Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spotlight On: Grant Gustin

Spotlight On: Grant Gustin

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Grant Gustin ook op zijn cv heeft staan.
Hoe vat je Grant Gustin samen? In het kort kom je dan uit op een supersnelle DC-superheld die zijn carrière als zingend buitenbeentje op een middelbare school begon. Met wat rollen daartussen heb je dan alleraardigst en - geheel in stijl - vrij vlot zijn cv doorgenomen.

Voordat Gustin in The Flash (2014) op zijn gemak al lopend de verkeerscamera's tot waanzin dreef, zelfs voordat zijn carrière met Glee een kickstart maakte, speelde Gustin één aflevering mee in de televisieserie A Haunting. Hij was Thomas, het vriendje van Stacy, in deze paranormale serie waarin slachtoffers van bovennatuurlijke verschijnselen vertellen over de dingen die ze meegemaakt hebben.

Daarna komt Glee. Gustin speelt in de muzikale dramedy geen hoofdrol. Zijn bijrol als Sebastian Smythe is wel in een aantal afleveringen terug te zien. Glee draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, een koor op school beginnen. Mateloos populair werd de ene na de andere popsong ten gehore gebracht, voordat er zes seizoenen een eind aan de serie werd gemaakt.

Een gastrolletje in CSI: Miami is een korte uitstap naar het actiegenre voordat Gustin een terugkerende bijrol in 90210 aanneemt. Ook hier staat een groep jongvolwassenen centraal. Voor Gustin lijkt het de start van veel meer. Hoewel zijn betekenis voor 90210 marginaal is, komt de serie uit de stal van The CW. Het jongerennetwerk dat voor Gustin van enorm carrière belang zal blijken te zijn.

Het startschot daarvoor wordt gegeven in Arrow. In het tweede seizoen loopt de gemaskerde boogschutter die zijn stad koste wat kost tegen het kwaad wil beschermen de vrolijke Barry Allen - forensisch onderzoeker en bijzonder handig - tegen het lijf. Dat komt goed uit als het leven van The Green Arrow aan een zijden draad komt te hangen.

Barry Allen is in die korte introductie al enorm geliefd. Genoeg om niet veel later als The Flash een eigen pilot te krijgen. Het ontegenzeglijk begin van het zogenaamde Arrowverse. Vele series volgen. Wat te denken van Vixen, Supergirl, DC's Legends of Tomorrow en Batwoman. Door allerlei cross-overs in de seizoenen zien de hoofdpersonen uit deze series elkaar geregeld. Gastrollen in de series van de ander zijn eerder regel dan uitzondering.

Het Arrowverse is wellicht niet het sterkste film- of serie universum. Toch vinden velen het meer dan vermakelijk. Het-verstand-op-nul-en-kijken-maar-universum. Dat normale mensen - en zelfs superhelden - in de serie enorm veel kunnen incasseren, een hoeveelheid drama meemaken waar je U tegen zegt en wellicht uiteindelijk niet al te ver komen, is tot daar aan toe.

Gustin's serie The Flash (2014) is één van de sterkere uit de bonte superheldenverzameling. Dat is niet in de laatste plaats aan zijn vertolking van de titelrol te danken. Gustin speelt Barry Allen en The Flash overwegend met verve, charismatisch en met een sprankje humor. Dat niet elk script dan even sterk is... wie hoor je daar nog over.

Als één van de weinig overgebleven telgen uit het langzaam aflopende Arrowverse van The CW - mede te danken aan de zenderovername door Nexstar Media Group - snelt The Flash (2014) voor het laatste seizoen door je beeld. Nog één allesbeslissend duel moet worden gestreden en dan zal eindelijk ook bij The Flash (2014) aan de rem worden getrokken.

Waar Gustin daarna in te zien zal zijn is nog niet duidelijk. Of er met Nexstar Media Group een einde aan zijn verblijf bij The CW-series is gekomen, is dat ook niet. We gaan het meemaken. Tot die tijd: stoelriemen vast, dit wordt een vliegensvlug ritje tot het negende en laatste seizoensfinale.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Grant Gustin heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten