Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 14

Showtime, aflevering 14

"It's Showtime everybody. Showtime"

Boston Legal

Flamingo’s, je kent ze wel die knalroze vogels op 1 poot, sinds Alan Shore en Denny Crane zijn flamingo’s voor mij onlosmakelijk verbonden met Boston Legal. Boston Legal is voor mij de leukste advocatenserie ooit. Niet in de eerste plaats vanwege de humor, zelfspot, politieke correcte en incorrecte zaken, maar vanwege William Shatner en James Spader.

Wat hebben die twee als Shore en Crane een feestje gemaakt van Boston Legal. Samen met de geweldige Candice Bergen en de briljante Christian Clemenson en de rest van de buitengewoon goede cast hebben ze een kijk- en luisterfeest van Boston Legal gemaakt. Hoewel ik begrijp dat je een serie niet oeverloos kan rekken, mis ik na vijf seizoenen de serie nog steeds.

En dan bedoel ik niet dat op de bank lig te huilen van verdriet, maar ik mis een dergelijke serie op dit moment. Suits is uitstekend en The Good Wife is ook van zeer hoge kwaliteit en wellicht zal Chicago Justice ook wat advocaten geweld gaan brengen, maar Boston Legal was een klasse apart.

De dialogen en de issues die ze naar voren brachten als de wapenwet, moord voorbedacht of niet, vrouwenrechten, racisme, roken, stemrecht en gewoon het recht in het algemeen hebben we allemaal voorbij zien komen. Op een leuke humoristische manier en op een zeer serieuze manier. Boston Legal was niet bang om controversieel en uitdagend te zijn. Soms gaf Boston Legal je stof tot nadenken aan het eind van een aflevering.

Maar bovenaan stond de collegialiteit, warme vriendschap, liefde en loyaliteit. Crane, Poole & Schmidt, waarbij Poole nooit een echte rol heeft gespeeld was het leukste, beste en raarste advocatenkantoor die ik heb gezien, met de mooiste, romantische, liefste en grappigste bromance ooit gezien op televisie.

Alan Shore: “You ever wonder if you and I are la-la?
Denny Crane: Don't be ridiculous. We're flamingos. And good ones.

Op 4 juni hebben wij de serie Rizzoli & Isles besproken. Maar welk nummer/artiest hoorde bij die serie Rizzoli & Isles die we hebben besproken op 4 juni?
* Antwoord: John Lee Hooker - I'll Believe I'll Go Back Home
De prijswinnaar heeft inmiddels te horen gekregen dat de DVD Box, gedoneerd door MijnSerie en Roulette FM, van het vijfde seizoen van Rizzoli & Isles naar hem/haar onderweg is, gefeliciteerd.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



De plaat van de week is

Violet Lorraine & George Robey – If You Were the Only Girl in the World uit 1916

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

CC11
16 juli 2016, 20:23
Echt een geweldige serie vond ik dit, alleen dat van die stof tot nadenken is er bij mij nooit van gekomen want ik lag meestal in een deuk aan het eind van een aflevering.

Maar zoals je hierboven ook aan gaf kwam dat zeker niet alleen door Spader en Shatner want naast een excellente cast was met name Clemenson bij momenten onnavolgbaar goed in zijn rol van een advocaat met meer tics dan je voor mogelijk houdt bij één enkel persoon.

En misschien heb ik nog het hardst gelachen met de situaties rond Denny Crane's laatste verovering gespeeld door Meredith Eaton die 1,30 meter groot is.
Als ik het zo schrijf klinkt dat misschien ongepast maar wie de serie gezien heeft weet natuurlijk wel beter :-)
0
Log in om een reactie achter te laten