Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 1

Showtime, seizoen 2 - aflevering 1

"It's Showtime everybody. Showtime"

Better Call Saul

Na vijf seizoenen en 62 afleveringen kwam er in 2013 een einde aan de immens populaire AMC-serie Breaking Bad. Breaking Bad was de serie vanaf 2008 waar over gesproken werd, overal. Je moest gewoon kijken naar de scheikundeleraar die besloot om crystal meth te koken. In deze serie zaten enkele markante figuren naast Walter White, zoals Jesse Pinkman, de side-kick. Of Gustavo Fring, de drughandelaar. Maar degene die echt aansloeg bij het publiek en de critici was Saul Goodman, de louche advocaat, die criminelen bijstond in alles wat er met hun handel kwam kijken.

Niet vreemd ook dat AMC besloot om in 2015 de advocaat een eigen serie te geven. Better Caul Saul was geboren. We zien hoe James ‘Jimmy’McGill, wij kennen hem als Saul Goodman, advocaat wordt en waarom hij uiteindelijk besluit om Saul Goodman te worden. De enige die ook in beide series voorkomt is de parkeerwachter/fixer Jonathan Banks. In het derde seizoen, die op 10 april van start is gegaan, zullen we ook Gustavo Fring terug gaan zien.

Of Better Call Saul net zo goed is als Breaking Bad is de jury nog niet over uit. Ik vind het in ieder geval een hele leuke serie die meer laat zien van het leven van Jimmy McGill en de redenen voor zijn ommezwaai om een advocaat voor de slechteriken te worden. De reis die Jimmy maakt van McGill naar Goodman is boeiend en rustig in beeld gebracht. Dus kom maar op met een rol voor Pinkman en een cameo voor White in seizoen vier en vijf.

Dit was de radiocolumn, wat Richard (Peter is er volgende week weer) en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Caught a Ghost – Can’t Let Go.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten