Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Geschikte televisieseries voor je kinderen

Geschikte televisieseries voor je kinderen

Ben je in verwachting van je eerste baby? Er komt in dat geval ontzettend veel op je af de komende tijd!
Denk aan het inrichten van de babykamer, het behangen van de wanden en bijvoorbeeld het samenstellen van de uitzet voor de kleine. Het is een hartstikke leuke periode, waarin je de meest schattige pakjes voor je jongen of meisje samen kunt stellen. Kies bijvoorbeeld voor een fluffy badjas met naam, té lief! Daarbij is het voor de kleine lekker warm na diens slaapje. Om alvast vooruit te kijken naar de periode die kort na de geboorte volgt, zetten we in dit artikel de meest geschikte televisieseries voor kinderen op een rijtje. Welke van deze series kende jij al? Ook wanneer je al een baby hebt, kan dit overzicht je helpen. Je wilt zeker weten dat je kind geschikte programma’s op televisie of de tablet kijkt.

Klassieker van vroeger: Teletubbies
Een typisch voorbeeld van een geschikte televisieserie voor kinderen is vanzelfsprekend Teletubbies. Wie kent het programma niet? Ouders van nu zullen dit vroeger zelf ook gekeken hebben. Nog altijd behoren de vier gekleurde figuren tot de populairste programma’s onder jonge kinderen. Tijdens deze televisieserie leert je kind meer over vriendschap en bijvoorbeeld liefde. In het verleden zorgde het programma op z’n tijd voor de nodige controverse, maar daar zal je kind weinig van meekrijgen.

Peppa Pig
Peppa Pig als modern alternatief
Tegenwoordig kijken veel jonge kinderen naar de televisieserie Peppa Pig. De serie vindt haar oorsprong, net als Teletubbies, in Groot-Brittannië. De serie draait om een familie bestaande uit meerdere varkens, die de kinderen meenemen in hun dagelijks leven. Net als bij Teletubbies is Peppa Pig erop gericht kinderen niet alleen te vermaken, maar ze ook iets te leren. Denk bijvoorbeeld aan het respecteren van de natuur om hen heen, het ritme van dagelijks naar school gaan, enzovoorts.

Alternatieve series voor jonge kinderen
Naast Teletubbies en Peppa Pig zijn er nog veel meer geschikte televisieseries voor kinderen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een serie als Thomas en vrienden, wat draait om een aantal pratende treinen. Of wat te denken van Dora? Net als Teletubbies is ook Dora een programma wat al vele jaren door een groot aantal jonge kinderen wordt bekeken. Beide series proberen kinderen de wereld helpen te ontdekken en hen tegelijkertijd normen en waarden bij te brengen.
Dora the Explorer

Tip: maak het jezelf nog makkelijker, door de zender Baby TV op te zetten. Zoals de naam al doet vermoeden worden er de hele dag series voor je baby uitgezonden.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

The_Phenom
10 juli 2022, 13:34
Waarom staat Chucky er niet bij? :)
0
Evelien79
13 juli 2022, 09:05
Wordparty ook een aanrader en ook erg leerzaam
0
Petertjuh4
1 september 2022, 10:08
Het meeste wat bij ons wordt afgespeeld, al maanden, is Paw Patrol.
0
Log in om een reactie achter te laten