Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: JessicaD

De Onbekende Seriekijker: JessicaD

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De laatste 35ste Onbekende Seriekijker van 2016 is Jessica Dillema (26)

Jessica Dillema

Aantal serie-uren per week: Dit verschilt van week tot week, afhankelijk van hoe druk ik het heb. Ik kijk over het algemeen toch minimaal wel elke dag één tot twee afleveringen. Maar er zijn ook weken bij dat ik twee seizoenen van elk 22 afleveringen in één week kijk (laatst nog toen ik alle afleveringen van Gilmore Girls wilde kijken voordat de revival op Netflix zou verschijnen).
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik mij daadwerkelijk kan heugen is Buffy the Vampire Slayer. Ik snap nog steeds niet dat ik dat mocht zien van mijn ouders, want eigenlijk was ik daar nog veel te jong voor. Maar ik was fan, groot fan. Ik keek trouw elke aflevering, kocht de boeken en had zelfs de cd! Ik weet nog dat er een musical aflevering was en dat ik die had opgenomen op een videoband (ja, toen was er nog geen digitale televisie). Mijn moeder had per ongeluk iets anders eroverheen opgenomen. Ik ben nog maanden boos geweest daarom, haha.
Beste serie ooit: Ik heb door de jaren vele favoriete series gehad, maar de afgelopen jaren was Teen Wolf een serie waar ik echt enorm van heb genoten. Tot en met seizoen 3B werd de serie letterlijk beter en beter. Hierna werd het iets minder (al is het begin van seizoen 6 al wel erg sterk), maar af en toe kijk ik seizoen 3B gewoon nog eens terug. Dit komt ook mede door het fenomenale acteerwerk van Dylan O’Brien en de humor in de serie. Maar andere series die een nummer één positie hebben gehad zijn onder andere Gilmore Girls, Breaking Bad, One Tree Hill, 11.22.63 en noem maar op.
Beste serie op dit moment: Oeh, lastige vraag. Het is niet perse dat ik een bepaalde serie het beste vind, maar meer dat ik een serie op dit moment graag kijk. De afgelopen periode was dat het rewatchen van Gilmore Girls en vervolgens de vier afleveringen van Gilmore Girls: A Year in the Life. Ik heb echt aflevering na aflevering gekeken en er intens van genoten. Mijn leven stond gewoon even helemaal in het teken van Gilmore Girls. Het is ook maar net welke series in dit seizoen te zien zijn en welke series een tijdelijk stop hebben.
Serie die op de planning staat:Ik ben wel benieuwd naar Big Little Lies van HBO. Ik heb het boek gelezen en ben echt benieuwd hoe ze het tot serie hebben vermaakt. Verder heb ik ook diverse series die al eeuwen op mijn nog-te-zien lijst staan, waaronder bijvoorbeeld de serie Haven en Fringe. En ook ben ik na Chicago Fire, Chicago PD en Chicago MED, benieuwd naar Chicago Justice, maar ook naar nieuwe series zoals Beyond (2017) en Powerless.



Jessica, haar gebruikersnaam is JessicaD, is 4 jaar en 11 maanden lid van MijnSerie.nl: “Hoi! Ik ben Jessica, 26 jaar oud en ik gebruik MijnSerie al sinds januari 2012. Een vriend van mij gebruikte destijds bierdopje.nl om te berekenen wat de totale tijd was dat hij series had gekeken en ik besloot te kijken of er meer van dit soort sites bestonden. Ik vond MijnSerie en vond het direct een site die er mooi uitzag, makkelijk in gebruik, en vooral ideaal dat ik niet meer in een Word-bestand bij hoefde te houden bij welke aflevering ik was gebleven. In april 2012 besloot ik het formulier voor nieuwe schrijvers in te vullen en mocht ik een proefrecensie schrijven. Zo werd ik schrijver voor MijnSerie, waarna ik in augustus werd gevraagd om het nieuwsteam op te zetten. Zo is het balletje gaan rollen en ging ik steeds meer voor MijnSerie doen. Nu, bijna vijf jaar later, ben ik nog steeds betrokken bij MijnSerie, maar wel iets minder actief dan ik geweest ben. Toen ik bij MijnSerie begon was ik nog student. Inmiddels heb ik een vaste baan als medewerker personeels- en salarisadministratie welke tijd inneemt, en heb ik ook een eigen blog, Reviews & Roses, welke erg goed loopt en aandacht vergt. Maar helemaal niet betrokken zijn bij MijnSerie is geen optie, het voelt als een thuis. Hoe lang ik al seriefan ben? Pffff… zolang ik mij kan heugen!



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “Pfff… dat kan ik echt niet! Ik kan meerdere series aanraden, maar ze in een volgorde zetten is hartstikke moeilijk. Het is ook maar net naar wat voor soort serie je op dat moment op zoek bent. Maar er zijn diverse series waar ik voor de volle 100% van heb genoten en nog wel eens zou willen zien. Dus in willekeurige volgorde vijf leuke series die ook nu nog leuk zijn om te kijken (intussen heb ik de lijst nog 30 keer aangepast omdat ik niet op vijf uitkwam): Breaking Bad, 11.22.63, One Tree Hill, Brothers & Sisters, Downton Abbey (en nog veel meer!).” En deze vijf en al de andere series, wat betekenen ze voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Series zijn voor mij een soort van ontspanning; series zijn een soort van ontsnapping van het dagelijkse leven. Je dompelt je even onder in een andere wereld/het leven van een ander. Daarnaast is het gewoon fijn om even te relaxen en naar een leuke serie te kijken en je te laten meeslepen en te genieten.



Ben je ook weleens verslaafd geweest aan een serie? Zo ja, hoe kwam dat en hoe ging je daarmee om?: “Meer dan eens, “zegt Jessica lachend. “Sommige series weten je gewoon te pakken en dan móét je gewoon verder kijken. Het zijn zeg maar de binge-waardige series. En soms laat ik mijzelf daar gewoon lekker in meegaan. Moet af en toe kunnen, toch? Tuurlijk moet dat kunnen. Maar al die goede series die je hebt gezien, zijn er ook hele slechte series bij die je hebt gezien? Zo ja, kun je er één noemen?: “Slechte series kijk ik niet, of daar stop ik in elk geval direct mee. Ik herinner mij dat ik ooit één aflevering keek en dat ik die zo slecht vond dat ik hem direct uit mijn kijklijst heb verwijderd. Animal Practice was het geloof ik.”



Welke series volg je op dit moment?: “Hiervoor kan ik je beter verwijzen naar mijn profiel, ik kijk er zo belachelijk veel… Gelukkig hebben series pauzes, anders zou ik nooit genoeg tijd kunnen vinden ze allemaal te volgen. Er zijn zelfs nu al zoveel series waar ik mee achterloop omdat ik teveel series tegelijk volg.” Wil je voor ons beschrijven hoe je series kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Ik kijk televisieseries 90% van de tijd op de bank in de woonkamer. Heel af en toe kijk ik ook wel een Netflix op mijn tablet in bed, maar televisie kijken doe ik toch het liefst gewoon in de woonkamer. In de winter vaak met een dekentje en thee. Ik heb een aantal series die ik met mijn vriend kijk, en daarnaast nog een hele rits aan series die ik alleen kijk.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Dramaseries. Komedieseries zijn ook leuk, maar vooral wanneer ik niet teveel na wil denken bij een serie. Ik hou ervan om mij onder te dompelen in andermans wel en wee en met ze mee te leven of ze het bloed onder mijn nagels vandaan te laten halen. Dramaseries kunnen daarnaast onderling nog veel meer van elkaar verschillen, en hebben nog veel meer subgenres. Iedereen heeft gewoon wat drama nodig in het leven,” vertelt ze lachend. Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen?: “Ik merk zelf dat mijn favoriete series toch echt allemaal uit Amerika komen. Series zoals Deense of Finse series vind ik vaak wat zwaarder en donkerder aanvoelen en vaak meer politiek gericht. Die onderwerpen interesseren mij vaak gewoon niet, dus dan ga ik liever voor een heerlijke dramaserie van The CW. Ik ben een sucker voor {vertaling: een zwak hebben voor} series van de commerciële netwerken in Amerika.” Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Nee, niet perse. Je hebt verschillende acteurs en actrices en ze hebben allen hun specialiteit, eventueel verdeelt over de verschillende genres. Ik heb uiteraard wel acteurs en actrices die ik gewoon goed vind en waarvan ik direct een serie zal proberen als ik zie dat ze erin meespelen, maar ook dat verschilt dus per acteur en actrice en de verschillende genres.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide?: “Ik kijk eigenlijk zelden nog live series op televisie. Hoewel ik vroeger series van week tot week volgde, heb ik nu ook steeds vaker dat ik afleveringen opspaar en dan meerdere afleveringen achter elkaar kijk. Ik keek namelijk op een gegeven moment zoveel series dat ik ze door elkaar begon te halen of dat ik bepaalde details vergat en dat vond ik zonde. Als ik meer van dezelfde serie achter elkaar kijk blijven dit soort dingen beter hangen en volg je het verhaal beter.” En heb je een account op Netflix of een andere betaalzender of streamingdienst?: Ja, ik heb een account op Netflix. Ik vind het een fantastische uitkomst en hoop echt dat ze inderdaad in uiterlijk vijf jaar het aanbod gelijk trekken met Amerika. Sowieso vind ik het al fantastisch dat Netflix steeds vaker series aanbiedt die bijna gelijk lopen met de uitzendingen in Amerika. Hoef je ook niet moeilijk te doen. Die paar dagen dat je dan achterloopt vind ik tegenwoordig niet zo heel erg meer.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Als ik kijk naar de mate van serie-verslaafdheid zou ik twee jaar geleden absoluut een 10 zijn geweest, maar door tijdgebrek kijk ik nu minder series, dus schaal ik mijzelf nu in als een 8. Welke rol MijnSerie daarin speelt? Doordat ik betrokken ben bij MijnSerie blijf ik up-to-date over alle series en voeg ik regelmatig series toe aan mijn lijstje. En bij het volgen van zovele series is het natuurlijk handig dat ik afleveringen die ik heb gezien kan afvinken op de website; zo weet ik tenminste waar ik ben gebleven!”

Jessica (JessicaD) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 9 januari 2017 komt er een andere serie fan aan bod.
Voor nu, met hartelijk dank aan Jessica, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,
Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

sarlottje
27 december 2016, 20:06
Weer een leuk geschreven onbekende seriekijker!! Alvast gelukkig nieuwjaar iedereen!!
2
JessicaD
27 december 2016, 22:23
Ook een fijne jaarwisseling toegewenst! :)
0
Log in om een reactie achter te laten