Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
John Slattery gecast als iconisch personage in The Rainmaker

John Slattery gecast als iconisch personage in The Rainmaker

Mad Men-acteur John Slattery is toegevoegd aan de cast van USA Network's dramaserie The Rainmaker.
The Rainmaker kreeg in juni een serieorder van het kabelnetwerk NBCUniversal, waarmee een einde kwam aan een zes jaar durende reis van Seitzman om het boek op televisie te brengen. Seitzman en Jason Richman schreven het script van de pilot, waarbij Seitzman als schrijver van de serie optrad. De twee produceren samen met Grisham, Jason Blum en David Gernert.

De serie is gebaseerd op de bestseller van John Grisham en de gelijknamige film.



Slattery (foto) speelt een van Grishams meest iconische personages, Leo F. Drummond, een legendarische leeuw in de rechtszaal en senior partner bij Tinley Britt, de machtige firma waar Rudy Baylor het tegen opneemt. Jon Voight speelde Leo in de film van Francis Ford Coppola uit 1997.

De serie van schrijver en uitvoerend producent Michael Seitzman van Lionsgate en Blumhouse volgt Baylor die, net afgestudeerd aan de rechtenfaculteit, het opneemt tegen rechtbankleeuw Drummond en zijn vriendin van de rechtenfaculteit. Rudy, samen met zijn baas en haar verfomfaaide assistent, ontdekken twee samenzweringen rond de mysterieuze dood van de zoon van hun cliënt.

Het project maakt waarschijnlijk deel uit van het Blue Sky-merk dat USA Network nieuw leven wil inblazen met nieuwe series. Dat programmeringsinitiatief, dat afgelopen herfst werd onthuld, houdt in dat er series worden ontwikkeld met een budget van $2 miljoen tot $3 miljoen per aflevering, waarmee de economische realiteit van de basiskabel wordt erkend, die zwaar is getroffen door het afsnijden van kabels en de algehele afname van lineair kijken. Het budget voor The Rainmaker schijnt aan de bovenkant van dat bereik te liggen. USA Network's Blue Sky-tijdperk omvatte juridische series als Suits en Fairly Legal.

Slattery ontving vier Emmy Award-nominaties voor Beste Bijrol in een Dramaserie in de veelgeprezen serie Mad Men. Hij speelde een hoofdrol als Roger Sterling tijdens de zeven seizoenen van de serie en regisseerde ook.

Andere televisierollen zijn in onder andere The Good Fight van Paramount+, neXt (2020) van Fox en Mrs. America van FX on Hulu. Hij kreeg een Critics Choice Award-nominatie voor Beste Gastacteur voor zijn rol in Wet Hot American Summer: First Day of Camp.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten