Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Elise Schaap en Jacob Derwig gecast in Nederlandse Netflix-serie Amsterdam Empire

De nieuwe Nederlandse Netflix-serie Amsterdam Empire heeft nieuwe acteurs gecast tegenover Famke Janssen.
Elise Schaap en Jacob Derwig zijn te zien in de Nederlandse Netflix-serie Amsterdam Empire. Eerder werd al bekend dat Famke Janssen de hoofdrol speelt in de serie. Het wordt haar eerste Nederlandse rol.

Ook onder anderen Jade Olieberg, Jesse Mensah, Yannick van de Velde, Romana Vrede, Victor Löw, Raymond Thiry en Chris Nietvelt zijn toegevoegd aan de cast.

15608 Elise Schaap en Jacob Derwig

Amsterdam Empire gaat over Jack van Doorn (Derwig, foto rechts), een rijke en beruchte oprichter van een coffeeshop-imperium. Als zijn affaire met een journaliste (Schaap, foto links) uitkomt, wil zijn verraden echtgenote Betty (Janssen) alles van hem afpakken.

De serie is geschreven en gemaakt door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen. Zij waren ook verantwoordelijk voor de series Undercover en Ferry: De Serie.

"Ik kijk er erg naar uit om de rol van Jack te gaan spelen", zegt Derwig. "Ik vind het geweldig om te mogen werken met Famke Janssen, Elise Schaap en de rest van het creatieve team. We zijn nog maar net begonnen met de productie, maar het is nu al een fantastische ervaring."

Derwig speelde eerder drie seizoenen de rol van Marius Milner in de succesvolle BNNVara-serie KLEM, een rol die hij ook hernam in de daaropvolgende, afsluitende film uit 2023. Andere rollen had hij in onder andere BuZa van BNNVara, Penoza van KRO-NCRV en Red Light van BNNVara/VTM.

Schaap is bekend als Danielle Bouman uit Undercover van VRT/Netflix, een rol die zij ook speelde in Ferry: De Serie en de prequel-film Ferry uit 2021. Schaap speelde ook rollen in onder andere I.M. van AVROTROS, Soof: Een Nieuw Begin van Videoland en verschillende typetjes in De TV Kantine van RTL4.

Amsterdam Empire verschijnt naar verwachting volgend jaar september op Netflix.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten