Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: linniepinnie666

De Onbekende Seriekijker: linniepinnie666

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 73ste Onbekende Seriekijker is Linda Hartog (43).

Linda Hartog


Aantal serie-uren per week: Denk dat ik toch nog wel gemiddeld veertien uur per week naar series kijk.
Allereerste serie ooit gezien: Jeetje de allereerste serie zal toch 21 Jump Street zijn geweest. Johnny Depp zwaar verliefd ja dat vergeet je natuurlijk niet. Of was het nou Dallas van vroeger of Dynasty. Maar waar de series echt een beetje bij mij vooral zijn begonnen is denk ik dan toch wel Prison Break.
Beste serie ooit: Wat een moeilijke vraag. Ik hou namelijk van zoveel series en genres maar denk dan toch wel mijn grootste favorieten Game of Thrones en The Walking Dead
Beste serie op dit moment*: Game of Thrones maar het duurt nog hééél lang voor het allerlaatste seizoen.
Serie die op de planning staat: Genoeg!!!! Bijvoorbeeld The Handmaid's Tale, The Red Road, La Casa de Papel maar er komt geloof ik wel elke week een nieuwe serie bij die ik nog moet zien.



Linda Hartog, haar gebruikersnaam is linniepinnie666, 5 jaar en 4 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Linda Hartog (naam MijnSerie linniepinnie666) 43 jaar, moeder van een meisje van zes, daardoor heb ik wat minder tijd om te kijken, en fanatiek kijker van series en films. Het is allemaal met films begonnen en series zijn sinds de laatste jaren super populair ook bij de grote acteurs. Ik denk dat ik al films en series kijk vanaf dat ik een jaar of acht was. Mensen bellen of appen me ook altijd als ze iets willen weten over een film en/of serie.



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?:Game of Thrones, The Walking Dead, Sons of Anarchy, Friends, Breaking Bad en Peaky Blinders. Ik vind dit wel erg lastig kiezen want er is een hoop goed, maar de beste dan steekt Game of Thrones wel boven alles uit.” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Slechtste serie, ik denk dat ik dat niet meer weet want dan kijk ik het niet hahaha. Een serie moet me meteen bij de eerste aflevering aantrekken anders blijf ik niet kijken.”



Er zijn heel veel verschillende genres. Als je er één mocht kiezen, welk genre kijk je dan het liefst?: “Kan er maar één zijn HORROR!” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen?:

Charlie Hunnam uit Sons of Anarchy
“Ik kijk over het algemeen Amerikaanse series maar als er iets goeds voorbij komt in een andere taal dan kijk ik dat ook.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur m/v?: “LOL. Ik heb geloof ik een heel boekwerk, maar bovenaan staat bij mij (hij is ook wel beetje acteur) regisseur en filmmaker Quentin Tarantino. Maar je hebt lekkere acteur bijvoorbeeld Charlie Hunnam. Maar wie ik ook goed vind Samuel L. Jackson.”



Welke series volg je op dit moment*?: “Nou daar gaan we; Supernatural, The Walking Dead, The 100, The Originals, Shadowhunters, La Casa de Papel (net aan begonnen*), Orange Is the New Black. Op het moment staan de meeste series die ik kijk even stil met uitzenden maar ik wil niet aan iets nieuws beginnen anders wordt het zo druk, haha. Maar verleiding is groot.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Ja, Game of Thrones en Sons of Anarchy aangezien ik later met deze series ben begonnen kon ik van beide series veel in een keer door kijken. Slapeloze nachten gehad, maar goed dat heb je er voor over en dan is het weer geduld hebben voor een nieuw seizoen. Bij Sons of Anarchy was ik echt even op het einde van slag.”



Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Pure ontspanning.” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en eventueel met wie)?: “Thuis op de bank of in bed meestal samen met mijn vriend.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik stream en ik heb Netflix. Soms zijn er nu ook leuke dingen in de bioscoop met een start of finale van series.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: Een dikke 10. Ik heb ooit zo een tekst gezien; ‘als series kijken een olympische sport is dan win ik goud.’ MijnSerie is top, lekker makkelijk alles bijhouden en overzichtelijk.”

Linda Hartog (linniepinnie666) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt, met wie en ook waar. Op 20 september komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Linda, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

* NOTE: Interviewdatum: 11 juli 2018.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Number1
16 augustus 2018, 17:46
inderdaad moeilijk om te kiezen wat de beste serie zou zijn. maar de top 5 van jou kan ik mij ook in vinden groeten Thijs (Number1)
1
linniepinnie666
16 augustus 2018, 17:56
er is ook zoveel
0
Number1
16 augustus 2018, 17:57
inderdaad af en toe zie je door de bomen het bos niet meer
0
Log in om een reactie achter te laten