Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 40

Showtime, seizoen 2 - aflevering 40

"It's Showtime everybody. Showtime"

The End of the F***king World.

Als je de films Natural Born Killers, Fargo en Trainspotting in een blender zou stoppen en ze flink lang door elkaar zou mixen dan krijg je iets wat enigszins lijkt op The End of the F***ing World. Ik zeg expres enigszins want de rauwheid van Natural Born Killers, de meesterlijke verhaallijn van Fargo en de bizarre wendingen uit Trainspotting worden lang niet gehaald.

Het verhaal gaat over Alyssa en James. Twee tieners die elkaar op school leren kennen. James is een kleine psychopaat. Als kind vermoorde hij al menig huisdier en ook zichzelf verwonden ging hem goed af. Zo steekt hij zijn eigen hand in de frituurpan, koekoek! Zijn grote droom is het vermoorden van iemand.

Als hij Alyssa tegenkomt heeft hij zijn potentiële slachtoffer op het oog. Alyssa is ook een aparte maar niet zo’n weirdo als James. Als Alyssa gevoelens begint te krijgen voor James wordt het helemaal interessant. De een wil de ander doden en de ander wordt verliefd op de ene. Ik geef de hoofdrolspelers een dikke voldoende. Daar valt verder niks van te zeggen.

De verhaallijn daarentegen is wat aan de dunne kant en helaas kan deze serie ook in het rijtje ‘vreselijke eindes’. Ook zijn acht afleveringen die 20 minuten per aflevering duren wat aan de korte kant om echt de diepte in te kunnen. Diepgang hoef je dus niet te verwachten in deze Netflix serie. The End of the F***ing World is een aardig tussendoortje, maar daar houd ik het dan ook bij.

Dit was de radiocolumn van Peter. Peter en ik hebben ook de uitslag van de Serie van het Jaar Verkiezing 2017 door genomen. Wat er nog meer is besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is The Style Council - You´re the Best Thing

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten