Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spotlight On: Shelley Hennig

Spotlight On: Shelley Hennig

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Shelley Hennig ook op haar cv heeft staan.
Veel soapacteurs en -actrices zijn jarenlang verbonden aan hetzelfde genre. Door de dagelijkse aanwezigheid op de beeldbuis thuis vormen zij voor een trouwe schare fans een soort surrogaatfamilie. Ze leven mee met de gebeurtenissen van deze personages alsof ze tijdens een avond wijnen worden bijgepraat over de laatste roddels uit de buurt. Shelley Hennig leek lange tijd ook een dergelijke actrice te worden.

Haar carrière vangt aan in Passions. De Amerikaanse soap draaide tien jaar lang - ten opzichte van enkele soapmonumenten minuscuul kort - voor een totaal van ruim 1700 afleveringen. Hennig speelt slechts in één aflevering mee, maar dat betekent wel haar debuut op het kleine doek.

Daarna maakt ze de overstap naar het beroemde Days of Our Lives. Hennig speelt ruim tien jaar de rol van Stephanie Johnson en komt ruim 450 afleveringen bij de kijkers thuis op de buis. In 2017 is ze voor het laatst in de soap te zien, ook omdat ze zichzelf inmiddels aan een flink aantal andere projecten heeft verbonden. Dus die cultstatus van oer-soapie, dat laat Hennig aan haar voorbij gaan.

De eerste serie in de reeks andere projecten is The Secret Circle. De The CW-serie loopt niet heel lang, maar het fantasy-horrorverhaal heeft al snel een trouwe schare fans. Hennig speelt Diana Maede, één van de drie leidsters van de geheime 'cirkel' van heksen, waar hoofdpersoon Cassie Blake uiteindelijk ook toe gaat behoren. Gastoptredens in Friend Me en Justified volgen.

Hennig is wat langer te zien in de serie Zach Stone Is Gonna Be Famous. Deze comedy gaat over de jonge Zach Stone, die zijn studie stopt met maar een doel: zonder daadwerkelijk enige vorm van talent beroemd worden - je verwacht het niet met zo'n titel.

Na gastoptredens in Blue Bloods en Friends with Better Lives volgen ook enkele filmrollen. Meest memorabel is echter haar volgende rol in een serie, te weten het mateloos populaire Teen Wolf. De serie weet een grote groep jongeren de wereld van weerwolven in Beacon Hills te trekken.

Liberty Crossing, een comedy over een briljante analist die een terroristische aanslag moet voorkomen, volgt. Desalniettemin komt acteren op een wat lager pitje te staan. Hennig speelt minder rollen, en de rollen die ze speelt zijn vaak kleiner van stuk. In Dollface, Mythic Quest: Raven's Banquet en The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window - een komische crime-miniserie met Kristen Bell - zien we Hennig nog terug.

In 2023 is er nog de vertolking van haar rol van Malia Tate in de Teen Wolf-film, die erg matig is ontvangen. Tot slot volgt binnenkort op Netflix de serie Obliterated. In deze mix van The Hangover en een willekeurige serieuze politieserie verijdelt een team van de Special Forces een dodelijke dreiging in Las Vegas. Om dat te vieren, gaan ze eens goed los - op elk denkbaar gebied. Als dan blijkt dat de bom die ze onschadelijk hebben gemaakt nep is, moeten ze dronken en wel aan de slag.

Weten of ze de wereld kunnen redden, kan vanaf 30 november. Riemen vast kunnen we wel zeggen.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Shelley Hennig heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten