Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Stijper

De Onbekende Seriekijker: Stijper

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 34ste Onbekende Seriekijker is Stijn Pijper (27)

Stijn Pijper

Aantal serie-uren per week: Dat verschilt per week, meestal wel zo'n zes uur, en dat kan gerust verdubbelen in een rustige week. Maar ik blijf er niet voor thuis.
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik van begin tot eind heb gezien is The Sopranos. De balans van drama, actie, humor en gewoon de algehele sfeer van de serie vind ik prachtig. Na het de eerste keer gezien te hebben frustreerde het mij enorm dat het een open einde had. Later ben ik het wel gaan waarderen.
Beste serie ooit: Niet geheel verrassend: The Sopranos. Ik geloof dat ik deze serie wel zes keer heb gezien, van begin tot eind. Maar ook Mad Men vind ik een goede serie.
Beste serie op dit moment: Fargo. Ik heb een aantal films van de Coen broers gezien, die zijn altijd maf en onvoorspelbaar, net als deze serie. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen!
Serie die op de planning staat: Westworld ben ik heel benieuwd naar!



Stijn Pijper, zijn gebruikersnaam is Stijper, is 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Stijn Pijper, 27 jaar, wonend en studerend in Groningen en probeert bankhangen en televisie kijken perfect in balans te houden met studie, werk, vrienden en af een toe een bezoekje aan de sportschool om het bankhangen te compenseren. Hoelang ik al seriefan ben vind ik moeilijk in te schatten. Ik ben rond mijn twaalfde begonnen als filmfanaat. Een bekende van mij downloadde heel veel films, daar kon ik dan regelmatig een film van lenen, welke ik vervolgens met wat vrienden keek. Ook heb ik jaren een Pathé Unlimited-pas gehad. Het nadeel van films is dat er niet veel tijd is om te verdiepen in verhalen en personages, daarom ben ik steeds meer series gaan kijken. Ik heb vorig jaar voor het eerst van MijnSerie gehoord, door een studiegenootje die er stage liep. Toen ik zelf ging solliciteren voor een stageplek heb ik mij beter verdiept in wat MijnSerie inhoudt en wat je ermee kan. Mijn gebruikersnaam is Stijper, wat een samenvoeging is van mijn voor- en achternaam."



Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Het is puur ontspanning. Het gebrek aan kwalitatieve programma's op televisie stuurde mij richting series, die ik voornamelijk stream en voorheen ook wel via torrents binnenhaalde.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide?: “Als ik de mogelijkheid heb, kijk ik het liefst meerdere afleveringen. Maar ik volg ook series die wekelijks worden uitgezonden, en dat is ook helemaal prima. Ik doe het nu niet meer zoveel, maar een paar jaar terug had ik elke dag twee series die ik voor het slapen gaan bekeek, zo kwam ik de week prima door.” Heb je een account op Netflix of een ander betaalzender of streamingdienst?: “Ik heb Pathe Unlimited voor films en Netflix voor series, en series die ik wil volgen die daar (nog) niet beschikbaar zijn, kijk ik op andere beschikbare manieren.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “In willekeurige volgorde: The Killing - Sombere sfeer, goed geacteerd en de het feit dat je elke aflevering iemand anders verdenkt zorgt ervoor dat deze in de top 5 staat. The Sopranos - Zoals hierboven gezegd een perfecte balans van elementen en een origineel verhaal. Zelfs het kijken waard als je geen fan bent van het maffia-genre. Mr. Robot - Ik heb soms de fout gemaakt om deze serie al multitaskend te kijken, wat resulteerde in het nog een keer moeten kijken van diezelfde aflevering omdat ik cruciale dingen gemist had. Bijzonder verhaal en bovendien indrukwekkend gefilmd. Peaky Blinders - De kleding, de tijd, de muziek. Het enige nadeel van deze serie is dat er zo verdomd weinig afleveringen per seizoen zijn. House of Cards (2013) - Vuile politieke spelletjes en zeer goed acteerwerk. Kevin Spacey speelt zijn schurkenrol zo goed dat je hem af en toe door het beeldbuis heen wil trekken. Wat vind je de slechtste serie die je ooit heeft gezien? Waarom?:Arrow. Ik begrijp dat het allemaal fantasie is en ik ben zeker niet iemand die alles per se zo realistisch mogelijk wil hebben, maar de verhaallijnen zijn van het niveau Goede Tijden, Slechte Tijden, het acteerwerk vaak bedroevend en de vechtscènes lijken afgekeken van een ruzietje op het schoolplein. Alles oogt gewoon B-serie. Maar de serie houdt het al verrassend lang vol, dus ik denk dat het aan mij ligt!”



Al deze goede en slechte series, ben je wel eens verslaafd geweest aan één van deze series? En hoe ging je daarmee om?:Californication en Breaking Bad. In beide gevallen was de serie al zo goed als afgelopen toen ik deze ontdekte. Dat was ook nog eens tijdens vakanties, dus ik had alle tijd om het in één keer door te kijken. Op een gegeven moment moest er weer gewerkt worden en waren vrienden weer thuis van vakantie, dus was ik druk met andere dingen dan series.” Welke series volg je op dit moment?:Narcos, True Detective, Black Mirror, Game of Thrones, Shameless (US), The Walking Dead, Homeland, The Americans, Gomorra (2014).” Verslaafd of niet, hoe kijk je naar series? Waar ben je, met wie en hoe zit je erbij?: “Voornamelijk wanneer ik een avondje niks gepland heb, maar ik kijk ook series samen met mijn vriendin. Op zulke avonden doe ik zeker wel aan binge-watchen, ik kan het vaak niet bij één aflevering laten.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Misdaad. Ik vind het bijzonder om te zien op hoeveel verschillende manieren een misdaadserie kan worden neergezet en hoe je, bijvoorbeeld in het geval van Dexter, op momenten zelfs sympathie kan hebben voor iemand die geheel koudbloedig mensen om het leven brengt. De meest verbazende serie in dit genre is wat mij betreft Hannibal.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc. ?: “Het meeste wat ik kijk is van Amerikaanse bodem, maar dat is niet iets waar ik bewust mee bezig ben. Een goede serie is een goede serie, ongeacht waar het geproduceerd is.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Niet echt. Ik vind het vaak fijner om te kijken naar acteurs en actrices die ik nog niet ken, dan heb je er ook geen verwachtingen bij.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Aan de ene kant verbaas ik mijzelf wel eens hoeveel ik kijk en gezien heb, ondanks dat ik naast series kijken ook genoeg andere bezigheden heb. Anderzijds blijf ik er niet voor thuis, wat een echte seriefanaat natuurlijk wel doet. Daarom geef ik mijzelf een 7.”

Stijn Pijper (Stijper) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 27 december komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Stijn, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Guantaz
12 december 2016, 18:29
Als ik het zo lees denk ik dat Sons Of Anarchy nog een leuke toevoeging is voor je nog-te-kijken lijstje (als je die nog niet hebt gezien tenminste) ;)
1
anonymous
13 december 2016, 09:12
Sons Of Anarchy heb ik ook gezien, dat was heel vermakelijk, al vond ik de laatste seizoenen en zeker het einde wat overdreven, hoe poëtisch het ook was. Nu nog even wachten op Mayans M.C.
0
Log in om een reactie achter te laten