Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: xlucasverbunt

De Onbekende Seriekijker: xlucasverbunt

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 75ste Onbekende Seriekijker is Lucas Verbunt (20)

Lucas Verbunt


Aantal serie-uren per week: Ik denk dat dat heel erg verschilt. Ik zag in mijn statistieken dat ik in augustus ongeveer 30 uur heb gekeken, maar dit kan ook meer of minder zijn. Ik zou zeggen zo’n vijf uur per week gemiddeld. Ik heb naast series kijken ook een passie voor lezen, soms dan doe ik het ene meer dan het ander en dan kan ook invloed hebben op het aantal uur dat ik series kijk.
Allereerste serie ooit gezien: Ik denk dat de allereerste serie waar ik echt geobsedeerd door was Het Huis Anubis moet zijn, of Winx Club. Mijn ouders moesten altijd rekening houden met Het Huis Anubis zodat ik om 19:00 uur achter de buis kon zitten, op dit moment zijn er herhalingen op Nickelodeon en ik ben de gehele serie weer mee aan het volgen. Erg grappig om dat te zien, en hoe nostalgisch dat eigenlijk is.
Beste serie ooit: De beste serie die ik ooit heb gezien is hoe dan ook Sense8. Die heeft echt een speciaal plekje in mijn hart. Het verhaal is zo origineel en de karakters zijn ontzettend herkenbaar. De representatie van verschillende culturen, seksualiteiten enzovoort is zo geweldig. Met menig ander fan ben ik dan ook ontzettend verdrietig dat de serie vroegtijdig is gecanceld, als een van Netflix’ best bekroonde series vonden zij dat waarschijnlijk zelf ook. Maar ja, het draait uiteindelijk om geld en als er niet genoeg mensen kijken dan kunnen ze het niet veroorloven. Ook de miniserie Flesh and Bone heeft mij omver geblazen toendertijd. Heel rauw verhaal en de laatste aflevering was zo ontzettend sterk.
Beste serie op dit moment: Een aantal HBO toppers als, ja cliché, maar Game of Thrones en Westworld. Ontzettend goede verhaallijnen en alles is zo goed uitgewerkt. Voor The Crown geldt hetzelfde, geen spannende serie maar het verhaal is zo mooi en cinematografisch uitgewerkt dat je wilt blijven kijken. Een andere favoriet is The Magicians, alhoewel het eerste seizoen niet zo was, hebben ze dat helemaal goed gemaakt. De droge humor en erg spannende en interessante verhaallijn maakt dit een van mijn favoriete series van het moment.
Serie die op de planning staat: Heb je even? Dan zijn er echt zo veel. Ik probeer alle Netflix Originals een beetje bij te houden en volg deze dan ook bijna allemaal wel. Andere series die nog op mijn lijstje staan zijn klassiekers als Lost, Prison Break en Breaking Bad. Allemaal series die ik nog niet gezien heb en als echte seriefan toch wel echt moet gaan kijken.



Lucas Verbunt, zijn gebruikersnaam is xlucasverbunt, 4 jaar en 1 maand lid van MijnSerie.nl: "Mijn naam is Lucas Verbunt, een twintigjarige student uit ’s-Hertogenbosch. Sinds halverwege de middelbare school ben ik echt actief series gaan kijken, maar daarvoor keek ik ook al alle Nickelodeon en Disney Channel series. Ik ben nu ongeveer 4 jaar lid van MijnSerie en mijn gebruikersnaam is xlucasverbunt."



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: "Ik ga dan even af op mijn MijnSerie top 5. Die luidt als volgt; 1. Sense8 / Flesh and Bone, 2. Orphan Black, 3. Game of Thrones, 4. The Crown, 5. Penny Dreadful / The Magicians.” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik al snel tevreden ben. Natuurlijk, niet alles is even goed. Maar sommige series horen ook gewoon ontzettend slecht te zijn, dat is wat ze vermakelijk maakt. Scream Queens was bijvoorbeeld een barslechte serie, maar wel zo slecht dat het grappig was om naar te kijken. Een aantal series waar ik gewoon niet in kon komen waren Mindhunter,te langzaam, te weinig verhaal en te weinig spanning. GLOW, niet zo mijn ding en Marvel's Cloak & Dagger, te langzaam. Maar echt slechte series heb ik niet echt."



Welke series volg je op dit moment*?: "Ik kijk echt alles door elkaar heen. Ik ben nu het tweede seizoen van 3% aan het afronden en ga daarna over op het tweede seizoen van Marvel's Iron Fist en het derde seizoen van Cable Girls. Ook kijk ik elke week een nieuwe aflevering van de series die ik volg, en uitgezonden worden. Bijvoorbeeld American Horror Story en dadelijk in oktober alle DC series, Riverdale, Dynasty (2017) enzovoort. Te veel eigenlijk, maar ja wat doe je eraan haha.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Tuurlijk, gewoon bingen tot er niet meer te bingen valt, haha. Dan ben je op een gegeven moment klaar en kies je gewoon even geen nieuwe serie uit die te bingen is. Alleen de één-aflevering-per-week series. Het heeft niet echt een oorzaak, ik houd er gewoon ontzettend van om in een verhaal te duiken en als ik er eenmaal inzit dan zit ik er ook in."



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: "Erg lastig, maar dan ga ik toch voor fantasy. Je kunt er heel veel mee, urban of high fantasy, meer Game of Thrones of meer The Magicians. Al vind ik hedendaagse series als Riverdale, Dynasty (2017) enzovoort ook heerlijk om naar te kijken.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Voor televisie heb ik niet echt een favoriete acteur/actrice die ervoor zorgt dat ik een serie sowieso ga proberen. Bij films heb ik dit wel. Maar bij series eigenlijk niet."



Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc. ?: "Niet echt, de meeste series die ik kijk komen uit Amerika. Maar als het een goede serie is maakt de taal mij niet zo veel uit. Al kan ik niet naar een Chinese of Japanse serie kijken, daar kan ik echt geen touw aan vast knopen. Ik spreek geen woord Deens, Spaans, Portugees en zo, maar dat klinkt tenminste nog als woorden."



Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: "Het is voornamelijk ontspanning, maar ook interesse. Ik vind verhaalvertelling geweldig en vind het interessant om te zien hoe verhalen in elkaar zitten en hoe iemand dat heeft kunnen bedenken. Dat vind ik het leukste aan het kijken van series en films, en het lezen van boeken." Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: "Ik heb een Netflix-account en stream hetgeen dat niet op Netflix staat. Ik kijk eigenlijk nooit televisie, enkel voor Wie is de Mol?, Holland's Next Top Model en soms wat BNNVARA programma’s als Floortje naar het einde van de wereld."



Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: "Het liefst zit ik alleen of met mijn vriend. Zonder koptelefoon of oortjes en op de laptop (televisie kan ook, maar dan zijn er vaak anderen in de kamer en dat stoort me). Liefst in bed of op de bank, of mijn lekkere zitstoel. Met de kat op schoot, dat bevordert de ervaring ook wel."



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: "Ik zou zeggen een 8. Ik ben meestal wel up-to-date met mijn series en de nieuwste series. Ik heb echter nog wel een flink aantal klassiekers te kijken, dus daar verlies ik een puntje. En natuurlijk is niemand perfect dus daar gaat er ook een puntje vanaf. Ik vind MijnSerie geweldig, je kunt er zo gemakkelijk bijhouden hoeveel afleveringen je nog moet kijken van iets en je bent altijd up-to-date met het laatste serienieuws. Je kunt lezen wat anderen van series vonden en cijfers geven. Ik vind het super!"



Lucas Verbunt (xlucasverbunt) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 15 november 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Lucas, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

*NOTE: Interviewdatum: 22 september 2018
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten