Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 27

Showtime, aflevering 27

"It's Showtime everybody. Showtime"

Goliath

Is Goliath de terugkeer van Billy Bob Thornton? Goede vraag. Zijn acteerwerk in Goliath is vlekkeloos, net als die van de andere acteurs om hem heen. Waar ik William Hurt als waardige tegenspeler speciaal wil benoemen. Het verhaal van Goliath is niet nieuw. De aan lager wal geraakte advocaat die de zaak van zijn leven krijgt.

Maar de uitwerking inclusief de superieure cast, goede muziek en geweldige regie maakt van Goliath iets aparts. Omdat de meeste onder ons wel weten hoe het Bijbelverhaal van David en Goliath afloopt zal je waarschijnlijk wel een vermoeden hebben hoe Goliath afloopt. En toch is het net anders, een aparte twist die onverwacht is.

Het geheel is niet perfect, zoals de cast, maar als je dat de makers vergeeft en de onbeantwoorde vragen snel vergeet is Goliath een feest om naar te kijken. En dat hebben de makers vooral te danken aan de cast. Thornton is op dreef als advocaat Billy McBride, William Hurt speelt de engerd in het penthouse die niet vies is van list, bedrog en een groen blaadje.

Het advocatenkantoor Cooperman en McBride (Goliath) is een koele, klinische omgeving waar geen plezier kan worden beleefd in het werk. Het kantoor van McBride is een dubbele motelkamer waar ook de gezelligheid niet van afspat. Zijn andere kantoor zit op de hoek waar hij regelmatig een afspraak heeft met Jan de Loper.

Al met al kan ik Goliath aanraden. Helaas kan ik nog niet vertellen of de serie een tweede seizoen gaat krijgen, maar van mij mag het.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Fragment

De plaat van de week is Fiona Apple - Container

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten