Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 2

Showtime, aflevering 2

"It's Showtime everybody. Showtime"

Lucifer

God en de Hemel, Hel en Verdoemenis. Persoonlijk heb ik er niet veel mee, maar wat hou ik van Lucifer Morningstar. Tom Ellis speelt de rol van Gevallen Engel met een flair en charme zoals alleen een Engelsman dat kan, heeft vooral te maken met het accent, denk ik. En neem mij niet kwalijk dat ik heel veel de naam Lucifer noem, waar het hart van vol is zullen we maar zeggen…

Eigenlijk is Lucifer helemaal niet zo goed, er zijn veel kwalitatief betere series op de markt op dit moment. Het is een procedurele serie die niets meer brengt dan menig ander doorsnee serie. Maar Lucifer is met zijn voorkomen, hé het oog wil ook wat, en zijn charme en accent gewoon onweerstaanbaar.

Eén miljoen moeders houden niet van Lucifer, die willen hem terug verbannen naar de hel, maar daar hebben ze gefaald. Lucifer heeft zelfs een tweede seizoen gekregen van FOX en mag dus nog even blijven op aarde.

Waar gaat Lucifer nu eigenlijk over? Lucifer draait om de Duivel, de Gevallen Engel die door God verbannen is naar de Hel om daar te heersen. Maar Lucifer heeft genoeg van het Vagevuur en besluit om naar Aarde te verhuizen, Los Angeles om precies te zijn. En daar wordt hij de adviseur van de LAPD om moorden op te lossen. Dat doet hij vanuit zijn luxueuze nachtclub Lux.

Maar op aarde leven lijkt voor Lucifer één nadeel te hebben, hij wordt sterfelijk en dus menselijker. Lucifer Morningstar heeft een ego met bijpassende naïviteit die passend is voor de heerser van de Hel en zijn oneliners passen uitstekend bij de Brenger van het Licht.

Laat die 1 miljoen moeders maar kletsen, Lucifer doet geen vlieg kwaad.

Dit was de tweede radiocolumn. Wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is Jeff Alexander - Come Wander with Me.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

CC11
25 april 2016, 11:04
Heel leuk Mandy, ook al komt mijn haar recht te staan als ik dit figuur zie die rond loopt alsof hij een godsgeschenk (bewuste woordkeuze) is...
Om niet te zeggen dat ik het een verschrikkelijke serie vind die het bij mij geen volle aflevering heeft uitgehouden :-)
1
Mandy1966
25 april 2016, 11:06
Dank je wel.

Haha 1 miljoen moeders hebben hetzelfde duivelse gevoel bij Lucifer ;-)
-1
DavidPrice
27 april 2016, 01:51
Snap ik. Nog één keer proberen?
1
CC11
27 april 2016, 07:02
Nee werkelijk, ik erger me gewoon dood aan zulke figuren. Ik had trouwens net hetzelfde gevoel met Rosewood, waar nog zo een omhooggevallen typetje rond loopt in de hoofdrol.
Aangezien ik volgens de info op mijn profiel 233 series volg die nog steeds lopen, ga ik echt niets terug oppakken waar ik me mateloos aan irriteer. Ik probeer eigenlijk te minderen ;-)
1
anonymous
25 april 2016, 14:50
Ik ben gek op Lucifer. Vooral omdat de humor zo leuk is. Er zijn zelden series waarbij ik hardop moet lachen. Tom Ellis is geweldig, maar dat was hij ook in Rush. Ik verheug me op seizoen 2.
0
Mandy1966
25 april 2016, 19:45
Hier hetzelfde, wij moeten ook lachen om Lucifer.
0
DavidPrice
27 april 2016, 01:52
Werkelijk, heerlijke serie. Zelden zo gelachen. En wordt steeds beter. Fan vanaf het begin!
0
KoNijn
8 mei 2016, 08:56
geweldige serie...
0
antimidant
8 mei 2016, 13:35
Fijn, appels en peren... Lucifer is een zeer vermakelijke serie.
Prachtig hoe Lucifer (Tom Ellis) zich als potentieel ongenaakbaar profileert.... Smullen en het smaakt naar meer.
-1
Log in om een reactie achter te laten