Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: E71

De Onbekende Seriekijker: E71

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 61ste Onbekende Seriekijker is Edwin Meijer (46)

Edwin Meijer


Aantal serie-uren per week: Tussen de vijf en tien uur, denk ik. Tenzij ik een dag of wat binge-watch. Maar meestal kijk ik dagelijks een aflevering van een serie die ik volg. Ik maak namelijk ook graag tijd vrij voor een film, waar ik naast series ook erg graag naar kijk. Maar series en films gaan hand in hand, denk ik.
Allereerste serie ooit gezien: Pfff… Dat is een moeilijke. De man van 6 miljoen (The Six Million Dollar Man) ofzo?
Beste serie ooit: Er steken er voor mij wel meer met kop en schouders bovenuit. Maar om er een te noemen: The Wire.
Beste serie op dit moment: Mogen het er ook twee zijn? Game of Thrones en Gomorra (2014). Waarom Game of Thrones? Waarom niet, kan je beter vragen. Die serie is zo onvoorstelbaar mooi gemaakt. Alleen de intro al! De verschillende verhaallijnen, de onvoorspelbaarheid, de boeiende karakters… Ik ben de boeken inmiddels ook aan het lezen. Enige minpuntje aan de boeken vind ik de seks. Op de een of andere manier vind ik dat in de boeken niet op zijn plaats. In ieder geval niet op de manier waarop het geformuleerd wordt. En waarom Gomorra (2014)? Ja, eveneens waarom niet. Het is echt een misdaadserie als geen ander. Hard, rauw, realistisch. Het geeft je een voorstelling van het moderne Napels, waarvan je het idee krijgt dat de realiteit weinig anders is. Het grappige is ook dat je in bijvoorbeeld een misdaadserie als The Sopranos nog sympathie kunt opbrengen voor verschillende hoofdrolspelers. In Gomorra (2014) is dat totaal het tegenovergestelde.
Serie dat op de planning staat: Ja, nog een aantal series van David Attenborough



Edwin Meijer, zijn gebruikersnaam is E71, is 1 jaar en 6 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Edwin Meijer. Mijn MijnSerie-naam is E71. Ik ben 46 jaar jong. In mijn jeugd keek ik al met veel plezier naar series. Q & Q, Bassie & Adriaan, Ivanhoe, The Incredible Hulk (1982), Thunderbirds, Battlestar Galactica (1978), Knight Rider, The A-Team… Teveel om op te noemen. Ik kan me alleen niet herinneren of ik de series ook allemaal van begin tot het eind heb gezien. Daarom vind je ze ook niet terug in mijn MijnSerie-overzicht. Ik voeg alleen toe waarvan ik weet dat ik het ook echt van begin tot eind gezien heb. Naast het series kijken mag ik o.a. graag lezen, een potje schaken, talen leren, en het één en ander aan lichamelijke beweging doen.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “Jullie zouden beter om een top 10 kunnen vragen. Maar goed, een top 5 is ook wel te doen denk ik toch. Ik negeer gewoon de series die nog bezig zijn. Want die heb je tenslotte technisch gezien nog niet gezien. Oké, in willekeurige volgorde (en omdat ik er maar 5 mag noemen); The Sopranos, The Wire, Breaking Bad, Cosmos (de originele met Carl Sagan) en Band of Brothers.” Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?:Afgezien van het eerste seizoen, heb ik me toch wel behoorlijk zitten ergeren aan Penoza. Ik vond Carmen totaal ongeloofwaardig als misdaadbaas. Lucien, daar kreeg ik echt een wegtrekker van. Evenals van “Boortje” (alleen die koosnaam al). Alhoewel ik hem in seizoen vijf wel kon waarderen. Nathalie vond ik vooral leuk om naar te kijken. Dat vindt ik wel een knap ding. De enige karakters die ik echt kon waarderen waren Luther en Berry. En in het vijfde seizoen die Belg met zijn psychopathische zoon. Maar over het algemeen vond ik het acteerwerk gewoon slecht. Nou mensen, kom maar op met die duimpjes naar beneden.”



Welke serie(s) volg je op dit moment*?: “Op het moment van schrijven volg ik The Walking Dead, Blue Planet II, American Crime Sory, American Horror Story (alhoewel ik daar een beetje genoeg van begin te krijgen), Ballers, Better Call Saul, House of Cards (2013), Black Mirror (als het goed is volgt daar nog het een en ander van), City of Men, El Chapo, Fargo, Game of Thrones, Gomorra (2014), Legion (ik ben er alleen nog niet achter of ik het nou goed of slecht vindt), Narcos, Ozark, The Crown, The Young Pope en Westworld.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: ” Ik denk dat anno 2017 ‘verslaafd’ zijn aan een serie vrij normaal is. Maar voor mij begon het met Lost. Dat was meer dan een serie alleen, vond ik. Een ervaring! Ja, daar heb ik echt wel van af moeten kicken toen het voorbij was. Zoeken naar alternatieven. Maar die konden wat mij betreft allemaal de prullenbak in. Nee, er was maar één Lost.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Dan kies ik voor de misdaad. Dat is toch wel een genre wat je vrij regelmatig terugziet in mijn MijnSerie-overzicht. Ik heb daar altijd wel een fascinatie voor gehad. Series als The Wire, The Sopranos, Boardwalk Empire, Breaking Bad… Geweldig! Maar ook politieseries als Miami Vice en Southland!”
Matthew McConaughey uit True Detective
Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series enzovoort?: “Ja, over het algemeen kijk ik wel naar Amerikaanse producties. Maar ik kijk net zo lief naar iets wat uit bijvoorbeeld Brazilië komt, zoals City of Men. Of Gomorra (2014) uit Italië. Als het me pakt, dan kijk ik het.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “In de serie-wereld heb ik niet echt een specifieke favoriet. Matthew McConaughey vond ik erg goed in True Detective. Kevin Spacey en Robin Wright in House of Cards. Dwayne Johnson in Ballers om er een paar te noemen.”



Is seriekijken een ontspanning, of betekenen series nog iets meer voor je?: “Series en films zijn absoluut een ontspanning. Even ontsnappen aan de echte wereld.” Kan je omschrijven hoe en waar je naar serie kijkt?: “Ik kijk meestal alleen op de bank met een glas thee of een kop koffie.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? Heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Beide. Netflix.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Toch zeker wel een 10. Ik hield altijd al graag bij welke films ik kijk via IMDb en via MijnSerie kan ik mooi bijhouden wat ik allemaal aan series kijk.”

Edwin Meijer (E71) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 11 januari 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Edwin, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy



* Interview datum 10 november 2017.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten