Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Poirot-acteur David Suchet heeft eerste televisierol te pakken sinds zes jaar

David Suchet heeft zijn eerste televisie-acteeropdracht in een aantal jaren binnen.
De iconische Britse acteur, die Hercule Poirot speelde in 70 Agatha Christie-verfilmingen gedurende 25 jaar, zal gaan spelen in een Channel 5-serie getiteld The Au Pair, tegenover Lupin-actrice Ludmilla Makowski.

15601 David Suchet en Ludmilla Makowski.

Suchet (foto, links) zal George spelen, een diabetische vader die naast dochter Zoe Dalton (Sally Bretton) komt wonen. Zoe lijkt alles te hebben, inclusief de succesvolle echtgenoot Chris (Kenny Doughty), maar wanneer ze een au pair inhuurt, Sandrine (Makowski, foto rechts), zorgt de verleidelijke jonge Française voor een verontrustende verschuiving in het huishouden als instincten en verdenkingen de kop opsteken die wijzen op verborgen agenda's.

De serie "duikt diep in de complexiteit van familie, vertrouwen en verborgen waarheden, tegen de achtergrond van het schilderachtige Britse platteland," aldus Channel 5.

The Au Pair is geschreven door Michael Foott en Andy Bayliss en geregisseerd door Oonagh Kearney.

De rol is Suchets eerste acteeropdracht voor televisie sinds Press voor de BBC uit 2018, hoewel hij daarna wel deel uitmaakte van de stemmencast van His Dark Materials van HBO/BBC. Vorige week werd ook onthuld dat hij Travels with Agatha with Sir David Suchet gaat maken, een documentaire waarin hij de expedities van de auteur naspeelt. Channel 4 en BritBox zijn al aan boord.

Ondertussen is The Au Pair een Brits televisiedebuut voor Makowski, die de jonge Claire speelt in Netflix-kaskraker Lupin.

Canal+ Group heeft The Au Pair voor Frankrijk gekocht en ITV Studios verkoopt het wereldwijd. In een zeldzame zet voor een Brits netwerk, en een primeur voor Channel 5, wordt de serie geproduceerd door een niet-Brits bedrijf, het Franse Pernel Media.

Na het binnenhalen van de opdracht, filmde Pernel in Ierland en kwam de Ierse producent MK1 Studios aan boord. De serie is ook de eerste Engelstalige scriptserie van producent Pernel.

Sebastian Cardwell, Deputy Chief Content Officer van Paramount-eigenaar van Channel 5, beschreef The Au Pair als een "echt internationale samenwerking".

"We zijn verheugd om voor het eerst samen te werken met Pernel Media aan dit aangrijpende nieuwe drama," voegde hij eraan toe.

Pernel-baas Samuel Kissous zei: "Deze serie benadrukt het vermogen van Pernel Media om internationale partners zoals ITV Studios, Canal+ Group en MK1 Studios samen te brengen om drama van wereldklasse te leveren."

Uitvoerende producenten zijn Kissous, Paul Testar en Julie Ryan. Serieproducent is Cormac Fox.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten