Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Van bijrol naar publiekslieveling - Mickey Donovan

Van bijrol naar publiekslieveling - Mickey Donovan

Als serieliefhebber springt er tijdens het kijken van een serie altijd wel iemand uit en dit hoeft lang niet altijd het hoofdpersonage te zijn. Het is tijd om diegenen een podium te bieden en hun een moment van glorie te geven.
Bij een aankondiging van een nieuwe serie gaat de aandacht altijd uit naar de hoofdrolspeler(s). Zij mogen pronken op de posters en dienen als magneet om zodoende veel potentiële kijkers nieuwsgierig te maken. Echter komt het best vaak voor dat je gedurende een serie een ander personage de show ziet stelen en diegene zich ontpopt als publiekslieveling. Reden genoeg om deze personages de aandacht te geven die ze verdienen. In deze derde editie heb ik het over Ray Donovan en de bijrol die mijn favoriet is: Mickey Donovan.

In Ray Donovan speelt het titelpersonage iemand uit Los Angeles met een moeilijk verleden. Hij wordt ingeschakeld door de elite van de stad om hun vuile werk op te knappen en hun problemen te laten verdwijnen. Deze problemen verdwijnen soms op een creatieve manier, maar de brute variant wordt ook niet uit de weg gegaan. Naast zijn werk heeft Ray zijn handen eigenlijk al vol aan het in het gareel houden van zijn familieleden. Het familielid wat de meeste indruk achterlaat is Mickey Donovan, gespeeld door Jon Voight.

Ray Donovan

Jon Voight is een Amerikaans filmacteur, geboren op 29 december 1938. Deze man gaat al jarenlang mee in de filmwereld. Hij won in 1979 een Oscar voor zijn hoofdrol als Luke Martin in de drama-oorlogsfilm Coming Home. Daarnaast werden hem meer dan vijftien andere acteerprijzen toegekend, waaronder Golden Globes en een BAFTA Award. Op seriegebied zou je hem kunnen kennen uit de serie 24. Jon is de vader van filmactrice Angelina Jolie.

Het personage Mickey Donovan, de verwaarlozende en mishandelende vader van Ray, komt na 20 jaar uit de gevangenis waar hij vast heeft gezeten voor een moord die hij niet heeft begaan. Hij is in Los Angeles aangekomen om te krijgen waar hij recht op heeft. Mickey is een slecht gehumeurde ex-gevangene, maar niettemin charismatisch en charmant. Mickey's verlangen om zich met zijn familie te herenigen en zijn deelname aan oude en nieuwe zwendelpraktijken dreigen alles te vernietigen wat Ray voor zichzelf heeft opgebouwd.

Ray Donovan is op zichzelf al een uitstekende serie, maar de aanwezigheid van Jon Voight tilt de serie naar een nog hoger niveau. Hij weet als Mickey Donovan in iedere scène de show te stelen. De familie Donovan bestaat uit complexe relaties, al kunnen de broers op hun manier het best goed met elkaar vinden. Er is wel eens onenigheid, maar als iemand in de problemen zit komen ze voor elkaar op. Dit kun je niet zeggen over de meest complexe relatie. Het gaat hierbij om de band tussen vader Mickey en zoon Ray.

Ray Donovan

Mickey en Ray kunnen elkaars bloed wel drinken. Mickey neemt het leven namelijk niet al te serieus. Als vader laat hij regelmatig steken vallen. Hij bracht liever tijd door met wat vrouwelijk gezelschap. Als oudere man loopt hij nog steeds even speels achter de dames aan. De bravoure waarmee Jon dit speelt is fantastisch om naar te kijken. Je kunt zien dat hij ontzettend veel plezier heeft om deze rol te spelen. De ‘zich van geen kwaad bewust’ achtige blik als hij weer iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan is goud waard.

Dat de rol van Mickey Donovan hem op het lijf is geschreven blijkt ook wel uit de waardering die hij voor deze rol heeft gekregen. Hij is voor deze rol een paar keer voor verschillende prijzen genomineerd als beste acteur in een bijrol. Hij heeft één keer de Golden Globe ook daadwerkelijk in de wacht weten te slepen. Wat hem meer deugd zal doen is het feit dat de kijkers van MijnSerie hem, naast het hoofdpersonage, als favoriete acteur beschouwen. Dan mag je jezelf met recht een publiekslieveling noemen.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten