Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Spotlight On: Robert Sheehan

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Robert Sheehan ook op zijn cv heeft staan.
Al doet zijn naam misschien niet direct een bel rinkelen, Robert Sheehan is de afgelopen jaren wereldberoemd geworden. Dat heeft de Ierse acteur met name te danken aan zijn rol The Umbrella Academy, maar ook daarvoor heeft hij al aardig wat mooie acteerprestaties neergezet.

Duiken we daarin, dan begint de carrière van Sheehan in 2003. In dat jaar speelt hij in enkele (korte) films. Dat geeft hij een jaar later een vervolg met zijn eerste acteerklus in een serie. Foreign Exchange, een bovennatuurlijke serie over een Iers meisje dat in een kelder bij toeval een portaal naar de andere kant van de wereld - Perth, Australië - ontdekt. Sheehan speelt de terugkerende bijrol van Cormac MacNamara.

Weer een jaar daarna volgt zijn volgende rol. Hij speelt Koning Louis XIV in Young Blades in de serie die is gebaseerd op het boek De Drie Musketiers. van Dumas. In de jaren daarna zien we hem tevens in gastrollen in The Clinic en Bel's Boys.

Het is inmiddels 2008 als Sheehan ook voor een gastrol in het immens populaire The Tudors wordt gevraagd. Terwijl hij daarmee bezig is, speelt hij ook in de erg matige dramaserie Rock Rivals. Deze serie gaat over twee bekende juryleden in een show die veel weg heeft van X Factor. De serie volgt hen terwijl hun huwelijk klapt, dat kan met zo'n baan natuurlijk alleen maar ellende opleveren.

In 2009 start de Britse serie Misfits. Deze bovennatuurlijke serie heeft een vaste rol voor Sheehan en is zijn eerste echte aanraking met het genre. In Misfits wordt een groep jongeren, die een straf uitvoeren voor allerlei verschillende delicten die ze hebben gepleegd, overvallen door een storm. Nadat de storm voorbij is, blijkt dat ze allemaal de één of andere bovennatuurlijke kracht ontwikkelen. Sheehan speelt de rol van Nathan Young, die na de storm onsterfelijk blijkt te zijn; Talking about a superpower.

Terwijl Sheehan in Misfits uitgroeit tot publiekslieveling, zien we hem ook eenmalig in de serie Coming Up. Daarnaast speelt hij geregeld in films mee. Noemenswaardig - al is het niet meteen goed - is Season of the Witch. Met het groeien van zijn populariteit, weet Sheehan na Misfits echter vooral betere rollen te scoren. Zo is hij te zien in Accused en Me and Mrs Jones en speelt hij ook in de film The Mortal Instruments: City of Bones.

Ook heeft hij een terugkerende rol in Love/Hate weten te bemachtigen. Een echte, gure Britse crime serie die in al zijn rauwheid de mogelijke onderwereld van Dublin laat zien. Hoewel het op seriefront na Love/Hate tijdelijk wat stiller is, zit Sheehan dat allesbehalve. Op het grote doek speelt hij in meerdere films, tot in 2017 ook het kleine doek hem met een rol weer weet te verleiden. Fortitude, een mysterieuze Amazon-original weet hem te strikken voor een terugkerende rol.

Het geniale Genius volgt, waarna Sheehan ook is te zien en/of horen in The Young Offenders, Trailer Park Boys: Park After Dark en Robot Chicken. Veel andere projecten vallen stil als hij tenslotte in 2019 aan een volgend grootschalig project begint. Netflix heeft op dat moment besloten dat het superheldengenre ook van een andere kant bekeken kan worden en stort zich op The Umbrella Academy. Sheehan speelt de rol van Klaus Hargreeves, ofwel 'Nummer 4'. Sheehan's Klaus is zwaar verslaafd aan de drugs, flamboyant, psychisch niet helemaal in orde en dat verpakt in een lollig en tegelijkertijd zwaarmoedig lijf. En oh, hij kan ook met de doden praten en hen tijdelijk weer tastbaar maken. Dat is handig, met een broer die als geest is blijven rondhangen (Nummer 6, gespeeld door Justin H. Min). Sheehan speelt tevens zijn rol als antagonist, gezien tijd een nogal fluïde begrip is en er toch een tegenstander om tegen te vechten in een seizoen moet zitten.

The Umbrella Academy gaat bijna weer van start met een vierde seizoen. Het belooft een laatste doldwaas avontuur te worden, en tegelijkertijd hopen we dat het een mooi einde van het verhaal kan zijn. The Umbrella Academy zit aan het einde van de houdbaarheidsdatum, hoe sterk karakters - naast die van Sheehan - door onder meer Tom Hopper en Elliot Page worden neergezet. Wil je voor die tijd toch alvast meer Sheehan, dan kun je jezelf nog wagen aan The Last Bus, maar weet dat die door het publiek niet al te goed is ontvangen.

Genoeg te genieten in het vooruitzicht. En met die hoosbuien van deze zomer kunnen we enkel zeggen: pak die paraplu er maar vast bij!

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Robert Sheehan heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten