Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Edje24

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 71ste Onbekende Seriekijker is Ed Dreijer (59)

Ed Dreijer


Aantal serie-uren per week: Gemiddeld toch wel tussen de vijftien en twintig uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: Uit mijn jeugd series als Thunderbirds, The Addams Family en The Monkees. Maar veel weet ik daar niet meer van.
Beste serie ooit: Een van mijn favoriete series was toch wel Dexter en op een heel ander vlak Fawlty Towers.
Beste serie op dit moment: Dat is moeilijk te zeggen . Ik heb nog heel veel series te zien. Op dit moment* ben ik bezig met Stitchers. De series die de laatste tijd zijn uitgebracht staan allemaal nog op mijn watchlist. Dat komt door de manier van series kijken (zie de vraag over accounts).
Serie die op de planning staat: Er staan nog ruim 130 series klaar om naar te kijken. Ik heb goede dingen gehoord over Stranger Things, maar gaat nog wel even duren voordat ik daar aan begin.



Ed Dreijer, zijn gebruikersnaam is Edje24, 6 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Ed , mijn leeftijd is 59 en ik gebruik de site al ruim 6 jaar. Mijn serie naam is edje24.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. Fawlty Towers, 2. Dexter, 3. Game of Thrones, 4. Breaking Bad, 5. Hannibal.” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?:Legend Quest, vreselijk slecht verhaal.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre?: “Horror, altijd al een fan geweest van dit genre ook horror films kijk ik graag.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen?: “Amerikaanse series staan wel op nummer één, maar ik heb ook goede series gezien uit bijvoorbeeld Zweden, IJsland en Denemarken.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Nee ik heb geen favoriete acteur of actrices.”



Welke series volg je op dit moment*?:Stitchers en nog een paar afleveringen van The Blacklist.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “De serie Lost, vanwege het verhaal. Je kon haast niet wachten tot de volgende aflevering begon.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Voornamelijk ontspanning en tijdverdrijf.”



Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)? “Ik kijk series gewoon thuis op de bank, mijn vrouw interesseert het niet en kijkt zelden televisie, als ze kijkt doet ze dat op haar tablet.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik heb Netflix, Pathe Pas, Film1 en Ziggo Movies & Series en nog andere. Omdat ik zoveel series keek ben ik op een bepaald moment gestopt om alles door elkaar heen te zien. Ik wacht nu totdat ik een seizoen compleet heb en kijk dan pas. Omdat een aantal series die ik kijk al lang lopen (bijvoorbeeld Supernatural seizoen dertien) kom ik niet toe aan de nieuwe series. Begin pas aan een nieuwe serie als ik geen seizoen heb staan van één van de langlopende series. Ik heb misschien een vervelende gewoonte dat als ik eenmaal met een serie begin dan kijk ik hem ook zolang als het uitgezonden wordt. Ik heb dan ook een hekel aan als een serie gecanceld wordt zonder een goed einde.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Toch wel een 8 , ik kijk ook graag een film (in bezit van Pathe pas) Maar de meeste tijd gaat op aan het kijken van series. MijnSerie bezoek ik dagelijks. Voor informatie over nieuwe afleveringen en nieuwe series. Ook helpt de site om bij te houden wat ik al gezien heb. Ander sites zijn IMDB.com, TVDB.com en tvseriesfinale.com. Apps van MijnSerie en SeriesGuide worden ook dagelijks gebruikt.



Ed Dreijer (edje24) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 19 juli 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Ed, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum 27 april 2018.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten