Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uitgelicht: You geeft een wonderlijk beeld van sociale media

Uitgelicht: You geeft een wonderlijk beeld van sociale media

De Lifetime-serie You is te zien bij Netflix sinds 26 december. You is gebaseerd op de roman van Caroline Kepnes met dezelfde titel. Het is een liefdesverhaal uit de 21ste eeuw dat vraagt: "Wat zou je doen om lief te hebben?"
De hoofdrollen in You worden gespeeld door Penn Badgley (Joe Goldberg) en Elizabeth Lail (Guinevere Beck). De serie toont hoe je gebruik kunt maken van sociale media om van alles te weten te komen over mensen die je nog niet persoonlijk kent. Dat is een interessant thema, maar de manier waarop het is uitgewerkt is niet bijzonder realistisch. We zien Joe Goldberg moorden plegen zonder dat hij wordt opgepakt en als kijker krijg je daardoor bijna de indruk dat zoiets de gewoonste zaak van de wereld is. Dat is in de praktijk natuurlijk niet zo.

Ik heb de serie onlangs met stijgende verbazing bekeken. Inmiddels is bekend geworden dat er een tweede seizoen van You gaat komen, dat zich in een ander deel van de Verenigde Staten afspeelt. Het positieve van You is in ieder geval dat het je aan het denken zet over de manier waarop je sociale media gebruikt. Allerlei details plaatsen over je sociale leven en je persoonlijke gevoelens kan ertoe leiden dat je problemen krijgt. Kritiek uiten over van alles en nog wat is ook iets wat je eerst goed moet afwegen en niet zomaar online moet zetten. Daarom ben ik toch blij dat ik You gezien heb.

Maar als je mij vraagt: "Wat zou je doen om lief te hebben?" zal ik geen seconde overwegen om moorden te begaan om een potentiële vriendin als mijn nieuwe grote liefde te verwerven. Daar zijn ook andere manieren voor, die heel wat positiever uitpakken voor de mensheid.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
10 januari 2019, 21:29
Echt een aanrader!
1
alexanderleveld
6 februari 2019, 11:06
Ik vond het een erg zwakke serie en ben dus ook afgehaakt.
Flinterdun noemde iemand het, daar ben ik het volkomen mee eens.

Daarnaast vind ik dat het juist geen goed beeld geeft van social media. Of althans, ze laten wel de extreme 'influencers' zien. Dus nope, niet aan mij besteed.
0
Log in om een reactie achter te laten