Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Melissa McCarthy en Clive Owen spelen de hoofdrollen in serie over moord op JonBenét Ramsey

Melissa McCarthy en Clive Owen spelen de hoofdrollen in serie over moord op JonBenét Ramsey

Melissa McCarthy en Clive Owen gaan de cast te leiden van een gelimiteerde serie over JonBenét Ramsey.
De serie is afkomstig van Yellowstone (2018)-producenten MTV Entertainment Studios & 101 Studios, die officieel groen licht heeft gekregen bij Paramount+.

15995 Melissa McCarthey & Clive Owen

McCarthy (foto, links) speelt JonBenét Ramsey's moeder Patsy Ramsey en Owen (foto, rechts) speelt vader John Bennett Ramsey in het project, met de voorlopige titel JonBenét Ramsey.

De productie begint binnenkort in Calgary, Canada, met Richard LaGravenese als showrunner en uitvoerend producent. Vier van de acht afleveringen, waaronder de eerste aflevering, worden geregisseerd door Anne Sewitsky (Presumed Innocent), die ook als uitvoerend producent optreedt.

JonBenét Ramsey onderzoekt de tragische onopgeloste moord op de gelijknamige zesjarige schoonheidskoningin. Het volgt de familie Ramsey, voor en na de tragedie terwijl ze het pijnlijke verlies van een kind verwerken terwijl ze geconfronteerd worden met intense publieke kritiek veroorzaakt door een media razernij die ervoor zorgde dat deze zaak een hele natie in de ban hield.

De kern van de serie is het verhaal van Patsy en John Ramsey - het verkennen van het onbreekbare partnerschap van deze twee complexe mensen - als man en vrouw, als moeder en vader - die zichzelf en hun kinderen hadden toegewijd aan het opbouwen van het verhaal van een perfect, bevoorrecht leven, alleen om het vernietigd te zien worden op een kerstnacht in 1996.

"Melissa McCarthy en Clive Owen zijn een buitengewoon duo om zich te verdiepen in dit tragische verhaal dat al bijna drie decennia een lange, beklemmende schaduw werpt over de Amerikaanse cultuur", zegt Chris McCarthy, Paramount Global Co-CEO en President/CEO, Showtime & MTV Entertainment Studios.

De serie is bedacht en geschreven door Harrison Query en Tommy Wallach die het als pitch verkochten aan producenten MTV Entertainment Studios en 101 Studios. David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari, David Hutkin, Melissa McCarthy en Sewitsky zullen samen met schrijvers La Gravenese, Query en Wallach de productie verzorgen.

"We werken er al een tijdje aan om dit uitdagende en gedurfde project naar het publiek te brengen en we kunnen niet gelukkiger zijn met het topteam dat voor en achter de camera werkt", zegt David Glasser, CEO van 101 Studios.

JonBenét Ramsey werd op 26 december 1996 als vermist opgegeven in haar huis in Boulder, Colorado. Enkele uren later werd ze dood aangetroffen in de kelder van het huis, samen met een lange losgeldbrief. Een autopsie wees uit dat de doodsoorzaak wurging was en het werd moord genoemd.

De politie van Boulder geloofde aanvankelijk dat JonBenét's moeder, Patsy, het losgeldbriefje had geschreven en dat het briefje en het lichaam van het kind in scène waren gezet door haar ouders in een poging om de moord te verdoezelen. Haar broer, die 9 was ten tijde van JonBenét's dood, werd in 1999 vrijgesproken als verdachte.

In 2013 onthulden vrijgegeven rechtbankdocumenten dat een jury uit 1999 had aanbevolen om een aanklacht tegen de Ramseys in te dienen, waaronder het hinderen van de vervolging, maar de officier van justitie besloot dat er onvoldoende bewijs was om een succesvolle aanklacht in te dienen. De zaak blijft tot op de dag van vandaag onopgelost.

"JonBenét Ramsey blijft een van de meest fascinerende onopgeloste moorden in het land," zegt Jeff Grossman, Executive Vice President Programming, Paramount+. "Het ongelooflijke talent van Melissa McCarthy, Clive Owen en het creatieve team onder leiding van Richard LaGravenese zal haar verhaal belichten met de scherpte en nuance die het verdient."

McCarthy is op het moment te zien in het vierde seizoen van Hulu's comedyserie Only Murders in the Building. Ze speelde eerder in de Hulu-serie Nine Perfect Strangers, met Nicole Kidman, waarvan een tweede seizoen is aangekondigd.

Owen was eerder dit jaar te zien in de miniserie Monsieur Spade van AMC/Canal+. Andere televisierollen had hij onder andere in de FX on Hulu-miniserie A Murder at the End of the World, Impeachment: American Crime Story van FX, de miniserie Lisey's Story van Apple TV+ en The Knick van Cinemax.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten