Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 7

Showtime, seizoen 2 - aflevering 7

"It's Showtime everybody. Showtime"

13 Reasons Why

13 Reasons Why is een goed doordachte en in elkaar gezette serie gebaseerd op het boek van Jay Asher.

Luister en kijk mee naar het verhaal van Hanna Baker die gespeeld wordt door Katherine Langford. Zij legt in dertien tapes uit waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Als kijker volg je Clay Jensen, hij wordt gespeeld door Dylan Minnette die de tapes in dertien afleveringen aan het luisteren is. Elke aflevering één tape. Je ziet terugblikken van het leven van Hanna Baker en haar klasgenoten. Dertien van de leerlingen van Liberty Highschool zouden iets te maken moeten hebben met haar dood.

Persoonlijk vind ik het een moeilijke serie om te beoordelen. De serie heeft twee kanten. Aan de ene kant: pleeg geen zelfmoord want je doet er heel veel mensen mee pijn. En aan de ander kant lijkt het wel alsof ze zeggen: met een goede reden heb je er alle recht toe. De leeftijdgrens vanaf zestien is dan ook wel echt aan te raden. De wat jongere kinderen kunnen hier misschien ideeën door krijgen omdat ze nog te naïef zijn om te beseffen waar het verhaal eigenlijk om draait.

Na de dertien afleveringen van de serie blijven er nog veel vragen over voor de kijker. Netflix heeft op 7 mei 2017 bekend gemaakt dat er een tweede seizoen aankomt. Wel nog even geduld, het nieuwe seizoen komt pas uit in maart 2018.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Muddy Waters - I Feel Like Going Home

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten