Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gillian Anderson gaat een hoofdrol spelen in Channel 4-serie Trespasses

Gillian Anderson gaat een hoofdrol spelen in Channel 4-serie Trespasses

Gillian Anderson speelt een hoofdrol in een Channel 4-dramabewerking van de roman Trespasses van Louise Kennedy.
Sex Education en The Crown-actrice Anderson (foto onder) zal Gina spelen, de moeder van hoofdpersoon Cushla. Gina is een 'glorieus wrak' dat voortdurend met haar dochter aan het sparren is. Cushla wordt gespeeld door Lola Petticrew en Tom Cullen is Michael, haar liefdesinteresse.



De roman, genomineerd voor een Women's Prize for Fiction, speelt zich af in 1975 in de buurt van Belfast, als de katholieke onderwijzeres Cushla de oudere protestantse getrouwde man ontmoet, die vaak IRA-verdachten verdedigt.

Trespasses wordt geproduceerd door Wildgaze Films, dat bekroond is met de BAFTA en twee Oscarnominaties, en wordt voor het eerst door Ailbhe Keogan bewerkt voor het kleine scherm. All3Media International verzorgt de distributie. De opnames beginnen in de herfst in Belfast.

Anderson zei: "Ik werd verliefd op Louise's prachtige boek toen ik het in de proefdruk las. Ik voelde me meteen aangetrokken tot de tragikomische creatie die Gina is en kon het niet laten toen Louise me vroeg haar te spelen. Het lezen van Ailbhe's briljante scripts bevestigde hoe levendig dit verhaal zich zou kunnen vertalen naar het scherm en met Dawn aan het roer en Lola en Tom daarnaast, ben ik verheugd om deel uit te maken van de Trespasses familie."

Anderson's sterrenkracht is een bewijs dat Channel 4 zich richt op toptalent onder Ollie Madden, de nieuwe leidinggevende voor film- en televisiedrama, wiens eerste opdracht een serie was over Margaret Thatcher met Harriet Walter en Steve Coogan in de hoofdrollen. Madden vertelde Broadcast Magazine dat zijn budget voor drama is verdubbeld en dat hij nu ongeveer tien scripts per jaar zal laten maken.

Vandaag heeft Madden ook het groene licht gegeven voor Summerwater, een andere verfilming van de bestseller van Sarah Moss. De serie, bewerkt door John Donnelly, geregisseerd door Robert McKillop en geproduceerd door Freedom Scripted, speelt zich af tegen de achtergrond van een afgelegen vakantiepark aan een meer in Schotland en speelt zich af in de loop van één regenachtige zomerdag.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten