Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spotlight On: Charlotte Ritchie

Spotlight On: Charlotte Ritchie

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Charlotte Ritchie ook op haar cv heeft staan.
Hoe begin je als Britse het liefst je acteercarrière als je halverwege de zeroes die eerste stap wil zetten? Juist, op de set van Harry Potter. Ben je in een keer een Zweinstein-student. Geen tekst, geen rol anders dan figureren, maar wel een flinke naam om als eerste op je cv te posteren.

Nu ja, als tweede, want Charlotte Ritchie zat voor Harry Potter and the Goblet of Fire ook in de short The Open Doors. En hoewel ze officieel voor haar Potter-rolletje geen credit heeft gekregen, zit ze er toch maar mooi in. Ook voor haar eerste optreden in een serie kreeg Ritchie geen plek in de aftiteling. Dat was Emmerdale Farm. Zogezegd kan worden gesteld dat haar carrière in series pas echt van start gaat met Life of Riley (2008), waar ze twee afleveringen in te zien is.

Een paar jaar later wordt dat optreden gevolgd door een kleine gastrol in Doctors, een zeer matig beoordeelde Engelse dramaserie dat zich in een ziekenhuis afspeelt, en - daarvoor en daarna - een rol in Fresh Meat. Deze komedie over zes jonge mensen die gaan studeren en het studentenleven ontdekken slaat wel goed aan en houdt het uiteindelijk vier seizoenen vol.

Ritchie is vervolgens ook kort te zien in Children in Need, de jaarlijkse uitzending van de BBC voor haar eigen goede doel dat al sinds 1980 wordt gemaakt. In Siblings heeft Ritchie vervolgens een nieuwe hoofdrol te pakken die over twee seizoenen toch twaalf afleveringen zal duren.

Meer bekendheid verwerft Richtie met haar optreden in Call the Midwife. Deze historische dramaserie toont het leven van een groep vrouwen die in de late jaren '50 en '60 in het oosten van Londen leven. Ritchie speelt de rol van zuster Barbara Hereward. Tussendoor verschijnt ze ook enkele afleveringen in Raised by Wolves.

Ook het satirische programma Comedy Blaps heeft door de jaren heen een enkele keer plek voor Ritchie, waar ze tot dit moment in 2019 voor het laatst verscheen. Dat wil echter niet zeggen dat ze stil heeft gezeten. Ritchie heeft een droom verwezenlijkt door - zoals zoveel Britse acteurs - eens mee te spelen in Doctor Who en verschijnt in datzelfde jaar ook in Death In Paradise (2011), Drifters, Stath Lets Flats en Cake.

Grotere rollen starten in 2019 eveneens. In Dead Pixels speelt ze een diehard gamer, die in zowel de normale als virtuele wereld de nodige uitdagingen voor haar kiezen krijgt. Tegelijkertijd ervaart ze hoe het is om bijna dood te gaan in de komedie Ghosts (2019), waarna ze geesten kan zien die zijn gestorven in het huis waar ze met haar vriend gaat wonen.

In 2020 vervolgt Ritchie haar drukke programma, als ze kort opduikt in McDonald & Dodds en The Other One, voordat ze ook een rol in de Netflix-serie Feel Good oppakt. Ze speelt de vriendin van Mae, een afgekickte komediant die haar leven weer op probeert te pakken.

Granchester is de volgende bekende Britse serie waarin Ritchie opduikt. Ze maakt haar opwachting als Bonnie Davenport en pakt vervolgens snel door met de Netflix-serie You, waarin een obsessieve man de levens van diegene die hij volgt binnen probeert te dringen.

Ghosts (2019) blijkt ondertussen een comedyschot in de roos, waar ook een Amerikaanse variant van is verschenen (Ghosts). In haar hoofdrol als Alison Cooper gaat Ritchie inmiddels haar vijfde seizoen vol lachsalvo's in. Het leuke aan Ghosts (2019) is de verhouding tussen mensen die zich wel en niet in dezelfde ruimte bevinden en elkaar toch wel of niet kunnen zien. Hoe lang dat soort dingen geestig (pun intended) blijven, is natuurlijk de vraag. Het is dus wellicht goed dat de makers hebben aangekondigd dat dit het laatste seizoen gaat zijn. Britse humor als die van Cooper draagt in ieder geval zeker aan de kwaliteit van deze serie bij. Als zwevende seriekiezer dus even keuzestress? Blijf dan vooral eens bij (de Britse) Ghosts (2019) hangen.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Charlotte Ritchie heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten