Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2017 - Beste nieuwe serie

Serie van het jaar 2017 - Beste nieuwe serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2017 en behandelt de categorie Beste nieuwe serie. Tussen maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Wat een heerlijk seriejaar was 2017. Er kwamen veel nieuwe series uit. De kunst is dan om uit te zoeken welke tien series genomineerd worden voor beste nieuwe serie. Gelukkig maakten de schrijvers van MijnSerie alvast een kleine schifting en was het aan mij de eer om daaruit de tien beste series te kiezen. Dit jaar zien we dat de series die van Netflix zijn of op Netflix te zien zijn de boventoon voeren.

De keuze is nu aan jullie om uit deze tien de allerbeste te kiezen. Ik weet het: het is een haast onmogelijke opgave. Want is het spannende Mindhunter nu de winnaar, of toch het donkere The Sinner? Of gaat toch The Handmaid's Tale er met de titel vandoor? Ik heb de tien kanshebbers voor de titel: Beste nieuwe serie 2017 voor jullie even op een rijtje gezet.

Ozark



In de zomer van 2017 was Ozark voor het eerst te zien op Netflix. Er werd door Netflix al volop reclame gemaakt en de serie werd op dag één al een van de trending series op Netflix.
IDe financieel adviseur Marty Byrde verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Vooral voor de twee kinderen van Marty is de verandering van omgeving erg groot. In de Ozarks ontmoeten de Byrdes diverse mensen die hen, samen met het drugskartel, op de hielen zitten.

The Sinner



In november maakten we in Nederland via Netflix kennis met de jonge moeder Cora, die op een zonnige dag op het strand zomaar, zonder reden, een vreemdeling met diverse messteken om het leven brengt. Waarom draaide Cora door? Eén detective probeert de waarheid boven water te krijgen en uit te zoeken waarom Cora zo doorsloeg.

The Handmaid's Tale



Maar liefst acht Emmy Awards won deze ijzingwekkende serie, dat in Nederland te zien is op Videoland.
In 1985 schreef Margaret Atwood het boek The Handmaid's tale, waarop deze serie gebaseerd is. In het boek heet het land Gilead en is het het rijk van het kwaad. The Handmaid’s Tale schetst een treffend toekomstbeeld van een dystopisch Verenigde Staten. De samenleving zoals wij die kennen is er niet meer. In de Republiek Gilead hebben vrouwen geen rechten en zijn ze onderdanig aan mannen. Daarnaast zijn de meeste vrouwen ook nog eens onvruchtbaar door grootschalige milieuvervuiling. Het leven in Gilead lijkt alleen om voortplanting te draaien, maar vruchtbare vrouwen zijn kostbaar en dat maakt hun leven allesbehalve makkelijk. Ze zijn slaven, dienstmaagden, eigendom van hun meesters, maar de vrouwen dienen vooral als babymachines in een mannenwereld. Het verhaal volgt Offred alias June (Elisabeth Moss, Mad Men), die alles is verloren in een vorige wereld en in de huidige dictatuur vecht voor haar eigen leven wanneer dat leven steeds ondragelijker wordt. Naast overleven heeft June maar een doel voor ogen: het vinden van haar dochter.

Mindhunter



In oktober van 2017 maakten we in Nederland kennis met Mindhunter. De serie is te zien op Netflix.
Eind jaren zeventig: Holden Ford (Jonathan Groff, Looking) is rechercheur bij de FBI. Hij is gespecialiseerd in het communiceren met ontvoerders. Als hij na een mislukte onderhandeling terugkeert op het bureau, hoort hij een collega praten over een net gearresteerde moordenaar David Berkowitz, ook wel bekend als Son of Sam. Holden hoort het verhaal over David en zijn moorden, die hij pleegde in opdracht van de hond van de buren, vol verbazing aan. Zijn interesse in moordenaars is gewekt en samen met zijn partner Bill Tench (Holt McCallany, Blue Bloods) komt hij met het idee om seriemoordenaars te interviewen, om er zo achter te komen waarom seriemoordenaars de moorden plegen, moorden die vaak erg gruwelijk en wreed zijn.

Riverdale



Na The Vampire Diaries en Gossip Girl kwam The CW in januari 2017 met een nieuwe serie: Riverdale.
De serie is gebaseerd op een stripverhaal genaamd Archie, dat draait om een jongen die op weg is naar volwassenheid. De serie daarentegen is een mengelmoes van romantiek en mysterie. Riverdale speelt zich af in het gelijknamige dorp. Twee rode draden in het verhaal zijn: de dood van de roodharige Jason Blossom en het leven van Archie Andrews. Al enige tijd is Jason Blossom vermist. Zijn lichaam werd nooit gevonden en men ging ervan uit dat hij verdronken was. Zijn zus Cheryl zet alles op school in het teken van haar broer. Archie Andrews is een footballspeler, maar wil liever een carrière in de muziekwereld. Als het lichaam van Jason wordt gevonden, is er maar één belangrijke vraag: Wie vermoorde Jason Blossom?

GLOW



In juni 2017 maakten we in Nederland, via Netflix, kennis met de meiden van GLOW.
Actrice Ruth Wilder (Alison Brie, Mad Man) wil haar carrière nieuw leven inblazen. Als ze opgeroepen wordt voor een auditie in een sportschool voor een rol in GLOW ( Gorgeous Ladies of Wrestling), komt ze er al snel achter dat deze auditie geen gewone auditie is. Om haar rekeningen te kunnen blijven betalen, zal ze toch moeten blijven. Sam Sylvia(Marc Maron, Girls) heeft eerst zijn vraagtekens bij Ruth en haar prestaties in de ring, maar al snel weet ze hem ervan te overtuigen van het feit dat ze beter kan. Ruth ontdekt dat worstelen niet zoveel verschilt van acteren. Als haar vriendin Debbie Eagan (Betty Gilpin, Nurse Jackie) een prominente rol krijgt in GLOW en Debbie ook nog eens achter geheimen komt die Ruth voor haar verbergt, komt hun vriendschap en hun rol in GLOW onder druk te staan.

Big Little Lies



Op 19 februari 2017 ging Big Little Lies in première op HBO. De serie won diverse prijzen, waaronder ook de Golden Globes. De serie bevat een enorme sterrencast: Nicole Kidman, Reece Witherspoon en Alexander Skarsgard.
Big Little Lies start met liefdevolle moeders die hun kinderen naar school brengen. Terwijl ze dat doen krijg je als kijker een kijkje in de toekomst. Op een feest is een dode gevallen, is diegene vermoordt? Als je denkt dat Big Little Lies draait om het oplossen van deze dood, zit je er compleet naast. Hoewel het verhaal van het feest en die ene dode de rode draad lijkt te zijn, zie je gaandeweg dat deze rode draad steeds dunner wordt, en het leven van de vier vrouwen op de voorgrond komt te staan. Dat maakt dat de serie een prachtig verhaal wordt. Een verhaal over dromen, over sterk zijn, over liefde, verdriet en moed. Als ik Big Little Lies zou moeten samenvatten in één zin, zou die als volgt gaan: één vrouw is sterk, maar een groep vrouwen kan de wereld aan. Elke vrouw vecht tegen haar demonen, die zij ergens in het verleden hoopte achter zich te laten, maar uiteindelijk toch weer verschijnen in het heden.

Midnight, Texas



In de zomer van 2017 ging Midnight, Texas in premiere. Een serie gebaseerd op de boeken van Charlaine Harris, die eerder de Sookie-verhalen schreef waarop de hitserie True Blood werd gebaseerd.
Manfred Bernardo (François Arnaud, Borgias) is een helderziende man die zijn geld verdient met seances. Hij kan geesten zien en met een beetje pech kunnen ze zijn lichaam overnemen. Omdat hij achterna wordt gezeten door een man die hem niet zo aardig vindt (is een understatement), vertrekt hij naar Midnight, een plaatsje in Texas. Dat doet hij met zijn camper en zijn overleden oma. Zijn oma weet hem te vertellen dat Midnight een veilige plek is voor mensen met een speciale gave. Vampiers en heksen, beschermengelen en geesten... allemaal hebben ze Midnight gevonden.

13 Reasons Why



Netflix is in deze lijst ruim aanwezig. Ook de volgende nieuwe serie komt van Netflix.
13 Reasons Why is een veelbesproken serie met een actueel thema: pesten en de gevolgen daarvan. In 13 Reasons Why volg je het leven van tiener Clay Jensen. Na de verbijsterende zelfmoord van klasgenote Hannah Baker ontvangt hij een doos met 13 tapes, waarop Hannah uitlegt waarom zij heeft besloten om uit het leven te stappen.

Taboo (2017)



Begin dit jaar schitterde Tom Hardy in het drama Taboo (2017).
Taboo (2017) is in Nederland te zien op Videoland. De serie volgt James Keziah Delaney in 1813, die terugkeert vanuit Afrika met veertien onrechtvaardig verkregen diamanten en zoekt revanche na zijn vader's dood. Nadat hij geweigerd heeft om zijn familiezaak te verkopen aan het East India Company, begint hij zijn eigen handel en scheepvaart-imperium en speelt daarmee een gevaarlijk spelletje tussen twee oorlogvoerende naties, Groot-Brittannië en Amerika.

Heel veel succes met het maken van een keuze
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

Mandy1966
6 januari 2018, 14:06
Dan wordt het toch The Handmaid's Tale.
0
Ventje141
6 januari 2018, 16:18
big little lies
0
tweemaalh
6 januari 2018, 16:57
The Handmaid's Tale is inderdaad degene die er het verste bovenuit schiet. Maar GLOW vond ik ook erg goed
0
anonymous
6 januari 2018, 19:35
The handmaid's tale
0
Pllawkwardouat
6 januari 2018, 20:42
13 reasons why
0
anonymous
7 januari 2018, 16:49
Midnight, Texas en Riverdale zijn toch de vreemdelingen in dit legioen. Dat zijn toch meer ‘leuk als in gewoon leuk of leuk als in guilty pleasure leuk series’.
1
Sproet2jes
7 januari 2018, 20:23
Taboo
0
Log in om een reactie achter te laten