Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2023 -  Beste anderstalige serie

Serie van het jaar 2023 - Beste anderstalige serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2023 en behandelt de categorie anderstalig. Van dinsdag 2 januari tot en met zondag 4 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Niet iedereen kijkt graag niet Nederlandse- of Engelstalige series. Toch kan ik zeggen: de keuze is reuze en er zitten echt pareltjes tussen. Het was toch best moeilijk om tot een goede lijst te komen. Sla je deze categorie liever over? Probeer toch eens één van de genomineerde series. Zelf ben ik erg gecharmeerd van Scandinavische series. Er staat dit keer twee Noorse series in de lijst, naast Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Japans.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2023;

Alice in Borderland (2020)


Alice in Borderland (2020)
We trappen af met de enige niet Europese serie in het rijtje.
In het tweede seizoen van Alice in Borderland (2020) staat de vriendengroep voor een reeks van nieuwe uitdagingen. De overgebleven spelers krijgen dan ook weer heel wat nieuwe spelletjes voorgeschoteld. Dat deze spelletjes steeds moeilijker blijken te worden drijft de spanning vaak naar een ongekende hoogte.
Vorig jaar deed deze serie ook mee in de verkiezing maar viel niet in de prijzen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Alice in Borderland (2020).

Das Boot


Das Boot
In september 2023 kwam het vierde seizoen van Das Boot uit. In dit seizoen komt de meedogenloze onderzeeëroorlog in de Middellandse Zee tot een hoogtepunt, terwijl intriges en geheimen zich door Berlijn verspreiden. Het verzet tegen de nazi’s groeit binnen de eigen gelederen van de Kriegsmarine.
Vond je dit ook weer een geslaagd seizoen, stem dan op Das Boot!
Lees de recensies die geschreven zijn over Das Boot.

Elite


Elite
Al vanaf het eerste seizoen doet Elite mee aan de verkiezing, maar won nog nooit de competitie.
Van realisme moest de serie niks hebben. Stinkend rijke tieners die naar een pocherige privéschool in Madrid gaan en in een jaar meer meemaken dan een volwassene in zijn hele leven. Ze worstelen nauwelijks met hun populariteit, maar vooral met zichzelf en elkaar. Heerlijk escapisme, een guilty pleasure zelfs. Maar de formule gaat nu echt vervelen. Er volgt nog een achtste seizoen.
Deze serie wordt door 2.814 leden gevolgd dus wie weet, eindelijk die eerste plaats?
Lees de recensies die geschreven zijn over Elite.

El Silencio


El Silencio
El Silencio vertelt het verhaal van een jonge man die zijn ouders heeft vermoord. Toch lukt het de Spaanse misdaadserie om de killer sympathiek te maken, maar dat maakt de Netflix Original wel minder spannend.
Een tweede seizoen komt er waarschijnlijk niet.
Helaas zijn er nog geen recensie geschreven over deze serie.

Exit (2019)


Exit (2019)
Geweldig slot van een fantastische serie. De ultieme rise and fall. Het was weer genieten van het decadente leven van de vier heren. Exit (2019) is hard, donker, opwindend, ongemakkelijk, spannend en heeft humor.
Te zien op NPO en HBO. Stem op deze Noorse serie met prima acteerwerk!
Lees de recensies die geschreven zijn over Exit (2019).

Liebes Kind


Liebes Kind
Liebes Kind is een verslavend kijkspel op Netflix. Deze Duitse serie boeit met elke aflevering meer. Mysterieuze gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, maar zicht op een logische verklaring lijkt ver weg. Herhaaldelijk wordt de kijker op het verkeerde been gezet. De ene na de andere theorie kan bij het grofvuil. De neiging om alle afleveringen in een ruk achter elkaar te bekijken is nauwelijks te weerstaan.
Heb je hier ook zo van genoten? Stem dan op Liebes Kind!
Helaas zijn er nog geen recensie geschreven over deze serie.

Liaison


Liaison
Apple TV kwam dit jaar met een misdaadserie. Liaison draait om Alison en Gabriel, die vaker klussen doen voor Britse geheime diensten; hij werkt als een huurling die smerige klusjes doet voor overheden. Ze komen opnieuw op elkaars pad als het Gabriel niet lukt om twee Syrische hackers, die zich tegen het regime van president Assad hebben gekeerd, het land uit te krijgen en te dirigeren naar Frankrijk.
Ook genoten van deze Franse serie?
Helaas zijn er nog geen recensie geschreven over deze serie.

Lupin


Lupin
De winnaar van de beste serie in 2021. Maar nog nooit van de categorie anderstalig.
Vanaf de eerste aflevering is de spanning alweer terug. Assane, gespeeld door de charmante Omar Sy, haalt weer allerlei ingenieuze stunts uit die geen moment vervelen en nooit te ingewikkeld worden om te volgen. De balans tussen het verbluffende en begrijpelijke van zijn plannen is perfect. Hier en daar een tikkeltje ongeloofwaardig, maar daar is makkelijk overheen te kijken. Deze serie zit gewoon heel goed in elkaar.
Met veruit de meeste volgers in deze categorie maakt deze serie dit jaar een grote kans.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lupin.

Ragnarok


Ragnarok
De eindstrijd in de Noorse serie Ragnarok heeft plaatsgevonden. Magne gaat de confrontatie aan met zijn broer Laurits en zijn reuzenslang, maar vele kijkers hadden een andere uitkomst verwacht. Maar de waarheid is nu wel boven tafel. Wie stemt op deze Noorse fantasy-serie?
Lees de recensies die geschreven zijn over Ragnarok.

Suburræterna


Suburræterna
In Suburræterna, de spin-off van Suburra, gaat het verhaal van de onderwereld in en om Rome na drie jaar verder. Hoewel de rust wedergekeerd leek, blijkt vrijwel direct dat dat maar schijn was. Al binnen enkele minuten wordt duidelijk dat de families er alles aan zullen doen om elkaar te verdrijven en zelf de macht te grijpen. Suburræterna is een Italiaanse actieserie te zien bij Netflix.
Helaas zijn er nog geen recensie geschreven over deze serie.

Door jullie werd Furia ook nog genoemd. Maar met twee afleveringen vond ik dit een beetje magertjes om mee te dingen naar de prijs. Echter wel een hele goede serie.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (10)

Futsudo
Futsudo 25 december 2023, 16:13
Dit gaat voor mij een wildcard worden. Het op waargebeurde feiten gebaseerde The Good Mothers.
BlackBiker
BlackBiker 25 december 2023, 16:20
Makkie: Alice in Borderland!

Het laatste seizoen van Ragnarok vond ik helaas erg tegenvallen.
Tamino
Tamino 25 december 2023, 16:21
ELITE && EL SILENCIO AAAGH
Faceman
Faceman 25 december 2023, 21:32
Alice in Borderland voor mij. Ragnarok en Lupin ben ik bij afgehaakt.
kingsi
kingsi 25 december 2023, 23:26
Lupin en Alice in Borderland
SLP
SLP 26 december 2023, 01:38
Ik ga voor Alice in Borderland.
JanWillemK
JanWillemK 26 december 2023, 10:06
Ook hier Alice in Borderland! Lupin vind ik overigens zwaar overschat.
Karzal
Karzal 26 december 2023, 16:22
Hmm, enkel omdat ik geen andere heb gezien dit jaar, wordt het waarschijnlijk Lupin.

Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik net begonnen ben met Das Boot, maar ben nog niet echt bij om een oordeel te kunnen geven over de afleveringen van dit jaar :/
Futsudo
Futsudo 1 januari 2024, 12:53
Alice in Borderland heb ik nog niet gezien. Maar aangezien deze vaak genomineerd wordt in de categorie ‘Anderstalige serie’, ga ik deze kijken voordat de stemronde sluit op zondag 4 februari.
Futsudo
Futsudo 4 januari 2024, 14:12
Inmiddels Alice in Borderland gezien en krijgt ook mijn stem in deze categorie.
Log in om een reactie achter te laten