Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Bradley Bradford en Shea Whigham gecast in Death by Lightning

Bradley Bradford en Shea Whigham gecast in Death by Lightning

Bradley Whitford en Shea Whigham zijn gecast in vaste rollen voor de nieuwe dramaserie Death by Lightning van Netflix.
Death by Lightning is gecreëerd, geschreven en geproduceerd door Mike Makowsky, gebaseerd op het boek Destiny of the Republic van Candice Millard.

Het vertelt het waargebeurde verhaal van James Garfield (Shannon), de onwillige 20e president van de Verenigde Staten, en zijn grootste bewonderaar Charles Guiteau (Macfadyen) - de man die hem zou komen vermoorden.

15482 Bradley Bradford en Shea Whigham

Whitford (foto links) en Whigham (foto rechts) zijn te zien naast de eerder gecastte Matthew Macfadyen, Michael Shannon, Betty Gilpin en Nick Offerman. Daarnaast zijn Stephen McKinley Henderson, Paula Malcomson en Tuppence Middleton gecast in terugkerende rollen in de serie, die wordt geproduceerd door David Benioff en D.B. Weiss.

Whitford speelt minister van Buitenlandse Zaken James Blaine. Whigham zal Senator Roscoe Conkling spelen. McKinley Henderson speelt Senator Blanche Bruce, Malcomson speelt Franny Scoville, de zus van Charles Guiteau, en Middleton doet mee als Kate Chase Sprague.

Bernie Caulfield is ook uitvoerend producent. Matt Ross is regisseur en uitvoerend producent van alle afleveringen.

Whitford speelt Commander Lawrence in Hulu's The Handmaid's Tale, dat aan zijn zesde en laatste seizoen toe is. De rol leverde hem zijn derde Emmy op. Hij won eerder al voor The West Wing en Transparent. Whitford heeft een terugkerende rol in AMC's dramaserie Parish tegenover Giancarlo Esposito.

Whigham had een belangrijke rol in Mission: Impossible - Dead Reckoning, die hij herhaalt in de aankomende achtste film in de franchise. In series is hij bekend van zijn rol als Elias 'Eli' Thompson in Boardwalk Empire van HBO. Vorig jaar speelde hij tegenover Boardwalk Empire-collega Michael Shannon in Waco: The Aftermath van Showtime.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten