Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2020 - Beste animatieserie

Serie van het jaar 2020 - Beste animatieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie animatieserie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.
Het jaar is weer voorbij gevlogen! Het jaar dat in het teken stond van lockdowns en binge-watching is bijna voorbij en dat betekent dat we weer gaan terugblikken op de beste series van het afgelopen jaar. Als gepassioneerde animatie fan mocht ik vorig jaar ook al de tien beste animatieseries nomineren.

En dit jaar, nu de animatieseries nog meer mainstream zijn geworden, heb ik weer de mogelijkheid gekregen om de tien beste animatieseries van 2020 te nomineren. Met nog meer streamingservices beschikbaar in Nederland dan vorig jaar, zijn er natuurlijk ook meer animatieserie om te bingen. Een goede zaak, want ook dit jaar staan er weer verschillende animatieserie in de top tien.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2020;

Archer



Vorig jaar heeft Archer niet de ranglijst weten te behalen, maar dit jaar is hij terug van weggeweest. Ondertussen heeft Archer al seizoen elf weten aan te tikken en het na mindere succes van seizoen negen en tien, heeft seizoen elf weer de oude Archer spirit terug weten te brengen. De goede mix tussen sarcasme, humor, en de eindeloze verwijzingen naar popcultuur zorgen ervoor dat Archer is genomineerd voor beste animatie van het jaar.
Lees de recensies die geschreven zijn over Archer.

Blood of Zeus



Een nieuwe serie die gelijk de hitlijsten weet te behalen! Hoewel het verhaal niet de beste uitwerking is van de Griekse mythologie, is de animatie stijlvol en zorgt voor een goede bron van entertainment. De serie geeft een verfrissende blik op de Griekse mythologie. Eentje die ik nog niet eerder heb gezien. Daarom heeft Blood of Zeus een plek weten te bemachtigen op de ranglijst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Blood of Zeus.

BoJack Horseman



Jep, BoJack Horseman staat ook dit jaar weer op de ranglijst. De serie, die voor het eerst te zien was in 2014, weet nog altijd de wereld in zijn greep te houden. Wederom heeft de ongerijmde humor en Bojacks unieke animatiestijl ervoor weten te zorgen dat de serie goed is ontvangen. Het verhaal blijft ook niet achter en voelt soms nog levendiger dan andere live-action series. Nog altijd een parel in de animatiewereld en nominatiewaardig.
Lees de recensies die geschreven zijn over BoJack Horseman.

Castlevania



Het mocht even duren voordat we weer een seizoen kregen van Castlevania, maar dat wachten was de moeite meer dan waard. De serie, gebaseerd op de gelijknamige game, heeft weer een mooi seizoen weten neer te zetten, gevuld met goede animatie, krachtige actiescenes, en solide karakterontwikkeling. Het heeft veel weg van de nieuwe The Witcher serie, maar dan met de vrijheid van animatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Castlevania.

Dorohedoro



De tweede anime op de ranglijst en zeker niet de laatste. Een gruwelijke en grauwe anime van Mappa, bekend van Dororo (in de lijsten van vorig jaar), gevuld met humor en fantastisch en unieke animatie. Dorohedoro heeft wat weg van de oudere animatiestijlen en heeft perfect het bronmateriaal tot leven weten te wekken. Wederom een Netflix anime die de ranglijsten heeft weten te betreden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Dorohedoro.

Great Pretender



De laatste anime op de ranglijsten van dit jaar. Great Pretender is een nieuwe misdaadkomedie geproduceerd door WIT Studio, onder meer bekend van Attack on Titan en The Ancient Magus' Bride. Great Pretender is niet je standaard shonen anime, maar juist eentje met een goed verhaal en op en top karakterontwikkeling. De heldere kleuren en uitstekende visualisatie, in combinatie met het leuke verhaal heeft ervoor gezorgd dat deze anime een plek heeft weten te bemachtigen op de ranglijsten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Great Pretender.

Harley Quinn



Vorig jaar mistte we Harley Quinn in de ranglijsten, maar dit jaar staat ze er gewoon bij. De tweede helft van seizoen één en heel seizoen twee heeft dit jaar de animatiewereld met veel lof weten over te nemen. De animatie, gericht op het oudere publiek, is gevuld met brutaliteit en grofheid, en is precies wat men kan verwachten van de The Maiden of Mischief. Daarnaast is ook in deze de animatie weer van hoge kwaliteit.
Lees de recensies die geschreven zijn over Harley Quinn.

Rick and Morty



Een goede serie eist veel geduld. Hetzelfde geldt voor Rick and Morty. Vier seizoenen in zeven jaar is niet fraai voor de kijker. Echter, het verhaal van de gekke opa en de niet snuggere kleinzoon zorgen ervoor dat men toch terug blijft komen. Natuurlijk werken de aparte karakters, goed uitgedachte verhaallijnen en de oneindige mogelijkheden van animatie en inter-dimensionaal reizen mee aan het succes van Rick and Morty.
Lees de recensies die geschreven zijn over Rick and Morty.

Star Trek: Lower Decks



Voor mij nog een redelijk onbekende serie, maar andere schrijvers en lezers van MijnSerie hadden deze serie als één van de beste genoteerd. Dan ben ik niet de lulligste en neem hem gewoon mee. Voor mij valt Star Trek: Lower Decks in ieder geval op door de frisse blik op Star Trek. Het is namelijk niet de serieuze Star Trek die we in 2001 al zagen. Ditmaal gaan ze meer richting een komedie. Het verhaal is gevuld Trekkie-grappen en de moderne animatie lijkt wat weg te hebben van Final Space. Al met al, een goede toevoegen aan de ranglijsten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Trek: Lower Decks.

Star Wars: The Clone Wars



Het officiële laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars heeft dit jaar een van de meeste succesvolle (westerse) animatieseries afgesloten. En wat een seizoen! Dave Filoni heeft het verhaal van seizoen zeven mooi weten te vertalen naar eigentijdse animatie. Deze, in eerste instantie kinderserie, weet op een goede manier de gekkere momenten te combineren met de serieuze. Hierdoor wordt Star Wars: The Clone Wars gezien als een prachtige uitbreiding van het Star Wars-universum en is het zeker nominatiewaardig voor beste animatieserie 2020.
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Wars: The Clone Wars.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

Tamino
24 december 2020, 14:12
Dit wordt een moeilijke omdat ik bijna nooit animatieseries kijk.
4
BlackBiker
24 december 2020, 14:28
Dit wordt een makkelijke omdat ik bijna nooit animatieseries kijk :-)
Ik heb van dit rijtje alleen ST Lower Decks gezien. Die gaat het wel worden denk ik.
2
DAVE2804
24 december 2020, 15:47
Niks gezien hiervan, dus ik sla deze categorie over. Kijk sowieso weinig animatieseries, hoewel ik uit nieuwsgierigheid wel de Jurassic World-animatieserie heb gekeken (en best goed vond). Ben wel benieuwd naar Star Trek: Lower Decks.
1
tweemaalh
24 december 2020, 16:33
Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier naar BoJack Horseman gekeken. Komend jaar maar eens een nieuwe animatieserie vinden om daar vast pp te stemmen
1
Tjuz
24 december 2020, 17:56
Het wordt voor mij met gemak Harley Quinn. Eigenlijk heeft die serie niet het recht om zó goed te zijn, maar toch is het zo. Geweldig.
1
Karzal
24 december 2020, 19:59
Ik heb nog even getwijfeld.... maar ik denk toch dat ik voor Star Wars: The Clone Wars ga. Laatste seizoen heeft zijn mindere punten.... maar ook zo veel goede momenten.
1
Faceman
26 december 2020, 14:23
Ga stemmen op Rick&Morty.
1
Mackey
28 december 2020, 22:26
Ik mis Attack on Titan :(
1
Mandy1966
29 december 2020, 11:07
Gelukkig heb je daarvoor een wildcard. Want helaas kunnen we maar 10 series nomineren.
1
Log in om een reactie achter te laten