Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het Jaar 2018 - Beste sciencefictionserie

Serie van het Jaar 2018 - Beste sciencefictionserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie sciencefiction. Vanaf maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Sciencefiction. Wat voor futuristische dingen hebben we dit jaar gezien?

Aliens? Check.
Rampscenario’s voor de toekomst? Check.
Bijzondere krachten? Check.
Robots? Check.
Tijdreizen? Check.

Het was weer een bijzonder jaar. Drie nieuwe series zijn genomineerd naast de oude bekenden. Ook de verrassende winnaar van twee jaar geleden staat weer in het lijstje en een nieuwe nominatie die het denk ik heel goed gaat doen.

Kortom, er is weer genoeg te kiezen! Hieronder het lijstje met genomineerden in alfabetische volgorde. Succes met stemmen!

Altered Carbon



Duister, hard en soms een tikje ingewikkeld. Dat is deze nieuwe Netflix-serie. Vooral de goede acteerprestaties werden geroemd. Is dat genoeg voor een podiumplek?
Lees de recensies die geschreven zijn over Altered Carbon.

Colony



Helaas het laatste jaar dat Colony genomineerd kan worden. De magere hein van de series heeft toegeslagen en Colony komt niet meer terug. Misschien daardoor des te belangrijker dat de serie het dit jaar goed doet in de verkiezingen?
Lees de recensies die geschreven zijn over Colony.

Doctor Who



Doctor Who. Het blijft een vreemde serie. Je hebt een duidelijke fanbase die alles vanaf seizoen één (of vijf) gekeken heeft en een groep mensen die het niets vindt. Maar, iédereen kent de serie. Met de komst van Jodie Whittaker is de serie een nieuwe weg ingeslagen waar de meeste mensen wel tevreden over zijn. Titelkandidaat?
Lees de recensies die geschreven zijn over Doctor Who.

Lost in Space (2018)



Sommige mensen vonden het verhaal van Lost in Space (2018) uitgemolken tot op het bot. Kun je dit verhaal nóg een keer vertellen zonder dat het saai wordt. Aan de reacties van de kijkers te horen wel.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lost in Space.

Manifest



Eigenlijk is Manifest het exact tegenovergestelde van Lost. Bij Lost was iedereen zoveel jaar op het eiland, bij Manifest zaten ze juist zoveel jaar in een vliegtuig. Het begin van Manifest vertelt een intrigerend verhaal, dus zeker de juiste keuze om hen in dit rijtje op te nemen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Manifest.

Star Trek: Discovery



Trekkies opgelet! Er is weer een Star Trek serie genomineerd. Ik heb het tweede seizoen nog niet gezien, maar het schijnt alleen maar beter te worden. Met zo’n grote cultstatus zou deze serie wel eens een kanshebber voor de titel kunnen zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Trek: Discovery.

The Handmaid’s Tale



May the Lord open. Ikzelf ben pas net begonnen aan deze serie. Wat een bak aan kwaliteit loopt hier rond. In Nederland beschikbaar op Videoland en zeker de moeite waard om te gaan zien. Maar hebben genoeg mensen dit al gezien voor een podiumplek?
Lees de recensies die geschreven zijn over The Handmaid’s Tale.

The 100



De verrassende winnaar van twee jaar geleden en runner-up van vorig jaar. Niemand zag dit aankomen, ik ook niet. The 100 blijkt een iets minder verborgen pareltje te zijn dan ik dacht. Voor een zender als The CW, die over het algemeen geen groot publiek kan bekoren én niet altijd de kwaliteit aflevert waar de critici blij mee zijn, is dit een bijzondere serie. Prolongeert The 100 zijn titel of moeten ze hem afstaan?
Lees de recensies die geschreven zijn over The 100.

Westworld



Misschien toch wel de verrassendste verliezer van twee jaar geleden. Ik had mijn geld ingezet op Westworld als winnaar, maar dat bleek helemaal anders te gaan. Fijn dat dit kan gebeuren want dat houdt deze verkiezingen ook spannend! Wellicht dat Westworld er dit jaar vandoor gaat met de titel? Aan de kwaliteit van seizoen twee zal het niet hebben gelegen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Westworld.

12 Monkeys



Ook bij 12 Monkeys is het de laatste keer dat er een nominatie inzit. We hebben de inmiddels al op de seriebegraafplaats begraven serie toch weer even opgehaald uit het verleden en in dit lijstje gegooid. Roemloos ten onder of stoppen op je hoogtepunt? De tijd zal het leren…
Lees de recensies die geschreven zijn over 12 Monkeys.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (13)

Tjuz
30 december 2018, 16:07
Wat mij betreft had er wel plaats gemaakt kunnen worden voor Counterpart en The Expanse als ik zo naar de nominaties kijk!
0
Hangmat
30 december 2018, 16:47
Zet dan gerust je wildcard in! Het blijft een lijst die samengesteld is door velen, maar nooit iedereen kan bekoren! :)
0
JanWillemK
30 december 2018, 20:26
12 Monkeys!

Altered Carbon was ook erg goed.
0
tweemaalh
30 december 2018, 20:44
Doctor Who voor mij dit jaar
0
E71
31 december 2018, 15:15
Westworld!
0
DAVE2804
31 december 2018, 17:10
Altered Carbon was zeer goed, maar ik kies toch voor The Handmaid's Tale. Dat is echt een topserie!! Tweede seizoen van Westworld moet ik nog bekijken, dus daar kan ik geen oordeel over geven (seizoen 1 was ge-wel-dig, dat wel) en Star Trek: Discovery was gewoon prima.
0
thujabinah
1 januari 2019, 13:06
The 100 , colony, the manifest. Drie toppers .
0
anonymous
2 januari 2019, 00:17
The 100 and the Colony top
0
Solis
2 januari 2019, 20:20
Makkelijke keuze. Westworld.
0
EveroN
5 januari 2019, 02:58
Sluit me aan. Westworld
0
miriambrink05041977
5 januari 2019, 10:21
Westworld
0
charl0tt3
7 januari 2019, 20:29
Ik snap dat een wildcard sowieso geen kans zal maken, maar ik had graag voor de moeite toch een wildcard willen inzetten op supernatural.Jammer dus dat die keuze er niet is. Wie weet volgend jaar dan maar en.
0
Mandy1966
7 januari 2019, 22:20
Dat komt omdat Supernatural een bovennatuurlijke serie is en geen sciencefiction.
0
Log in om een reactie achter te laten