Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: smika

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 66ste Onbekende Seriekijker is M. Vis (37).

M. Vis


Aantal serie-uren per week: Ik kijk zeker wel voor twintig uur aan series per week. Doordeweeks kijk ik elke avond minimaal twee afleveringen en de meeste weekenden zeker vier per dag.
Allereerste serie ooit gezien: Vroeger toen ik jong was keek ik series met mijn ouders mee zoals de The Flying Doctors, Life Goes On, Medisch Centrum West enzovoort. Sinds ik een echt een seriefanaat ben geworden, ben ik gestart met het eerste seizoen van Lost, welke ik in twee gedeeltes heb gezien.
Beste serie ooit: De series die echt kwalitatief het beste zijn, zijn toch de HBO series. The Sopranos, Six Feet Under en zeker niet te vergeten Boardwalk Empire.
Beste serie op dit moment: Dit vind ik een erg moeilijke vraag aangezien er vele genres zijn en ze allemaal iets hebben. Game of Thrones is bijvoorbeeld qua effecten in mijn optiek de allerbeste. Boardwalk Empire en Peaky Blinders laten heel goed het grauwe zien.
Serie die op de planning staat: The Shield staat al erg lang op mijn lijst. Heb ooit ergens iets gelezen dat er een nieuwe uitgave zou komen in full hd, maar heb hier eigenlijk nooit meer iets over gelezen. Maar ook in de wat mindere kwaliteit, moet ik deze nog steeds een keer zien.



M. Vis, zijn gebruikersnaam is smika, 3 jaar en 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben M. Vis en 37 jaar oud. Ik ben nu twaalf jaar een serie fan (sinds 2006) en maak gebruik van MijnSerie voor 3 jaar en 2 maanden waar ik de naam smika gebruik.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. Boardwalk Empire, 2. The Sopranos, 3. Oz, 4. Six Feet Under, 5. Peaky Blinders. Top 4 dus HBO, kan er niks aan doen, haha.” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?: “Er zijn meerdere series die ik vrijwel gelijk heb uitgezet, ook helaas van Nederlandse bodem. Soms voldoet het acteerwerk niet aan die van deze tijd. Zo vind ik bijvoorbeeld Moordvrouw qua acteerwerk, niet het beste van onze bodem. Wel merk ik dat het steeds beter gaat met ons kleine landje wat betreft acteerwerk en de manier van filmen. Maar de allerslechtste serie vind ik Sex and the City. Deze serie heeft echt van begin tot eind van seizoen tot seizoen geen inhoud. Hopelijk stoot ik nu geen mensen tegen het verkeerde been, maar ik heb deze serie nooit begrepen.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Drama/Thriller. Naar mijn idee bevat dit het beste medicijn. De personages worden erg goed uitgediept, maar brengen daar een spannende saus over heen. De spannende saus is dat ook gelijk de rode draad van het verhaal.” Naast genres zijn er ook landen waar een serie vandaan komt. Heb jij een voorkeur?: “Deense series zijn erg goed, maar als er bij een serie HBO of BBC staat, dan ben ik eigenlijk al snel verkocht. Ze weten gewoon hoe ze een serie moeten opbouwen. Ze kunnen goed een verhaal vertellen, maar nog belangrijker, ze weten de juiste manier van filmen toe te passen bij het verhaal.” Heb je ook een favoriete acteur m/v?: “Een actrice die ik in vele series erg goed vind is Ruth Wilson.”



Welke series volg je op dit moment*?: “Ben nu bezig met Seven Seconds op Netflix, een erg goede serie. Deze zal ik vanavond ook afkijken. Verder is het tweede seizoen van Marseille uitgekomen op Netflix dat ik de komende dagen zal gaan kijken. Series die ik nu per aflevering kijk zijn: Smeris, Homeland, American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, Marcella en Shetland. Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Ik ben helemaal verslaafd geweest aan Oz. Deze serie zit erg goed in elkaar er verveeld geen seconden. Ik was met deze serie op een zondag begonnen en kon niet meer stoppen… Heb me daarna ook ziek gemeld van mijn werk om verder te kijken.”



Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Ik kijk de meeste series met mijn vriendin. Ik kijk ook een aantal series alleen. Ik doe dit altijd liggend. Het is echt voor mij een echt lui moment.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik kijk alles via Netflix en/of iptv (betaald). Ik kijk bijna nooit via de Nederlandse televisie aangezien de reclames bij elkaar langer duren dan de aflevering.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik geef mezelf een 8,5. MijnSerie houdt mijn kijkgeschiedenis bij en brengt mij op de hoogte van nieuwe series.”



M. Vis (smika) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 22 maart komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan M. Vis, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum 26 februari 2018.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten