Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Makelaarsseries

Velen van ons hebben een guilty pleasure: huizen kijken op Funda. Zelfs als je niet op zoek bent naar een nieuw huis, is het leuk om bij de buren te gluren.
Ook in de wereld van tv-series zijn er diverse makelaarsseries te vinden en Netflix staat er vol mee.

Selling Sunset

De bekendste is Selling Sunset, een populair realityprogramma die in maart 2019 in première ging en inmiddels al zeven seizoenen telt. De show biedt een kijkje in de luxueuze huizenmarkt van Los Angeles, Californië, door de ogen van de Oppenheim Group, een luxe makelaarskantoor gerund door de tweelingbroers Jason en Brett Oppenheim. De serie staat bekend om zijn mix van vastgoeddeals met hoge inzet en interpersoonlijk drama. De persoonlijke levens, relaties en conflicten van de makelaars staan vaak centraal, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de show. Persoonlijk vind ik het voortdurende gebekvecht tussen de dames na een tijdje wel vermoeiend.

Selling The OC

Vanaf 2022 wordt Selling The OC uitgezonden. In de idyllische omgeving van Orange County openen Jason en Brett een tweede filiaal. De show richt zich op de verkoop van high-end woningen aan de kust en in de heuvels van deze mooie regio. Naast Jason en Brett zien we een andere groep makelaars dan in Los Angeles, maar de opzet blijft hetzelfde: ook hier zijn er onderlinge ruzies. Deze serie kent inmiddels drie seizoenen.

Selling Tampa

Er is ook nog een derde Selling-serie, Selling Tampa. Deze serie volgt Allure Realty, een makelaarskantoor in Florida dat volledig eigendom is van en gerund wordt door Afro-Amerikaanse vrouwen. Er is tot nu toe maar één seizoen uitgezonden, en in vergelijking met de bovenstaande series kent deze iets minder conflict.

L'Agence - L'immobilier de luxe en famille

Mijn favoriete makelaarsserie is toch wel het Franse L'Agence - L'immobilier de luxe en famille, ook wel The Parisian Agency genoemd. Deze Franse serie is een lust om naar te kijken. Het gaat over de familie Kretz, waarin alle familieleden in de vastgoed business zitten. In vergelijking met de Selling-series ligt de focus meer op de huizen en de kopers. Waar je in Selling amper kopers ziet, volg je in deze serie vaak een koper die gaat kiezen tussen twee of drie mooie Franse huizen. Ze verkopen niet alleen in Parijs, maar ook in de rest van Frankrijk en soms zelfs in het buitenland. De hoofdrolspelers zijn vooral de zonen van de familie Kretz. In de vier seizoenen zie je hoe The Agency zich ontwikkelt. Persoonlijk vind ik de huizen mooier dan de Amerikaanse. De charme van de Franse cultuur en de warmte van een hechte familie maken dit gewoon een fijne serie om te kijken.

Buying Beverly Hills

Als je dan nog meer wil zien, kun je verder met Buying London en Buying Beverly Hills. Qua gevoel liggen deze series dichter bij de Selling-series.

Of je nu houdt van het drama tussen de makelaars of juist van het bewonderen van prachtige woningen, er is voor ieder wat wils in de wereld van luxe vastgoedseries.

Veel kijkplezier!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten