Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spotlight On: Ella-June Henrard

Spotlight On: Ella-June Henrard

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Ella-June Henrard ook op haar cv heeft staan.
In Antwerpse grandeur wordt in 1993 Ella-June Henrard geboren. Wat dan nog niet bekend is, is dat in België een nieuwe actrice haar eerste stappen in het leven zet. Stappen die op haar zeventiende leiden tot een eerste belangrijke rol in de film Bo.

Het startschot van een peilsnel ontwikkelende carrière. Henrard duikt eerst op in kleine serierollen, als ze met name de kijkers op het grote doek verder verovert. Haar eerste rol op het kleine scherm is een gastrol in de dagelijkse soap Ella. Datzelfde jaar volgt tevens een rol in de Nederlandse tiendelige serie Seinpost Den Haag.

Niet lang daarna is Henrard voor het eerst wat langer in een serie te bewonderen. Die serie is Crème De La Crème, van Gerrie van Rompaey. Hoewel de serie uit slechts tien afleveringen bestaat, speelt ze in zes daarvan mee. De serie vertelt het feelgood verhaal van drie jeugdvriendinnen die als dertigers verandering willen. Dat zorgt voor sensatie, romantiek en intrige.

Jeugdserie Galaxy Park volgt. Met meer dan honderd afleveringen gaat dit verhaal over een groep jongeren die in een pretpark werken - waarvan één een aliën blijkt te zijn - de nodige tijd mee. Henrard rol blijft beperkt tot slechts vier afleveringen. Dat betekent niet dat ze stil zit. Henrard is namelijk ook in het drama Zomer en de Nederlandse blockbuster Michiel de Ruyter te zien.

Korte gastoptredens in Vermist, Kommisar Marthaler en miniserie Generatie B volgen, evenals een hele rits aan nieuwe films. Onder meer de bezoekers van Wat mannen willen, The Dirty Dutch en Façades kunnen van de acteerkunsten van Henrard genieten.

En dan gaat het ineens hard. Misschien is het voor Henrard wel een bewuste keuze geweest om tijdelijk meer op series te focussen. Anderzijds wordt ze mogelijk ook meer gevraagd door de razendsnelle, groeiende populariteit in het serielandschap. Een eerste serie die volgt is It's Showtime, een Vlaamse komedie die gaan lang leven beschoren is.

Dat kan niet worden gezegd van Mijn Slechtste Beste Vriendin. De Streamz serie telt zestig afleveringen vol vriendschap - en haat. Zoals elke vrouw weet - aldus de serie - schuilt er in iedere vrouw een beste, en slechtste vriendin die je jezelf maar in kunt denken. Dat levert genoeg conflict op voor een rits grappen en grollen gevormd in een serie.

Fair Trade is heel andere koek. De misdaadserie draait om twee politieagenten, ooit vol goede moet aan hun werk begonnen maar gefrustreerd door bureaucratie en sluwe handigheidjes van dubieuze advocaten raken ze zelfs steeds meer verward in de grijze wereld van de misdaad. Henrard speelt Robin de Rover, een van de ooit veelbelovende agenten.

Ook De Kraak biedt spanning. Deze dramaserie draait om een hacker, die nadat hij een hackerswedstrijd wint wordt ingelijfd door een criminele bende. Doel is zo'n 350 miljoen euro buit te maken van een grote bank in Frankfurt. De miniserie laat met veel geweld zien hoe dat afloopt.

Een volgende uitstap naar Nederland levert Henrard een rol in Swanenburg op. Twintig afleveringen kijken we mee met de stinkrijke familie Praal. Als er een verrader binnen de familie blijkt te zijn, komt echter - zoals vaker - de echte vuile was op tafel.

In de miniserie Het Proces Dat Niemand Wou zien we weer een heel ander genre. De documentaire-achtige prent vertelt in drie afleveringen het verhaal rondom een rechtszaak tegen televisiemaker Bart De Pauw, en de gekte die er in een hedendaagse maatschappij rondom kan ontstaan - aan een veelvoud van kanten in de samenleving.

Onlangs schitterde Henrard opnieuw in een komische serie. Niet een volledige comedy, wel een sketchprogramma: Dansaertvlamingen, naar het gelijknamige Instagram-account. Het zet de hedendaagse hipster, millennial en vlotte zakenmannetjes allemaal te kakken. Het doet dat met zichtbaar plezier, al lijkt de kijker minder snel aangehaakt...

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Ella-June Henrard heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

rotthierpeter
7 juli 2023, 16:28
Het Proces dat niemand wou zou ik niet als een mini-serie bestempelen. Is een docu en Ella was een van de slachtoffers van De Pauw.
0
Log in om een reactie achter te laten