Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Indeboekenkast

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 36ste Onbekende Seriekijker is Sandra Hutchison (45).

Sandra Hutchison

Aantal serie-uren per week: Zoveel mogelijk, ca. 14 uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik echt serieus volgde was Spijkerhoek. Ik herinner me niet heel veel meer, maar ik weet dat ik het toen erg leuk vond. Mario de pizzabakker is een van de personages die mij bij is gebleven.
Beste serie ooit: Toch The Walking Dead, vooral het eerste seizoen vond ik geweldig.
Beste serie op dit moment: Game of Thrones, veel verhaallijnen, mooie effecten en verrassende wendingen.
Heb je series op de planning staan waarvan je denkt: ‘Die moet ik echt nog zien!: Ja, een heleboel. Om er een paar te noemen: het tweede seizoen van The Crown, nieuwste seizoen van The Walking Dead en The 100.



Sandra Hutchison, haar gebruikersnaam is Indeboekenkast, is 6 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Sandra Hutchison, ik schrijf onder deze naam recensies voor MijnSerie. Mijn MijnSerie-gebruikersnaam is Indeboekenkast, dat is tevens de naam van mijn eerste blog. Zolang ik mij kan herinneren ben ik een seriefan. Ik verdwijn graag in verhalen. Of dat nu via een boek, een film of serie is maakt me niet zoveel uit. Pas in 2016 heb ik MijnSerie ontdekt en ben nu zes maanden actief lid. Ik ben 45 jaar, getrouwd en heb twee dochters, één van twintig en één van zeventien. Ik ben een fanatiek blogster en schrijf graag over boeken, voeding, films en natuurlijk series.



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. Game of Thrones, 2. The Walking Dead, 3. Orange Is The New Black, 4. Penny Dreadful, 5. Gotham.” Met zo’n top 5 heb je ook vast ook wel eens een hele slechte serie gezien. Welke was dat en waarom?:Moordvrouw, er werd zeer slecht in geacteerd en het was vreselijk voorspelbaar. Ben al na een paar afleveringen afgehaakt.” Welke serie ben je nu aan het volgen?:Game of Thrones, Blindspot, Gotham, Orange Is The New Black, The Walking Dead, Zwarte Tulp en Nobel.”



Of het nu goede of slechte series zijn, in serieland heb je vele genres. Als je er één zou moeten kiezen wat is dan je favorieten genre?: “Fictie, ik laat me graag verrassen en reis graag af naar onbekende werelden met fictieve figuren, waar alles mogelijk lijkt te zijn.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc. ?:
Travis Fimmel uit Vikings
“Hoewel er veel goede Amerikaanse series zijn wissel ik deze graag af met de Scandinavische series. De realistische verhalen komen bij de Scandinavische series over het algemeen geloofwaardiger over dan bij de Amerikaanse series.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Zo ja, waarom?: “Ik heb niet één favoriet, maar ik vind Travis Fimmel uit Vikings erg goed, Robin Lord Taylor knalt van het scherm in Gotham en Maggie Smith van onder andere Downton Abbey is ook wel een van mijn favorieten.



Het zijn veel series die je nu kijkt, maar ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Zo ja, hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: ”Ik ben verslaafd aan series kijken in het algemeen. Ik vind het fijner dan films, omdat de personages meer diepgang krijgen in series en je dankzij Netflix en dergelijke zelf kunt bepalen in welk tempo je kijkt.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Vooral ontspanning.” Wil je voor ons beschrijven hoe je naar serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Ik kijk alle series thuis op de bank en een enkele keer vanachter mijn pc, maar dat is een uitzondering. Een paar series kijk ik alleen, maar meestal samen met mijn man en een aantal series kijk ik samen met mijn oudste dochter. The Walking Dead is de enige serie waar we met het hele gezin gezamenlijk naar kijken.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik heb een account op Netflix. Via Netflix kijk ik de meeste series, maar ik schaf regelmatig ook een serie aan. Via HBO keek ik ook, maar die is sinds 1 januari 2016 niet meer te zien in Nederland. Daarnaast neem ik series van de “normale” televisiezenders op, vanwege de irritante reclameblokken kijk ik deze nooit direct tijdens uitzending.” Alweer de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik geef mezelf een 8. MijnSerie past bij mij, omdat ik graag bij wil houden welke series ik gezien heb, daarvoor is MijnSerie ideaal. Verder kan ik op MijnSerie veel informatie vinden over acteurs en dergelijke wat ik weer gebruik voor het schrijven van mijn recensies.


Sandra Hutchison (Indeboekenkast) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 23 januari komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Sandra, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten