Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uit het leven van een bingewatcher: Weight is just a number

Uit het leven van een bingewatcher: Weight is just a number

Vorige maand hadden we het nog over je leeftijd dat slechts een getal is, dat geldt ook voor je gewicht. Er is veel over te doen de laatste tijd in de media. Of nou ja, altijd wel eigenlijk, maar óók de laatste tijd. Het aantal kinderen met obesitas neemt toe. Men vraagt zich af of de overheid de suikerinname moet beïnvloeden door ongezonde producten qua prijs te verhogen, bijvoorbeeld. Medische ingrepen zoals maagverkleiningen komen steeds vaker voor. En discutabele afvalboeken geschreven door net zo discutabele afvalgoeroes voeren in grote getalen een strijd om het publiek in de (online) boekhandels. Bij het woord jojo denk je niet meer aan het speelgoedje van vroeger, maar aan mensen die streng lijnen en weer gierend hard aankomen (en dat proces voor de gezelligheid om onduidelijke redenen nog een keer of wat herhalen).

Op TV en in tijdschriften zie je verhalen over mensen die veel zijn afgevallen gelijk gevolgd worden door items over de steeds populairder wordende plussize-modellen. Artikelen of programma’s over afvallen en gezond eten versus beroemde mensen die protesteren tegen het zogenoemde bodyshaming.

Hoe dan ook, de moraal van het verhaal is dat je je gewicht ofwel moet veranderen ofwel moet accepteren. Erover zeuren heeft in elk geval nog nooit iemand verder geholpen. Het gaat erom hoe je in je vel zit, en dat zit veel meer tussen je oren dan tussen je daadwerkelijke vel. Dit is dan ook een minpuntje aan de verder erg vermakelijke serie American Housewife. De serie over een naar eigen zeggen niet zo perfect gezinnetje in een gehucht waarin verder iedereen perfect lijkt te zijn, is heel komisch. En het is mooi om te zien dat je gaandeweg merkt dat al die anderen ook zo hun onzekerheden hebben. Maar de nadruk die hoofdpersonage Katie op haar gewicht legt, elke aflevering weer, wordt weleens vermoeiend.

Ik zou dan ook een ontmoeting willen voorstellen tussen personage Katie uit American Housewife en personage Jane uit de serie Drop Dead Diva. Jane, niet in het bezit van maatje 36, barst van het zelfvertrouwen en zeurt geen moment over haar figuur of gewicht. Ze straalt, en hoewel ze uiteraard tegen problemen aanloopt, zijn dat ongeveer dezelfde problemen als haar ultradunne BFF. Katie kan nog wat leren van Jane! Maar vooral denk ik dat de dames, die allebei niet op hun mondje zijn gevallen, samen een zeer gezellige avond ergens in een kroeg of cocktailbar zouden kunnen hebben. Ik zou best mee willen in elk geval!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten