Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
DC-serie Lanterns van HBO heeft zijn John Stewart gevonden

DC-serie Lanterns van HBO heeft zijn John Stewart gevonden

Kyle Chandler staat al op de castlijst als Green Lantern-held Hal Jordan, maar er is nu ook een acteur gecast voor de rol van John Stewart.
Aaron Pierre (foto), de hoofdrolspeler in Rebel Ridge van Netflix, heeft de rol van Green Lantern John Stewart bemachtigd in de spraakmakende serie Lanterns van DC Studios en HBO. De casting is een van de meest kritisch bekeken zoektochten naar acteurs sinds tijden. De serie is niet alleen het eerste grote televisieproject van DC Studios-chefs James Gunn en Peter Safran, maar de rol van Stewart is ook heel belangrijk, omdat het fan-favoriete stripfiguur een van DC's eerste zwarte superhelden was.



Het intense castingproces kwam neer op Pierre en Stephan James, die in het festivalcircuit te zien is met het drama The Piano Lesson en in 2016 meespeelde in de biografische film Race over Jesse Owens. Beiden deden mee aan screentests, waarbij de acteurs het vorige week opnamen tegen de al eerder gecaste Kyle Chandler. Beide acteurs hadden zijn steun en toeverlaat, maar de uiteindelijke beslissing werd afgelopen week genomen.

Pierre brengt zeker warmte naar de serie, want de acteur is in de loop van een paar maanden naar de top van castinglijsten gegaan. Zijn hoofdrol in Jeremy Saulnier's Rebel Ridge debuteerde op 6 september op Netflix en was drie weken op rij de nummer één titel wereldwijd op Netflix.

De acteur is al eens in aanraking gekomen met het stripwereldje. Hij werd ooit gecast tegenover Mahershala Ali in Blade van Marvel Studios, maar de versie van de lang uitgestelde film veranderde en hij zal er niet meer bij betrokken zijn. Hij verscheen ook in Old van M. Night Shyamalan, een bewerking van een grafische roman.

Lanterns heeft naar verluidt een gruizige True Detective-sfeer en volgt Hal Jordan, een legende onder de ruimtepolitie die bekend staat als de Green Lanterns, terwijl hij met tegenzin Stewart, een jongere Green Lantern, opleid. De twee intergalactische agenten raken verwikkeld in een duister, op de aarde gebaseerd mysterie als ze een moord onderzoeken in het hart van Amerika.

Chandler, een serie-veteraan dankzij geprezen rollen in Friday Night Lights en Bloodline, zal de hoofdrol spelen als Jordan.

James Hawes, een gevestigde televisieregisseur die onder andere een aantal afleveringen van de Gary Oldman spionageserie Slow Horses regisseerde, is aangetrokken om de eerste twee afleveringen van de sciencefiction politieserie te regisseren.

Lanterns heeft een direct-naar-serie order bij HBO en komt van hooggekwalificeerde makers. Chris Mundy (Ozark), Damon Lindelof (Watchmen (2019), Lost) en de met een Eisner Award bekroonde stripboekenschrijver Tom King zijn de uitvoerend producenten en de schrijvers. Mundy heeft de leiding over wat gepland staat als een seizoen van acht afleveringen. Hawes treedt ook toe als uitvoerend producent.

Schrijver Dennis O'Neil en tekenaar Neal Adams introduceerden Stewart in Green Lantern nr. 87 uit 1971, 12 jaar nadat Hal Jordan en de grotere Green Lantern Corps mythe hun intrede deden.

Pierre was onlangs te zien in Genius: MLK/X van National Geographic, waarin hij de burgerrechtenleider Malcolm X vertolkt. Daarvoor speelde hij in DC-serie Krypton van SyFy en de bekroonde miniserie The Underground Railroad van Barry Jenkins. In december neemt Pierre de titelrol van Mufasa op zich in de CG-geanimeerde Lion King-prequel van Barry Jenkins voor Disney. Volgend jaar gaat hij ook een rol spelen in The Morning Show van Apple TV+.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten