Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 35

Showtime, aflevering 35

"It's Showtime everybody. Showtime"

Homeland

Op zondag 15 januari is het zesde seizoen van Showtime’s Homeland van start gegaan. Reden genoeg om die in de Ochtend Oostrom Showtime column eens te bespreken. Het fantastische eerste seizoen van Homeland ging in oktober 2011 van start en vertelde het verhaal over een Amerikaanse soldaat Nicolas Brody die na acht jaar gevangenschap in Irak terugkeert in de Verenigde Staten. CIA agente Carrie Mathison vertrouwd het niet en dat is het startsein geweest voor zeer goede seizoenen, met goede en slechte afleveringen.

De serie heeft te kampen gehad, na het eerste seizoen, met torenhoge verwachtingen en dan kun je alleen maar hard vallen. Voor mij is Homeland altijd een goede serie geweest, zelfs na de dood van één van de hoofdrolspelers. Hoewel seizoen drie over het algemeen als slechtste word beschouwd is het voor mij nooit een obstakel geweest om te blijven kijken. Gelukkig maar want dan had ik het geweldige vijfde seizoen gemist.

Homeland is spannend, schuwt controversie niet en is niet bang om de hoofdrolspeler door diepe dalen en enorme hoge pieken te laten gaan. De strijd van Carrie Mathison is, naast de strijd die men levert om gewelddadige terreuractie te stoppen, fantastisch om te zien. Claire Danes zet de CIA agente met een bipolaire stoornis werkelijk briljant neer. Hoe zij gebruik maakt van haar stoornis en hoe haar dat in een diep zwart gat terecht laat komen is niet alleen prachtig, maar soms ook diep triest om te zien. Als kijker zit je hulpeloos op de bank terwijl je graag, heel graag de helpende hand wilt reiken. En dan doe je het in mijn ogen meer dan uitstekend als acteur/actrice.

Vanaf 29 januari is het zesde seizoen van Homeland te zien bij BNN.

Dit was de radiocolumn, Peter en ik hebben ook nog veel serienieuws besproken tijdens Ochtend Oostrom en dat hoor je hieronder in het fragment.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Rednex - Cotton Eye Joe

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten