Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Verkiezingen: De Beste Nieuwe Serie van 2016

Verkiezingen: De Beste Nieuwe Serie van 2016

Deze column dient ter ondersteuning van de verkiezing van de beste nieuwe serie van 2016. Van donderdag 5 januari t/m 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre.

Dit jaar zijn er veel nieuwe series op tv of online uitgekomen. Ik zet hier de 10 beste voor jullie op een rijtje. Van fantasy tot romcom, er zal vast iets in dit rijtje staan waar jij dit jaar van hebt kunnen genieten. Kijk dus snel verder voor de nominaties.


De eerste nieuwe serie van 2016 die genomineerd is, is The Shannara Chronicles. De serie is gebaseerd op de fantasy boeken van Terry Brooks. De serie speelt zich af in de wereld Four Lands, waar magie de technologie heeft overgenomen. In het verhaal worden Will, Amberle en Eretria gevolgd tijdens hun reis om de Ellcrys te redden en het kwade weg te houden. Een veelbelovende serie die is vernieuwd voor een tweede seizoen.


Dan is er nog een serie gebaseerd op een boekenserie, namelijk Shadowhunters. Deze serie is gebaseerd op The Mortal Instruments van Cassandra Clare. Op 18 jarige leeftijd komt Clary Fray er achter dat ze een mens-engel hybride is. Ze stamt af van een lange lijn van Shadowhunters. Haar nieuwe doel is het beschermen van mensen tegen demonen. Na een succesvol eerste seizoen is de serie voor een tweede seizoen vernieuwd.


We gaan verder met een dramaserie, Billions. Deze serie volgt de sluwe openbare aanklager Chuck Rhoades en de briljante hedgefonds koning Bobby Axelrod. Miljarden staan er op het spel terwijl ze bezig zijn met een kat en muis spel. Criminele rechtszaken zijn hier normale kost.


Love, een serie die in premiere ging vlak na Valentijnsdag, scoort tot nu toe het laagst maar is zeker een populaire komedie serie. Deze serie volgt Mickey en Gus tijdens hun dates waarbij ze hun perspectieven op een romantische relatie onderzoeken. Dit zorgt voor vernederende en intieme momenten die ze normaal gesproken liever zouden vermijden.


Westworld is het verhaal over een futuristisch themapark bemand door robots. Deze robots laten alle fantasieën van de bezoekers uit komen. In het park kunnen de bezoekers beleven wat ze willen, zonder angst. Wanneer het park echter stuk gaat, is de laatste fantasie ineens niet meer zonder consequenties.


The Crown is een serie die zich afspeelt tussen 1947 en 1956 waarin we Queen Elizabeth II volgen in haar jonge jaren. The Crown weergeeft de drastische veranderingen wanneer Queen Elizabeth II op jonge leeftijd tot koningin wordt gekroond in een tijd van politieke onrust. Plotseling krijgt ze als jonge vrouw uitermate verantwoordelijke taken.


11.22.63 is een mini serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De serie volgt een leraar Engels die terug in de tijd reist om de aanslag op President Kennedy te voorkomen, die op 11.22.63 overleed. Hij komt er echter achter dat hij gekoppeld is aan een leven uit een vervlogen tijdperk. Deze serie bestaat uit 1 seizoen van 8 afleveringen.


Lucifer is een fantasy/misdaad serie over de heerser van de hel, Lucifer. Lucifer is namelijk ontevreden, en hij doet afstand van zijn titel en verlaat de hel en zoekt zijn toevlucht in Los Angeles. Hier vindt hij spanning bij de politie wanneer hij hen gaat helpen bij het straffen van criminelen.


Stranger Things is een dramaserie die zich afspeelt in 1980 en gaat over geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Deze mysteries komen allemaal aan het licht wanneer een 12-jarig jongetje verdwijnt in Indiana Town. De serie is gebaseerd op het werk van meerdere grote fantasy schrijvers.


Als laatste serie zijn we aangekomen bij This Is Us. Dit is een provocerende, verfrissend eerlijke serie over een groep mensen die op curieuze wijze aan elkaar zijn verbonden. Wanneer ze elkaars paden kruisen blijkt dat ze enkele vreemde zaken gemeen hebben, waaronder dezelfde geboortedag. Hoewel het zeer toevallig lijkt, blijkt dat toch niet zo te zijn.

Nu is de keus dus aan jullie: wat is de beste nieuwe serie van 2016? Nog even alle kanshebbers op een rijtje:
The Shannara Chronicles
Shadowhunters
Billions
Love
Westworld
The Crown
11.22.63
Lucifer
Stranger Things
This Is Us

Vanaf donderdag 5 januari tot en met 4 februari kun je stemmen op jouw favoriet. Welke serie heb jij in gedachte en waarom?

Stem op de beste series van 2016
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (14)

anonymous
3 januari 2017, 12:56
Oh, ik kan niet kiezen. This is Us, prachtige serie. Lucifer; heerlijk, komisch, leuk en Tom Ellis is duivels leuk.
0
sarlottje
3 januari 2017, 12:57
Lucifer en Shadowhunters.
Lucifer omdat de serie misdaad bevat en wat realistischer is dan Shadowhunters.
Shadowhunters vanwege de fantasie en lichte spanning die erin zit!
Het gaat nog moeilijk worden met kiezen, omdat ik bij een ander genre ook al mijn wildcard wilde inzetten!!
0
anonymous
3 januari 2017, 14:26
Zonder twijfel is WESTWORLD voor mij de beste serie die in dit rijtje thuis hoort,jammer dat SENSE8 van de zender Netflix geen kanshebber is omdat deze uit 2015 is want dit is voor mij persoonlijk toch wel 1 van de beste series op dit moment.
0
Lange
3 januari 2017, 15:06
Volgend jaar kan Sense8 weer mee doen ;-)
0
KE1992
3 januari 2017, 14:30
Westworld en Stranger Things voor mij
1
DavidPrice
3 januari 2017, 15:10
Lucifer! Westworld.
0
ThomasNL92
3 januari 2017, 15:25
Heb letterlijk één van deze series gekeken, maar die zou nooit mijn stem krijgen als beste serie ;p, Westworld moet ik nog aan beginnen.
1
Timmetje
3 januari 2017, 16:06
Lastig zeg. Ik vond Billions ook sterk, maar beste als ik kijk naar mijn rijtje dan niet. Westworld is goede kanshebber of 11.22.63. Stranger Things staat ook op mijn lijst. Zijn ook wel uit elkaar liggende series om ze echt te vergelijken.
0
BingingBirgit
3 januari 2017, 16:19
Ahhh dit is echt een lastige categorie. Ik vond The Crown, 11.22.63, Westworld, Stranger Things en This Is Us allemaal super goed, maar ook heel verschillend. Stuk voor stuk van alle vijf series genoten. Misschien van Westworld het minste omdat het mijn verwachtingen niet echt waar kon maken.. Maar wat was nou de beste....
0
anonymous
3 januari 2017, 17:58
Dat wordt kiezen tussen Billons en Lucifer wat mij betreft. Eigenlijk had Goliath ook in het rijtje mogen staan..
0
Metwina
3 januari 2017, 23:18
shadowhunters, shannara en lucifer! Westworld staat op mn to-do-list dus daar nog geen mening over
0
RLS90
3 januari 2017, 23:19
This Is Us. Fantastische serie!
0
Kelly_2307
4 januari 2017, 09:33
Lucifer en this is us. Kan niet kiezen, totaal anders maar ze houden me allebei aan de laptop gekluisterd ????????
0
HereIsTom
4 januari 2017, 15:40
Westworld moeten ze verbieden, wat een achterlijk serie!
Zonde dat ik mijn tijd aan 3 afleveringen heb gespendeerd om het te begrijpen!
-5
Log in om een reactie achter te laten