Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uit het leven van een bingewatcher: dat slaat als een tang op een varken

Uit het leven van een bingewatcher: dat slaat als een tang op een varken

Over varkens van beroemdheden, varkens in series en varkens in het echte leven
Varkens zijn leuk. Je hoeft maar even op YouTube te kijken om te weten dat dat een vaststaand feit is. Knorrende varkentjes, mensen die varkens uitlaten, chips etende varkentjes, roomijs likkende varkentjes, badderende varkentjes… de schattigsheidsfactor gaat door het dak! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Als je dat allemaal ziet wil je eigenlijk nog maar één ding: met gierende banden naar de dichtstbijzijnde boer rijden om zo’n roze vriendje aan te schaffen en tot je nieuwe huisdier te benoemen. Ze zijn slim, snel zindelijk en enorm knuffelig, dus ze winnen het met afstand van je suffe goudvis.

Vele beroemdheden waren je voor. Een van de eerste sterren met varken was George Clooney, die tot 2006 het baasje was van Max Nicolas Cage. Tori Spelling heeft ook een biggetje als gezinslid, net als Jessica Simpson en Paris Hilton.

Iedereen weet dat je niet zomaar zonder nadenken een huisdier moet nemen. Dus heb ik een tijdje terug mijn huiswerk gedaan. Toch maar niet naar de boer… Allereerst worden varkentjes (ook wel mini-varkentjes genoemd) vaak een stuk groter dan je denkt. Een hangbuikzwijntje kan ongeveer 55 kilo worden. Ten tweede, die beestjes kunnen gillen als een eh… nou ja, een mager speenvarken dus. Je buren moeten er dus ook maar net zin in hebben. Ten derde: varkens zijn kuddedieren en moeten daarom minstens per tweetal worden gehouden. En ten vierde: ze moeten kunnen wroeten. Lekker rollen in de modder, in jouw tuin, om daarna gezellig naast je te ploffen in jouw nieuwe lichtkleurige bank. Gezellig! Als ze geen maatje hebben of te weinig wroetmogelijkheden dan worden ze eenzaam en gefrustreerd, en dat uit zich door jouw hele huis vakkundig te ruineren. En oh ja, vergeet je ook niet om je nieuwe maatjes wekelijks in te smeren met uierzalf? Want ze hebben droge gevoelige huidjes, vandaar.

Toch komt het in televisieseries nog altijd over als een goed idee. Hans Gruber uit American Housewife lijkt een voorbeeldig huisvarken te zijn in een gewone gezinswoning. Hij wordt uitgelaten aan de lijn en zijn enige angst was dat hij – in een financieel zware tijd voor het gezin – zou worden aangezien voor voedsel in plaats van gezinslid. En ook Kevin uit Divorce was een zeer populair en braaf huisvarken. Waldemar Torenstra heeft in een interview ooit gezegd dat hij hoopt op ‘Kevin: the movie’. Al was het beestje wel heel eigenwijs en vrij lastig te regisseren…

Kortom: in series is het hartstikke leuk, maar om in het echte leven daadwerkelijk een varken als huisdier te nemen… dat slaat als een tang op een varken!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten