Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het Jaar 2018 - Beste komedieserie

Serie van het Jaar 2018 - Beste komedieserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie komedie. Vanaf maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
'Iedereen vindt dit grappig!' zegt NOOIT iemand…

Niets is zo gebonden aan smaak als humor. Een lijstje met ‘beste’ komedies van 2018 opstellen was dan ook geen gemakkelijke taak. In samenspraak met de schrijvers van MijnSerie, verschillende gebruikers op de site én een vleugje eigen mening (ik schrijf de column natuurlijk toch) heb ik een lijstje samengesteld met de beste tien komedies van dit jaar.

Voor de oplettende kijker; de vorige winnaar van deze categorie; Lucifer, staat er dit jaar niet tussen. Simpelweg omdat IMDB en andere gezaghebbende sites Lucifer niet langer classificeren als een komedie. Neemt niet weg dat het een hilarische serie is, maar hij past niet langer in deze categorie!

Wie er moet winnen? Dat is aan jou! Hieronder heb ik ze wel even, in alfabetische volgorde uiteraard, voor je neergezet. Succes!

Ash vs Evil Dead



Ash vs Evil Dead is een beetje een vreemde eend in de bijt. Ik heb over weinig series zulke uiteenlopende meningen gehoord. Of je vindt dit echt 100% jouw ding. Of je walgt ervan. Er schijnt geen middenweg te zijn. Kanshebber? Wellicht een outsider?
Lees de recensies die geschreven zijn over Ash vd Evil Dead.

Atypical



Een nieuwkomer in dit rijtje! Atypical is dit jaar voor het eerst genomineerd. Vorig jaar nog op het nippertje afgevallen voor de top 10, maar dit jaar prijkt de serie wel in de top 10. In principe zou deze het goed moeten doen. Iedereen herkent zich wel in deze serie toch? Want, iedere familie is atypisch, toch? ;)
Lees de recensies die geschreven zijn over Atypical.

Brooklyn Nine-Nine



Al sinds 2013 is deze aan de gang, en ook dit jaar maakt hij weer deel uit van de top 10. Bijna was de serie in de categorie ‘Best Beëindigde Series’ gekomen, maar de zender NBC heeft Brooklyn Nine-Nine toch nog even gered. En zeg nu zelf, hij hoort hier thuis.
Lees de recensies die geschreven zijn over Brooklyn Nine-Nine.

De Luizenmoeder



Het is geschied. Er staat, mijns inziens terecht, een NEDERLANDSE SERIE IN DE TOP 10 VAN KOMEDIES. Als een tsunami veroverde De Luizenmoeder Nederland begin dit jaar. Juf Ank en co werden meteen geroemd om hun – eindelijk – niet politiek correcte humor. Ik ben ontzettend benieuwd hoe goed deze serie het gaat doen in deze categorie.
Lees de recensies die geschreven zijn over De Luizenmoeder.

Modern Family



Tja, wat zal ik zeggen? Dit blijft een pareltje. Seizoen op seizoen weten de schrijvers en acteurs ons weer te verrassen. Het tiende seizoen is nu vol aan de gang en is weer ouderwets goed. Wat dan wel weer bijzonder is; Modern Family heeft deze categorie nog nooit gewonnen. Misschien dit jaar?
Lees de recensies die geschreven zijn over Modern Family.

New Girl



Jessica Day heeft de laatste jaren vele harten veroverd. Van haar ‘authentieke’ humor werden veel mensen vrolijk. Helaas voor de laatste keer. Toch is er nog één laatste kans voor New Girl om ook de beste komedie van het jaar te worden. Of dat gaat lukken? Dat weet niemand.
Lees de recensies die geschreven zijn over New Girl.

Shameless (US)



Waarom Shameless (US) genomineerd is? Op aanraden van andere schrijvers en gebruikers van MijnSerie. Dit is de enige uit dit lijstje die ik nog nooit gezien heb. Sorry, ik zal me gaan schamen. Of is dat nu juist schaamteloos?... (Ik word geen komedieschrijver, dat blijkt.)
Lees de recensies die geschreven zijn over Shameless.

The Big Bang Theory



De bekendste rot uit het serievak; TBBT. Deze serie heeft bij alle MijnSerie-verkiezingen tot nu toe deze categorie gewonnen. Op vorig jaar na dan, toen won Lucifer. Doordat dit de bekendste is, ben ik ‘bang’ dat deze weer gaat winnen. Toch zou dat niet geheel onterecht zijn, want het blijft een steengoede komedie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Big Bang Theory.

The Good Place



Ik mag natuurlijk geen favorieten hebben en dat al helemaal niet opschrijven. Maar dit? Ja, dit vind ik een (helaas nog vaak onontdekte) parel tussen al deze komedies. Snel, gevat en vaak ook heel slim. Maar gelukkig ben ik niet de enige die stemt. Jullie kunnen dit veel beter!
Lees de recensies die geschreven zijn over The Good Place.

Young Sheldon



En als laatste nog een nieuwe serie. Deze spin-off van The Big Bang Theory zorgt al bij vele mensen voor een flinke dosis humor. De jonge acteurtjes zijn dan ook geweldig gecast en het script is weer subliem. Misschien moet Young Sheldon dit jaar zijn grote broer nog voor laten gaan, maar we kunnen hier weleens een toekomstige winnaar hebben.
Lees de recensies die geschreven zijn over Young Sheldon.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

tweemaalh
24 december 2018, 14:34
Oeh, The Good Place, Brooklyn Nine-Nine en New Girl. Het wordt sowieso een van die drie, maar welke, daar ben ik nog niet uit
2
TnTNL
27 december 2018, 09:01
Precies, deze wordt lastig!
0
JanWillemK
24 december 2018, 14:42
https://www.youtube.com/watch?v=ffyKY3Dj5ZE
Dit filmpje zou iedereen al moeten overhalen om te stemmen op Brooklyn Nine-Nine :D

Normaliter ga ik voor New Girl maar Brooklyn Nine-Nine blijft erg sterk.
3
TnTNL
27 december 2018, 09:02
Dat moment was echt hilarisch xD
1
DAVE2804
24 december 2018, 15:38
Komedie-series zijn niet mijn ding heb ik de laatste jaren ondervonden. Modern Family vond ik in het begin nog wel leuk en vernieuwend, maar na vijf seizoenen gezien te hebben ben ik er mee gestopt. De personages werden steeds meer een karikatuur in plaats van 'echte' personages zoals in het begin. De rest van de genomineerde series heb ik nog nooit gezien. Ik laat deze categorie dus maar aan me voorbij gaan.
0
Effo
24 december 2018, 21:12
Sowieso Shameless voor mij! Shameless is zo schaamteloos grof dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen om dit leuk te vinden.
0
Sproet2jes
24 december 2018, 22:48
Absoluut Shameless..! ;)
0
Solis
25 december 2018, 00:09
Ik vond Atypical toch wel de leukste! :)
1
Timmetje
25 december 2018, 08:45
Voor mij wordt het ook Atypical. Juist omdat het meer inzicht (begrip) creëert voor mensen op het spectrum en daarnaast ook nog eens heel grappig kan zijn. A Good Place is een close second.
0
Log in om een reactie achter te laten