Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2020 - Beste komedieserie

Serie van het jaar 2020 - Beste komedieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie komedieserie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.
Het is nu tijd om de nominaties dan echt te laten beginnen. Dit doen we met één van de moeilijkste categorieën: komedieserie. Niks is zo persoonlijk als iemands humor. Ondanks dat hebben we onze best gedaan om een lijstje samen te stellen vol met verschillende series waarvan minimaal eentje je wel aan het lachen moet maken. Hierbij kwam de verdere hulp van onze lezers dit jaar ook erg van pas.

Vorig jaar hadden veel komedieseries hun laatste seizoenen, waarbij we vreesden dat dit een groot gat achter zou laten. Gelukkig is dit snel gevuld door beide nieuwe en bestaande series. Dit genre kwam zeker niks tekort dit jaar. Er zijn nog genoeg series die we makkelijk hadden kunnen nomineren maar helaas net buiten de boot vielen. We hebben niet meer dan tien plekken, maar je kunt altijd nog een wildcard inzetten mocht een bepaalde serie er niet bij staan.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste komedieseries uit 2020;

After Life



Met een hoog recensiecijfer van een 9,5 voor dit tweede seizoen was het onvermijdelijk dat After Life zou terugkeren in de nominaties. Ricky Gervais blijft meesterlijk komedie en drama combineren om dit verhaal over rouw perfect tot leven te brengen. Zijn acteerprestatie ankert deze lastige serie wonderbaarlijk en weet het te verheffen tot één van de beste komedieseries van dit jaar.
Lees de recensies die geschreven zijn over After Life.

Brooklyn Nine-Nine



Brooklyn Nine-Nine heeft geen enkele slag gemist sinds het is verplaatst naar NBC. Ondanks het verlaagde aantal afleveringen weten de schrijvers nog steeds constant een goede indruk te maken met de hilarische humor waar de serie al bekend voor is. De acteurs houden hun prestaties ook van het hoogste niveau, waardoor de serie één van de meest onweerstaanbaar leuke komedieseries op televisie blijft.
Lees de recensies die geschreven zijn over Brooklyn Nine-Nine.

Dead to Me



Dead to Me valt soms bijna niet meer te categoriseren als een komedieserie, maar weet hoe dan ook altijd weer wat lichtzinnigheid tussen de dramatische taferelen toe te voegen. Dit tweepolige gevoel werkt erg ten gunste van de serie en wordt alleen maar verscherpt door de uiterst goede prestaties van de hoofdrolspelers. Dit tweede seizoen was in alle aspecten een merkbare verbetering, waardoor de serie dit jaar wél een plek heeft kunnen bemachtigen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Dead to Me.

The Good Place



The Good Place is niet de enige serie waarbij Michael Schur is betrokken die op deze lijst is beland, en dat met goede reden. Dit laatste seizoen wist de boodschap van de serie nog sterker over te brengen zonder ook maar een stuk van de grappige humor op te offeren. De laatste aflevering is overigens één van de beste seriefinales die recent is uitgekomen, wat verder bewijst dat de serie een plek op deze lijst verdiend.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Good Place.

Modern Family



Modern Family is de enige serie die vanaf het begin van onze serie van het jaar verkiezingen steeds is genomineerd. Voor een serie die in totaal elf seizoenen heeft uitgebracht is het ontzettend knap dat het zo consistent in kwaliteit is gebleven. Tot het einde hebben we kunnen genieten van het slimme schrijfwerk, de getalenteerde acteurs en de geweldige karakters. Het verdiend makkelijk een plek op deze lijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Modern Family.

One Day at a Time (2017)



Het vierde seizoen van One Day at a Time (2017) heeft groot pech gehad, omdat zij moesten stoppen met filmen tijdens de zevende aflevering. Toch lukt de serie het dit jaar voor het eerst en laatst om onze lijst van nominaties te halen. Ondanks de verhuizing naar Pop bleef de magie van de serie en de dynamiek tussen de familie geheel intact. Dit seizoen had een aantal van de beste afleveringen van de serie, waardoor het zelfs met een verminderd aantal afleveringen de lijst haalt.
Lees de recensies die geschreven zijn over One Day at a Time.

Sex Education



Sex Education keerde dit jaar brutaler en zelfverzekerder terug dan hiervoor. De serie doet z’n best om de humor te vinden in de puberteit, wat meestal ook nog eens goed lukt. Ook de serieuze momenten worden erg knap behandeld. De acteurs blijven prima in hun rollen zitten, waarvan Gillian Anderson en Emma Mackey toch echt wel de uitblinkers zijn. Als groot favoriet van velen moest de serie wel op deze lijst voorkomen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sex Education.

Upload



Sciencefiction en komedie zijn niet genres die vaak worden samengevoegd, maar dit jaar had er aardig wat van. Tussen Avenue 5 en Space Force bleek Upload uiteindelijk de beste keuze te zijn. Een verrassend charmante serie mixt hier een intrigerend mysterie en zoetsappige drama. Het is misschien wel één van de minst grappige series op de lijst, maar dat betekent niet dat er een tekort aan vermakelijke humor is. Het volledige pakket verdiend zeker een plek op deze lijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Upload.

What We Do in the Shadows



What We Do in the Shadows bracht dit jaar het tweede seizoen, en het was absoluut uitstekend. Ongeveer in alle vlakken een verbetering op het eerste seizoen wist de serie nogmaals de verrukkelijk droge humor net een tandje hoger te zetten. Het fantastische ensemble bleef daar zeker niet in achter en verdienen ieder veel meer erkenning. Wat mij betreft is dit de beste komedieserie van het jaar en was het een plek verzekerd, maar we zullen zien wat er uit de einduitslag komt.
Lees de recensies die geschreven zijn over What We Do in the Shadows.

Zoey's Extraordinary Playlist



Zoey’s Extraordinary Playlist is fundamenteel net iets anders dan de andere series op de lijst: het is namelijk een jukebox musical. De manier waarop muziek in deze serie wordt gebruikt is dan ook niets minder dan prachtig. Gelukkig is het ook nog eens erg goed geschreven en is het een top voorbeeld van een succesvolle dramedy. De serie heeft daarnaast één van de grappigste afleveringen van het afgelopen jaar, wat alleen al reden is om het een plek op de lijst te geven.
Lees de recensies die geschreven zijn over Zoey's Extraordinary Playlist.

Het is duidelijk waar mensen op zoek gaan naar hun favoriete komedieseries. Netflix en NBC leiden de lijst met elk drie series. Netflix had hier buiten nog wel meer series in de mix die helaas de top tien niet hebben kunnen halen. Elk netwerk en elke streamingdienst hebben hun beste beentje voortgezet. Nu is het alleen nog maar een kwestie van wie er met de overwinning naar huis gaat.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (12)

Tamino
20 december 2020, 14:01
Het zijn mooie series!
2
tweemaalh
20 december 2020, 14:21
Deze categorie is lastig kiezen. Zoveel goeds dat ik heb gezien. Sex Education, The Good Place, B99, What We Do In The Shadows
2
BlackBiker
20 december 2020, 14:59
Ik kijk eigenlijk nauwelijks komedie series. De enige drie die ik dit jaar heb gevolgd zijn What We Do in the Shadows, Wellington Paranormal en Truth Seekers (hmm, allemaal wel hetzelfde genre zie ik nu).
Mijn keuze lijkt dus duidelijk :-)
2
Pllawkwardouat
20 december 2020, 15:28
Ik kijk bijna nooit komedie series, maar sex education vond ik wel echt een goede en daar gaat dus mijn stem naar uit
2
anonymous
20 december 2020, 17:42
Mijn stem gaat naar Modern Family. Zonde dat deze serie is gestopt.
2
ellenvangenechten10
20 december 2020, 18:36
The Good Place! Zonder enige twijfel!
2
JessicaD
20 december 2020, 19:47
The Good Place en Modern Family zijn favoriet. Upload vond ik ook leuk, maar niet echt een komedie. Zoey wil ik nog gaan kijken.
2
sarlottje
20 december 2020, 21:55
Zoey's!!! Top serie
2
DAVE2804
20 december 2020, 22:28
Ricky Gervais is briljant in After Life, dus daar stem ik op.
2
knepper69
20 december 2020, 22:52
Ik kijk ook weinig komedie. De Amerikaanse vind ik niet zo grappig. Ik ga dus voluit voor "Sex Education".
2
TnTNL
21 december 2020, 08:45
Ja dit is zeker een pittige, ik ben er nog niet over uit.
2
Hangmat
21 december 2020, 15:13
Lastig, lastig. Maar voor mij toch Brooklyn 99, denk ik!
2
Log in om een reactie achter te laten