Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Première Spotlicht - Januari

Première Spotlicht - Januari

Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.
We komen eindelijk aan bij het nieuwe jaar. Het belooft een jaar te worden van veel leuke series. Of het nou series zijn die terugkeren waar we al langer op zitten te wachten of nieuwe series zijn die wachten om hun tijd in het spotlicht te hebben. Van alles zullen we dit jaar wat hebben zolang het filmen grotendeels door mag gaan. In januari hebben we in ieder geval al een aardig mooi lijstje. Hier zijn een aantal van de hoogtepunten.

The Watch (2021)



Video on youtube


The Watch (2021) is een fantasierijke procedurele televisieserie, geïnspireerd door de verhalen over de Ankh-Morpork City Watch uit de Discworld-serie fantasieromans van Terry Pratchett. Een groep buitenbeentjes-agenten staat op uit decennia van hulpeloosheid om hun corrupte stad te redden van een catastrofe. Dit is nogal een controversiële serie, aangezien er zo te zien veel aanpassingen zijn gemaakt van de Discworld boeken. Of het fans van de boekenreeks blij zal maken zal daarom een groot vraagteken zijn, maar hopelijk kunnen we allemaal gaan genieten van een goede televisieserie. BBC America is de zender van afkomst voor de serie en heeft een geschiedenis om excentrieke concepten te laten werken, dus is er een grote kans dat dit hen nogmaals zal lukken.
De serie is vanaf 3 januari bij BBC America te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.

Zoey’s Extraordinary Playlist - Seizoen 2



Video on youtube


Een zeer slimme computer-codeerder begint de meest innerlijke wensen en verlangens van de mensen om haar heen te horen via liedjes. Eerst vraagt ​​ze zich af of ze geestelijk gezond is, maar al snel beseft ze dat deze ongewenste vloek een ongelooflijk mooi cadeau kan zijn. Er zijn niet al te veel musical series beschikbaar. Crazy Ex-Girlfriend was vorig jaar tot een einde gekomen, maar gelukkig kwam Zoey's Extraordinary Playlist al snel om het gat te vullen. Deze jukebox-musical zit vol met liefde, blijdschap en verdriet, en het is allemaal fantastisch uitgewerkt. De liedjes zijn altijd perfect voor het scenario en Jane Levy blijft laten zien dat ze een actrice van het hoogste niveau is. Voor een plezierige 40 minuten hoef je nooit verder te kijken dan Zoey's Extraordinary Playlist, en seizoen twee belooft die traditie voort te laten gaan.
De serie is vanaf 5 januari bij NBC te zien. In Nederland heeft Videoland op dit moment de rechten, dus is het mogelijk dat de serie later dit jaar daar beschikbaar wordt. Het seizoen bestaat in totaal uit dertien afleveringen.

Mr. Mayor



Video on youtube


Een rijke zakenman stelt zich om de verkeerde redenen verkiesbaar voor burgemeester van Los Angeles. Als hij eenmaal wint, moet hij erachter komen waar hij voor staat, het respect van zijn personeel winnen en contact maken met zijn tienerdochter - en dat alles terwijl hij de coyote-bevolking onder controle houdt. Mr. Mayor hoeft niet veel moeite te doen om het vertrouwen te winnen van de meeste serieliefhebbers. Met een sterrenteam voor en achter de camera kan het bijna niet misgaan. Ted Danson keert al snel terug naar de televisie na zijn geliefde rol in The Good Place, Holly Hunter verwisseld de drama van Succession voor wat komedie en Tina Fey blijft op vertrouwde voet doorgaan om ons nog een komedieserie te brengen. De trailer ziet er niet al te best uit, maar komedieseries hebben nooit de sterkste trailers!
De serie is vanaf 7 januari bij NBC te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit dertien afleveringen.

Lupin


Video on youtube


Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, gaat dief Assane Diop op weg om zijn vader te wreken voor het onrecht dat is aangedaan door een rijke familie. Netflix doet natuurlijk ook mee en weet ons één van de eerste nieuwe series van dit jaar te brengen: Lupin. Omar Sy speelt de titelrol van Arsène Lupin, wie bekend is geworden door Les Intouchables. Dit wordt zijn eerste live-action hoofdrol in een televisieserie. De serie is uiteraard gebaseerd op het succesvolle bronmateriaal waar al velen fan van zijn. Met een beetje geluk ligt de kwaliteit ook hoog en kan dit een groot succes gaan worden.
Het eerste deel is vanaf 8 januari wereldwijd bij Netflix te zien. Het bestaat uit een onbekend aantal afleveringen. Het tweede deel volgt later.

Search Party (2016) - Seizoen 4



Video on youtube


In het vierde seizoen van Search Party (2016) wordt Dory gevangen gehouden door haar psychotische stalker Chip, die vastbesloten is om Dory te laten geloven dat ze beste vrienden zijn. Terwijl de vrienden de punten beginnen te verbinden dat Dory misschien niet door Europa toert, zoals haar vervalste sociale media suggereren, moeten ze beslissen of ze hun traumatische verleden achter zich willen laten en opnieuw op zoektocht willen gaan - maar deze keer voor Dory. We hebben zes maanden geleden al kunnen genieten van het derde seizoen van Search Party (2016), en nu komt de serie gelukkig al snel weer terug. Ik heb vorige maand de serie nog mogen recenseren en het werkelijk de hemel in geprezen, wat ook zeker verdiend is. Ik heb geen twijfel dat dit vierde seizoen ook weer een succes zal zijn, maar de vraag is of er mensen ook gaan kijken. De serie is niet bepaald populair, maar krijgt wel constant goede reacties van recensenten. Misschien zal dit het seizoen worden waar meer mensen de serie zullen vinden!
De serie is vanaf 14 januari bij HBO Max te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.

Marvel's WandaVision



Video on youtube


Zich afspelend in de jaren 50, volgen we het verhaal van Wanda Maximoff en Vision, twee krachtige superhelden die nu eindelijk hun ideale leventje lijken te leven in een Amerikaanse buitenwijk. Maar wanneer er in hun omgeving steeds vreemdere vertoningen voordoen, beginnen Wanda Maximoff en Vision te vermoeden dat dit ideale leventje niet is wat het lijkt. Marvel's WandaVision is zonder twijfel de serie in januari waar mensen het meest enthousiast over zijn. Marvel keert eindelijk terug na een ongeplande hiatus van een jaar, en wat een terugkomst belooft het te worden! Het sitcom-concept van de serie is absoluut geniaal en zal ongetwijfeld maken voor hilarische momenten. Het voelt echt alsof Marvel eindelijk een keer uit de comfort zone stapt om iets unieks te doen. Laten we erop vertrouwen dat dit ook goed uit gaat pakken en dat we mogelijk al snel één van de leukste series van 2021 te zien krijgen.
De serie is vanaf 15 januari wereldwijd bij Disney+ te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit zes of acht afleveringen.

Losing Alice



Video on youtube


Alice, een ambitieuze 47-jarige vrouwelijke filmregisseur raakt geobsedeerd door de 24-jarige femme fatale Sophie en geeft uiteindelijk alle morele integriteit over om kracht, succes en onbeperkte relevantie te bereiken. Losing Alice komt uit Israël en zal nu in januari een première hebben op Apple TV+. Apple TV+ heeft al een hele goede catalogus aan series kunnen opbouwen in het afgelopen jaar, en dit lijkt weer een goede toevoeging te worden. Mensen waren al fan van hun eerdere buitenlandse acquisitie, Tehran, wat veelbelovend is. Verhalen over obsessie zijn altijd bijster interessant geweest en met een mooie artistieke kijk erop heb ik geen twijfel dat dit een interessante serie zal worden. Zeker eentje om een oogje op te houden.
De serie is vanaf 22 januari wereldwijd bij Apple TV+ te zien. Het seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen.

Bridge and Tunnel



Video on youtube


Deze dramedy speelt zich af in 1980. Het draait om een ​​groep recent afgestudeerden die hun dromen in Manhattan willen najagen, terwijl ze toch vasthouden aan de vertrouwdheid van hun arbeidersstad Long Island. Nog een dramedy over een stelletje jongeren die hun plek in de wereld gaan zoeken. Op papier is Bridge and Tunnel niks speciaals of origineels, maar waar mijn plek van enthousiasme vandaan komt is dat het op Epix zal worden uitgezonden. Epix brengt ons al een aantal jaren een geweldig assortiment aan series, van Get Shorty tot Perpetual Grace, LTD, waarvan amper een persoon op de aarde ze lijkt te kijken. Dit zal niet de serie worden die het verschil zal maken, maar met hun track record is het zeker eentje om in de gaten te houden.
De serie is vanaf 24 januari bij Epix te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit zes afleveringen.

Resident Alien



Video on youtube


Een buitenaards wezen landt op aarde en neemt de identiteit aan van een arts in een stadje in Colorado, maar beseft al snel dat zijn missie in strijd zal zijn met zijn eigen moraal. Syfy zal ons dit jaar meerdere nieuwe sciencefictionseries brengen, maar dit is de eerste die daarvan zal uitkomen. Resident Alien heeft Alan Tudyk in te hoofdrol en is gebaseerd op een aantal goed gewaardeerde stripboeken. De trailer ziet eruit als een komische mix van alles en nog wat, wat allemaal natuurlijk geankerd wordt door de exceptionele Tudyk. Als je het mij vraagt is dit de meest veelbelovende nieuwe serie die Syfy dit jaar zal aanbieden.
De serie is vanaf 27 januari bij Syfy te zien. Er is nog geen Nederlandse zender bekend die de serie zal gaan uitzenden. Het seizoen bestaat in totaal uit tien afleveringen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

DAVE2804
1 januari 2021, 12:12
The Watch, WandaVision en Resident Alien lijken me wel wat. Search Party misschien ook maar eens proberen. Ik mis wel The Serpent in je lijstje, Matthijs. Had ik eigenlijk wel verwacht. Maar verder wel een leuk lijstje om het jaar mee te beginnen.
4
Tjuz
2 januari 2021, 00:39
Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet de grootste fan ben van misdaadseries. Ik kan er zeker wel één waarderen wanneer die van de hoogste kwaliteit is (zoals iets als The Night Manager), maar het is zelden dat ik enthousiast wordt over de aankomst van zo'n serie. Vandaar dat je The Serpent dus niet terugvind in mijn lijstje, en er waarschijnlijk wel vaker dat soort series zullen ontbreken. Deze lijst is in ieder geval niet helemaal objectief en smaken verschillen uiteraard, haha! Bedankt voor de reactie. Altijd leuk om te lezen!
0
Tamino
1 januari 2021, 14:16
Deze series ga ik zeker eens bekijken!
3
Tjuz
2 januari 2021, 00:42
Blij om te horen dat het voor jou ook een mooi lijstje is! Veel kijkplezier. :)
0
Tjuz
2 januari 2021, 00:41
.
0
SjoerdRB
6 februari 2021, 14:18
Dank je wel voor deze tip - ben geinteresseerd in Tehran en Search Party. Ga zo door :)
0
Log in om een reactie achter te laten