Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2022 - Beste superheldenserie

Serie van het jaar 2022 - Beste superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2022 en behandelt de categorie superhelden. Van maandag 2 januari tot en met zondag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Wát een jaar. Tja, daar heb ik alles wel mee samengevat denk ik. 2022 komt vlakbij zijn cliffhanger, en ik hoop dat we dit jaar op magische, supersnelle, extreem bijzondere, tijd reizende wijze eindigen met een héel positief einde. En als dat niet gebeurt? Dan hebben we altijd nog onze fictieve steun en toeverlaat: de Superheld.

Want ook dit jaar (en technisch gezien december vorig jaar) vlogen, schoten, teleporteerden, zweefden en toverden er weer heel wat verschillende helden voorbij, die stuk voor stuk ons hartje wilden veroveren. Maar wie heeft de grootste heldendaad verricht, en wordt verkozen tot de beste superheldenserie van 2022? We gaan snel naar de genomineerden:

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2022;

The Boys


The Boys
Als je het over ruige, harde, heftige series hebt denkt de gemiddelde seriekijker vrijwel meteen aan The Boys. Er wordt werkelijk waar niets geschuwd, en dat maakt deze serie ook zo'n grote favoriet bij velen. Geen verheerlijking van superhelden (of toch juist wel?), geen veel te mooi afgeschilderde wereld (of toch juist wel?) en al helemaal geen liefkozende, geruststellende woorden (of toch juist wel?). Dit is er een voor mensen met een sterke maag, maar wel één waar je op slag verliefd op wordt.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Boys.

Doom Patrol


Doom Patrol
Wat gebeurt er als je een letterlijke carnavalsoptocht kruist met een superheldenserie en daar nog wat absurdisme bovenop gooit? Nou, Doom Patrol dus. Dit knettergekke visuele spektakel is ook dit jaar weer van de partij als een van de genomineerden. Als je van weird houdt, dan zit je hier goed.
Lees de recensies die geschreven zijn over Doom Patrol.

Marvel’s Hawkeye


Marvel's Hawkeye
Als tweede zijn we aanbeland bij één van de vele Marvel-series in dit rijtje. De comic-titaan is ook dit jaar oververtegenwoordigd en maakt een grote kans om deze categorie te winnen. Als eerste hebben we het hier over Marvel's Hawkeye. Een serie die vriend en vijand verraste en uitstekend werd ontvangen. Met name Hailee Steinfeld als de vrolijke vreemde eend Kate Bishop maakte een goede indruk. Wordt dit een schot in de roos?
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel's Hawkeye.

Marvel’s Moon Knight


Marvel's Moon Knight
Wederom een Marvel-serie, maar eentje die wat meer losstaat van de rest van de Marvel Cinematic Universe. En ik denk daarmee ook misschien wel dé kanshebber dit jaar. Het horror-element, gekoppeld met de uitmuntende acteerprestatie van Oscar Isaac laten deze serie uitblinken. Welke stem overwint?
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s Moon Knight.

Ms. Marvel


Ms. Marvel
Weer een Ma...enfin, je snapt me. Deze zorgde voor wat meer controverse. De focus op een jongere doelgroep bleek niet bij alle fans evenveel gewaardeerd te worden. Toch waren de meesten er wel over eens dat Iman Vellani de perfecte keuze was voor de titulaire persoon. Het visuele, comicboek-achtige stijltje wat de hele serie door gebruikt werd vonden velen ook slim en daarmee verfrissend. Een goede keuze dus voor deze prachtige lijst! Weet Ms. Marvel zich tot de finish te rekken?
Lees de recensies die geschreven zijn over Ms. Marvel.

Obi Wan Kenobi


Obi-Wan Kenobi
It's f*cking Obi-Wan Kenobi. Wie kent het fragment niet van Ewan McGregor? Het legendarische Star Wars personage maakte zijn comeback in de gelijknamige Disney+-serie. Visueel spectaculair, goede acteerprestaties en als kers op de taart het gevoel van nostalgie! Misschien een outsider, maar ook een mogelijke winnaar van deze categorie wat mij betreft. May the force be with you?
Lees de recensies die geschreven zijn over Obi-Wan Kenobi.

Peacemaker (2022)


Peacemaker (2022)
Als je James Gunn, regisseur van onder andere The Guardians of the Galaxy films, écht de vrije hand geeft met materiaal over superhelden, komen er krankzinnige dingen uit. En daar is Peacemaker (2022) een voorbeeld van. De humor, het absurde en de bloederigheid van deze serie maken dit een verfrissende nieuwe superheldenserie. Wie kan ook niet wachten op het vervolg?
Lees de recensies die geschreven zijn over Peacemaker (2022).

She-Hulk: Attorney at Law


She-Hulk: Attorney at Law
Als je het over controverse hebt binnen Marvel, dan heb je het vrijwel meteen over She-Hulk. Bakken kritiek kreeg de serie over zich uitgestort. En, toegegeven, qua special effects was dit in sommige scenes niet om over naar huis te schrijven. Maar de acteerprestaties van Emmy-winnares Tatiana Maslany, de humor, Daredevil, de Hulk en de verhaallijnen zorgden toch ook voor veel lovende woorden. Dus als She-Hulk zich even boos maakt, kan ze de trofee misschien wel te pakken krijgen!
Lees de recensies die geschreven zijn over She-Hulk: Attorney at Law.

Titans (2018)


Titans (2018)
Zo lang Titans (2018) al bestaat wordt de serie genomineerd in deze categorie. En niet voor niets. De serie doet denken aan Arrow in zijn goede, beginjaren. Rauw, hard maar toch kleurrijke kostuums en magische krachten. Voor de échte superhelden fan is dit een must see!
Lees de recensies die geschreven zijn over Titans (2018).

The Umbrella Academy


The Umbrella Academy
Persoonlijk vind ik dit altijd de slimme, verfijnde versie van Doom Patrol. The Umbrella Academy is namelijk ook knotsgek en absurd, maar vraagt de kijker wel om goed op te blijven letten om alle grappen en komische verwijzingen door te hebben. En dat maakt dit ook zo'n (verborgen) pareltje.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Umbrella Academy.

In een sneltreinvaart zijn we langs alle genomineerde gevlogen. Over alle series kun je nog hele epistels schrijven, maar ik dacht ik houd het kort. Het is namelijk aan jullie om te bepalen welke serie het beste is. Kan ik daar wel heel lang over gaan schrijven, maar ik zou jullie noóit willen beïnvloeden natuurlijk *Moon Knight*Ahem*kuch*. Stemmen maar! ;)

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

BlackBiker
26 december 2022, 10:26
The Boys! Of toch Doom Patrol? Hier moet ik nog eens een paar nachtjes over slapen.
2
Futsudo
26 december 2022, 11:22
Doom Patrol is geweldig maar The Boys krijgt mijn stem. I love it.
0
TimGo10
26 december 2022, 16:17
Moon knight was prachtig als representatie voor DIS, maar the boys is ook echt geweldig. Lastige keuze!
0
SLP
26 december 2022, 22:46
Een rijtje vol geweldige series! Hoewel Doom Patrol mijn hart gestolen heeft, moet ik toch gaan voor The Boys. Wat een heerlijke, absurde serie. Alles wat showrunner Eric Kripke nooit heeft kunnen doen in tv network shows, mag ie in The Boys wel doen. Geweldig verhaal, geweldige acteurs, geweldige VFX; het moge duidelijk zijn dat ik The Boys absoluut geweldig vind!
0
Tamino
27 december 2022, 18:56
Marvel’s Hawkeye!! zo hard van genoten
1
Aspergio
28 december 2022, 00:38
Peacemaker vond ik hilarisch!!
0
Log in om een reactie achter te laten