Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De vijf lekkere tussendoortjes op NPO Plus: 5 series met 4 afleveringen

De vijf lekkere tussendoortjes op NPO Plus: 5 series met 4 afleveringen

Tijdens de kerst worden we overspoeld met de geijkte kerstfilms. Of vind je het vast tijd om die ene serie te bingen, die lang op je lijstje stond. Maar net zoals in real life is het lekker om zo nu en dan een tussendoortje te nemen.
Series met vier afleveringen vind ik zo'n tussendoortje. Even wat anders en toch een afgerond verhaal. Op NPO Plus staat veel miniseries en daarvan heb ik er vijf uitgekozen. Niet toevallig zijn de meeste gekozen series Brits. Ze zijn gewoon goed in zulke verhalen. Klein nadeel van korte miniserie: ik kan er niet te veel over vertellen om het plot weg te geven.

Our House



Our House

Fi Lawson (Tuppence Middleton/Sense8) komt op een dag thuis en ziet dat een verhuisbedrijf bezig is om een andere familie in te huizen. De nieuwe eigenaars laten de sleutels en het getekende koopcontract zien en gaan niet in op de wens van Fi om het huis te verlaten. Als haar man Bram (Martin Compston/Line of Duty) zijn telefoon niet opneemt en verdwenen lijkt te zijn, is de nachtmerrie compleet. Het verhaal lijkt op het eerste gezicht vrij eenvoudig, maar leugens, schandalen en puur drama vormen de kern van deze serie.

DI Ray



DI Ray

D.I. Ray is een typisch Britse miniserie waar Rachita Ray promotie krijgt en als Detective Inspector bij Moordzaken mag gaan werken. Als snel is duidelijk dat ze als Brits-Aziatisch politie-inspecteur in ‘een hokje wordt gestopt’ en vanwege haar uiterlijk een cultureel-specifieke moordzaak toegewezen krijgt. Ze is vastberaden om zich te bewijzen en de dader op te sporen van deze eerwraak. Je kunt wel zeggen dat deze serie zeer actueel is.

The Drowning



The Drowning

Negen jaar nadat Tom, het zoontje van Jodie Walsh, tijdens een familie-uitje aan een meer verdrinkt, denkt Jodie dat ze Tom ziet, intussen een puber, op straat in Dublin. Ze herkent hem aan zijn gezicht; aan zijn litteken onder zijn linkeroog in het bijzonder. Ze doet er alles aan om bij hem in de buurt te komen. Haar ex-man denkt dat ze gek geworden is. Maar is dat zo? The Drowning is naast een whodunit ook een vermissingsverhaal. Een verhaal waarin betrokkenen niet het achterste van hun tong laten zien.

No Return



No Return

Als laatste Britse serie noem ik No Return. Kathy en Martin zijn met hun kinderen op vakantie in een Turks resort. Hun droomvakantie verandert in een nachtmerrie als hun 16-jarige zoon Noah wordt beschuldigd van een ernstig misdrijf. Oh, wat had ik het te doen met deze jongen. Opeens moeten ze in een vreemd land met een onbekend rechtssysteem vechten voor de vrijheid van hun zoon. Sommigen critici noemen deze serie een soap maar meer Brits dan deze familie kun je het niet krijgen.

Lampje



Lampje

Als laatste wil ik de gloednieuwe Nederlandse familieserie Lampje noemen. De serie vertelt over het sprookjesachtig avontuur van Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. De serie is filmisch opgezet met mooie beelden. Het begint met de mooie vuurtoren op het schiereiland, waar het meisje met haar vader woont. Maar door een dramatisch voorval moet Lampje weg bij haar vader en moet ze gaan werken in het huis van de Admiraal. Op zolder woont een ‘monster’ waar Lampje uiteindelijk vrienden mee maakt. En dan …… Kijk zelf (alleen of met je kinderen). Het is een heel mooi ontroerend verhaal die je meeneemt naar een wereld met boeiende personages. Past ook prima bij de kerstsfeer.


Ik realiseer me dat de meeste van bovenstaande series niet allemaal in de kerststemming passen. Het leven is niet altijd makkelijk, dat komt ook naar voren in bovenstaande series.
Als laatste nog even de trailer van Lampje. We zien niet vaak jeugdseries hier op Mijn Serie. Heb je geen NPO Plus, Lampje is vanaf 2 januari 2023 op tv te zien.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten