Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Van bijrol naar publiekslieveling - Phil Dunphy

Van bijrol naar publiekslieveling - Phil Dunphy

Als serieliefhebber springt er tijdens het kijken van een serie altijd wel iemand uit en dit hoeft lang niet altijd het hoofdpersonage te zijn. Het is tijd om diegenen een podium te bieden en hun een moment van glorie te geven.
Bij een aankondiging van een nieuwe serie gaat de aandacht altijd uit naar de hoofdrolspeler(s). Zij mogen pronken op de posters en dienen als magneet om zodoende veel potentiële kijkers nieuwsgierig te maken. Echter komt het best vaak voor dat je gedurende een serie een ander personage de show ziet stelen en diegene zich ontpopt als publiekslieveling. Reden genoeg om deze personages de aandacht te geven die ze verdienen. In deze vijfde editie heb ik het over Modern Family en het personage die mijn favoriet is: Phil Dunphy.

Modern Family volgt de families van Jay Pritchett (Ed O'Neill), zijn dochter Claire Dunphy (Julie Bowen) en zijn zoon Mitchell Pritchett (Jesse Tyler Ferguson). Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd.

Ik moet toegeven dat ik deze editie een lastige vond. Er zijn voor mij namelijk twee favorieten, maar de onnavolgbare vertolking van Ty Burrell als Phil Dunphy steekt er voor mij met kop en schouders bovenuit. Daarnaast kun je van mening zijn dat eigenlijk alle familieleden een hoofdrol vertolken. Toch waren naar mijn mening de bekendere namen Ed O’Neill, Sofía Vergara en Julie Bowen bij de aankondiging van deze serie de publiekstrekkers. Al met al verdient het personage Phil Dunphy een moment van glorie. Het is lastig om mensen aan het lachen te krijgen en hij slaagt daar als geen ander in.

Modern Family

Phil is een vader die iedereen wel zou willen hebben. Het is zo’n aandoenlijke en lieve man, maar tegelijkertijd ongelooflijke klunzig. Hij is de man van Claire en vader van drie kinderen genaamd Haley, Alex en Luke. Phil benaderd alles veelal op een positieve manier. Hij probeert een goede band te hebben met zijn kinderen door als een leeftijdsgenoot te praten, maar tegelijkertijd op te treden als een ouder. Die combinatie pakt regelmatig verkeerd uit wat voor hilarische momenten zorgt. Wat ook fantastisch is zijn de opmerkingen die Phil maakt. Hij maakt onbedoeld opmerkingen die een dubbelzinnige betekenis kunnen hebben en dat zorgt voor ongemakkelijke momenten.

Deze dubbelzinnige opmerkingen komen goed van pas als hij in de buurt van zijn schoonvader Jay is. Jay heeft een veel jongere vrouw genaamd Gloria. Stiekem heeft Phil een oogje op haar. Dit is verder heel onschuldig van aard, maar door de seizoenen heen zorgen de makers er wel voor dat deze personages momenten met elkaar delen die uiterst geestig zijn. Eén van de vele leuke momenten is bijvoorbeeld dat Phil een compliment aan Gloria geeft over haar jurk. Gloria praat Engels met een behoorlijke Colombiaanse tongval waardoor er wel eens spraakverwarring kan ontstaan. Gloria antwoord namelijk met ‘thank you Phil’, maar Phil denkt dat ze zegt ‘thank you, feel’. Phil wil haar hierdoor zonder enige gêne aanraken. Vervolgens trekt Claire haar man snel weg bij deze situatie. Het is één van de vele pareltjes die je gezien moet hebben om het te ervaren hoe grappig het is.

Modern Family

Verder heeft Phil veel interesses. Hij houdt van sciencefiction, het concept dat robots een deel van het leven overnemen en rollenspellen. Dat laatste komt mooi tot uiting in diverse Valentijn afleveringen. Phil en Claire willen wat spanning in hun relatie opwekken. Ze besluiten de nacht door te brengen in een hotel en een rollenspel te spelen. Phil doet zich voor als Clive Bixby, een zakenman, en Claire als Julianna, een lokale huisvrouw. De twee ontmoeten elkaar in de bar van het hotel en hij pakt haar met zijn charmes helemaal in. Zij gaat naar de badkamer en komt terug zonder kleren aan en alleen omhult met een lange jas. Ze maken zich klaar om naar boven te gaan, maar haar jas raakt verstrikt in de roltrap. Hierdoor komen ze in een ongemakkelijke positie terecht met alle hilarische gevolgen van dien.

Er zijn talloze momenten om uit te lichten wat een prestatie Ty heeft geleverd. Het personage Phil Dunphy is uitgegroeid tot een iconisch personage. De leden van MijnSerie.nl bestempelen hem ook met afstand als favoriete acteur en ik kan dat alleen maar beamen. Wellicht ga ik de volgende editie mijn andere favoriete personage behandelen. Niemand heeft gezegd dat je er maar één per serie mag hebben toch? Tot de volgende!
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten