Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uitgelicht: Is Apple TV+ de moeite waard?

Uitgelicht: Is Apple TV+ de moeite waard?

De nieuwe streamingdienst Apple TV+ is op 1 november van start gegaan in honderd landen wereldwijd, waaronder Nederland en België.
Apple TV+ kost € 4,99 per maand, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen. Als je dit jaar een Apple-product koopt kun je een jaar lang gratis kijken en je hoeft dan dus niets te betalen. Voor mensen die niet van plan zijn nieuwe Apple-producten te kopen is er een proefperiode van zeven dagen. Daarna betaal je € 4,99 per maand.

Apple stapt een markt in die gedomineerd wordt door grote spelers als Netflix en binnenkort ook Disney+. De dienst begint met niet meer dan negen series en de bedoeling is dat het aanbod stukje bij beetje groeit; desondanks blijft het aanbod veel kleiner dan bij de concurrentie.

In het fictieve programma The Morning Show zijn rollen weggelegd voor Steve Carell, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. De twee actrices zijn volgens Bloomberg degenen die met het idee naar Apple toestapten en zouden meer dan 1 miljoen dollar per aflevering betaald krijgen.

Video on youtube


De serie See speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus bijna de hele mensheid uitgeroeid heeft. De overlevenden zijn allemaal blind, waardoor de mens zich moet aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven.

Video on youtube


Dickinson speelt zich af in de tijd van poëet Emily Dickinson, halverwege 1800. Het is een donker maar humoristisch coming-of-ageverhaal, over de knellende banden van samenleving en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres. Zij vecht ervoor dat haar stem gehoord wordt. Het is dus een serie waarin storytelling letterlijk centraal staat.

Video on youtube


Helpsters is een kinderserie van de makers van de originele Sesame Street. Hierin storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan. Helpsters is ook Nederlands gesproken, dus zelfs de allerkleinsten kunnen naar deze serie kijken.

Video on youtube


Sinds dag één is ook For All Mankind beschikbaar, een serie over een wereld waarin Rusland als eerste een man op de maan heeft gezet, en de space race die dat had veroorzaakt in de VS. Over die serie zegt entertainmentwebsite Variety: Dit is verreweg de sterkste serie van Apple TV+, die het meeste haalt uit zijn budget'.

Video on youtube


Blijft de vraag: is Apple TV+ de moeite waard? In vergelijking met aanbieders als Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ is het aanbod ronduit karig te noemen. Het aantal series dat de streamingdienst aanbiedt is nog zeer beperkt. De lage prijs van € 4,99 per maand lijkt aantrekkelijk, maar in vergelijking met Netflix is er relatief weinig interessants te bekijken. Of Apple TV+ echt een succes gaat worden moeten we dus nog even afwachten. Hoopvol is dat er nog wel wat aan zit te komen. Op 28 november verschijnt van M. Night Shyamalan de thrillerserie Servant en Steven Spielberg werkt aan Amazing Stories, een reboot van de gelijknamige serie uit de jaren 80. En wie een serie uit het bescheiden aanbod interessant vindt kan altijd kiezen voor de proefperiode van zeven dagen en dan de dienst tijdig weer opzeggen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

E71
7 november 2019, 16:06
"In vergelijking met aanbieders als Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ is het aanbod ronduit karig te noemen. Het aantal series dat de streamingdienst aanbiedt is nog zeer beperkt."

Dat is bij Disney+ in principe ook het geval. Je moet zo'n dienst wel de kans geven om te groeien. Ik ben niet op de hoogte van het prille netflix begin, maar die zullen ook niet gelijk honderden eigen producties hebben gehad. En netflix mag dan op dit moment wel honderden eigen producties hebben maar om het nou allemaal kwalitatief te noemen... Kwaliteit boven kwantiteit zeg ik altijd maar.
1
Lange
7 november 2019, 16:11
Het voordeel wat Netflix is dat toen ze begonnen de eerste en enigste waren. Ze hadden toen geen eigen producties alleen maar series en films van anderen. Nu kan je geen producties meer kopen van anderen omdat iedereen een eigen streaming platform heeft of gaat beginnen.

Het is wel zo dat de series van Apple allemaal maar 3 afleveringen bevatten, waardoor je ze allemaal zo hebt gezien. Dus de series die ze hebben zijn wel allemaal erg kort. Ben dan ook benieuwd hoe ze er over een jaar ervoor staan.
0
E71
7 november 2019, 16:18
"Ben dan ook benieuwd hoe ze er over een jaar ervoor staan."

Daar ben ik ook benieuwd naar. Evenals naar Disney+.
0
anonymous
7 november 2019, 16:31
Vanwege de release van Apple TV hebben ze in een keer de eerste 3 afleveringen van hun eigen shows online gezet. Dit zijn niet alle afleveringen van het seizoen, je krijgt vanaf nu gewoon elke week een nieuwe aflevering.
0
Bluts
9 november 2019, 11:44
Apple TV+ heeft inmiddels al nieuwe afleveringen besteld van de series For All Mankind, See en Dickinson.
0
Bluts
9 november 2019, 13:23
x-on:E71 Disney+ wil in het eerste jaar 500 films en 7500 afleveringen van series aanbieden die het al in huis heeft. Daar bovenop moeten nieuwe films en series komen.
0
anonymous
10 november 2019, 12:56
Disney en Apple is niet te vergelijken met elkaar. Aan alles wat onder de enorme Disney paraplu valt kan Het Huis van de Muis Disney+ net zo goed vullen als Netflix, terwijl Apple verder niks heeft dan hun eigen producties.
0
tweemaalh
10 november 2019, 23:11
Het is inderdaad een beetje Apples met peren vergelijken...

...sorry...
1
gumstarr
7 november 2019, 16:54
Het lijkt me inderdaad wat kort door de bocht om een startend platform - wat haar wortels niet eens in het maken van videocontent heeft - te beoordelen op de kwantiteit. Met wat ik tot dusver heb gezien, hebben de nazaten van Jobs namelijk overduidelijk gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Iets waar veel andere streamingdiensten een voorbeeld aan kunnen nemen.

Wist op voorhand niet zo goed wat ik me bij Apple TV+ moest voorstellen. Zo'n breed gedragen merk als Apple, kunnen we daar een beetje spannende content van verwachten? Wordt het niet allemaal veilig en middle of the road? Boy was I wrong. Wie de eerste drie afleveringen van See heeft gezien, weet inmiddels ook dat Apple TV+ er geen doekjes om windt. De tering.

See: Hoofdrolspeler Jason Momoa is de verpersoonlijking van deze serie. Qua acteerwerk is het niet al te best, maar het ziet er fantastisch uit, het is vrij bruut, op de beleving valt weinig aan te merken en onderaan de streep is het vooral heel erg vermakelijk.

The Morning Show: Met namen als Steve Carell, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon wisten we op voorhand eigenlijk al dat het aan het acteerwerk niet zou liggen. Al blijft een opgefokte Aniston bij mij toch automatisch voor Rachel flashbacks zorgen. The Morning Show lijkt na drie afleveringen de perfecte match te zijn tussen The Newsroom, The Loudest Voice en House Of Cards. Dat laatste is niet verwonderlijk aangezien de maker ook politiek adviseur was voor de eerste Netflix Original. Verder is het vooral een progressieve serie waarin vrouwen de hakbijl zetten in het volgevreten patriarchaat.

For All Mankind: Ondanks dat deze er belachelijk vet uitziet, duurde het 't langst om er in te komen. Nu - drie afleveringen verder - zit ik er tot over mijn heupen in en kan ik niet wachten totdat Apple de volgende afleveringen dropt. Vooral een serie, waarbij je langzaam steeds meer betrokken raakt bij de levens van de verschillende hoofdpersonen.

Dickinson heb ik nog niks van gezien, maar kan me heel goed voorstellen dat hier ook een groot publiek voor is.

Tel daarbij op:
- Servant: trailer net gedropt en de maker van The Sixth Sense gaat ons volgens mij met een tering (lekker) onbehagelijk gevoel op de bank achterlaten.
- Truth Be Told: Een serie met Octavia Spencer en Aaron Paul, wat kan je nog meer wensen?
- Niet alleen werkt Steven Spielberg aan Amazing Stories, samen met Tom Hanks heeft hij ook een zak met 200 miljoen van Apple gekregen om een vervolg te maken op Band Of Brothers en The Pacific.
- En dan hebben we het nog niet eens gehad over de films die er aan komen. Samuel L Jackson in The Banker gezien? Dat is wel even iets anders dan Snakes On A Plane.

Nee, de hoeveelheid content klotst nog niet tegen de plinten, maar datgene wat er is, is meer dan prima. Zeker voor een streamingdienst/merk dat pas net komt kijken. Zowel op acteur- als regievlak worden alle grote namen uit de kast getrokken en Apple is ook niet bang om met geld te smijten. Is die investering van vijftien jaar iPhones toch nog ergens goed voor geweest.

Ik ben heel hoopvol over Apple TV+. Als ze dit doorzetten dan is het een zender waarvan ik sowieso elke release ga checken.

#mytwocents
4
gumstarr
7 november 2019, 16:55
Kort en bondig, het is slechts één van mijn vele talenten.
5
Mandy1966
7 november 2019, 16:57
Goed verhaal, lekker kort....
1
Log in om een reactie achter te laten