Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Travelgirl

De Onbekende Seriekijker: Travelgirl

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 87ste Onbekende Seriekijker is Natasha Slagter (47).

Natasha Slagter


Aantal serie-uren per week: Tussen de acht en vijftien uur per week. Hangt een beetje af van mijn werk en andere leuke dingen die ik doe. Het aantal uren is de laatste tijd wel gestegen. Sinds ik NPO Start en Ziggo Movies & Series heb, kijk ik meer.
Allereerste serie ooit gezien: Dat moet De Zevensprong geweest zijn. De serie werd in 1982 uitgezonden, dus toen was ik tien jaar. Dat vond ik toen een spannende serie over een leraar met rood haar, een graaf en een schat. Een paar jaar terug heb ik nog eens de serie gekeken, maar na 35 jaar was hij toch niet zo spannend. Maar nog elke keer als ik in het bos ben en op een splitsing kom met veel richtingen (zelden een zevensprong), denk ik altijd nog aan die serie.
Beste serie ooit: Dat is Real Humans. Een Zweedse sciencefictionserie. Een genre waar ik eigenlijk helemaal niet van houd. Ik werd getipt door een collega. Zo anders als alle andere series die ik over het algemeen kijk. Echt een leuke serie die ik aan anderen zou aanraden.
Beste serie op dit moment: Moeilijke vraag. Ik denk dat ik ten opzichte van de algemene trend andere series kijk. Op dit moment kijk ik vooral korte series zoals Cheat (2019), Fearless (2017) en The Inner Circle. Als ik een lange serie moet noemen zou ik Peaky Blinders zeggen.
Serie die op de planning staat: Ik heb nog erg veel series in de planning staan. Op de bibliotheek-app heb ik een verlanglijstje van dvd’s, op NPO en Ziggo houd ik ook nog lijstjes bij van nog-te-kijken. In totaal denk ik meer dan 100 series en daar komt dagelijks wel weer één bij. Maar voor nu kijk ik uit naar nieuwe Scandinavische series zoals Prisoners en Sthlm Rekviem, de volgende seizoenen van Trapped (2015) en Aber Bergen maar ook zeker Peaky Blinders.



Natasha Slagter, haar gebruikersnaam is Travelgirl, 6 jaar en 3 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Natasha Slagter, ik ben 47 jaar. In het dagelijkse leven werk ik fulltime als controller, dus ben vooral bezig met cijfers. Ik woon samen met mijn partner Erik. Samen kijken we series, maar bepaalde series kijk ik alleen. We houden ook veel van reizen. Daar komt ook mijn MijnSerie naam vandaan. Travelgirl. Deze naam gebruikte ik ook altijd voor spelletjes. We zijn samen een lange tijd elke dinsdag naar de bioscoop geweest. Na tien jaar zijn we daarmee gestopt en zijn we overgestapt op het kijken van series op dvd. Op een gegeven moment had ik zoveel series gezien dat ik niet meer wist waar ik gebleven was bij bepaalde series. Was het nou seizoen vijf of seizoen zes? Toen heb ik MijnSerie gevonden wat erg handig is. Ik denk dat ik dat nu bijna zeven jaar gebruik.



Natasha, we beginnen met je persoonlijke top 5. Hoe ziet die eruit?:Game of Thrones, Downton Abbey, The Bridge (2011), Forbrydelsen en Springfloden.” Je hebt vast wel een serie of series die je niet zo goed vond, of zelfs ronduit slecht. Welke is dat en waarom?: “Dat is gemakkelijk. De serie Camping (US). Wat een waardeloze serie was dat. Slecht verhaal en veel conservaties zijn langdradig en kwam bij mij over als oeverloos gezwets. Echt tenenkrommend.”



Goede series of slechte serie, alle series komen uit een land. Heb jij een voorkeur voor een land van herkomst?: “Zeker, Scandinavische series zijn veruit de favoriet. Maakt niet uit of dit Deens, Zweeds, Noors of IJslands is. Deze series zijn langzamer, meer realistischer en geeft meer ruimte voor uitdieping van karakters. Vaak ook met mooie beelden van het land zelf. Over het algemeen een goed verhaal met diverse lijnen. Bij Amerikaanse series heb ik toch vaak het gevoel van dat het een beetje overdreven is. Alles is er grootser en beter. Als voorbeeld noem ik Designated Survivor. Op zich best een aardige serie. Maar het ene probleem voor de president is net opgelost als het volgende zich al weer aandient. Soms duren die series mij dan ook te lang. Scandinavische series zijn vaak tien afleveringen. Het liefst kijk ik een serie waar alle afleveringen een rode draad hebben waarbij je alle afleveringen moet zien om het verhaal te volgen. Bij de laatste aflevering komt dan een duidelijk einde. Bij series als NCIS en Bull (2016) heb je één verhaal per aflevering. Deze kijk ik dan wel eens tussendoor.”



Land van herkomst is duidelijk. Maar heb je ook nog een favoriet genre?: “Het liefst kijk ik naar thrillers. Een goed verhaal over tien afleveringen met verschillende verhaallijnen waarbij je de karakters leert kennen met een goed plot in aflevering tien. We hebben net seizoen twee van Springfloden gezien en dat is daarvan een voorbeeld. Ik vind het ook prima dat er op een gegeven moment een einde komt aan een serie. We kijken samen Vikings. In het begin vonden we het echt een goede serie maar het laatste seizoen is echt minder. Ik heb begrepen dat het laatste seizoen eraan komt en dat vind ik helemaal oké. Het verhaal is nu wel verteld. Soms vind ik dat sommige series een beetje uitgemolken worden. Dat vond ik destijds ook van Lost en Prison Break.”




Lars Mikkelsen uit Ride Upon the Storm
Landen en genres. Je hebt wellicht ook nog een favoriete acteur of actrice?: “Dat is Lars Mikkelsen, een Deense acteur. Hij speelde bijvoorbeeld de hoofdrol in Ride Upon the Storm. Daar zet hij een zeer overheersend personage neer, dat overal mee weg lijkt te komen. De ene keer is hij ontzettend boos en dan weer intens verdrietig maar altijd erg overtuigend. Echt een goede acteur.”



Welke series volg je op dit moment?: “Op dit moment kijk ik Aber Bergen (Noors) en The Cry.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Zo één waarvan je niet kan stoppen met kijken.: “Valt wel mee. Ik kijk niet door tot middenin de nacht.” Kun jij voor de lezer beschrijven hoe en waar je naar series kijkt en eventueel met wie?: “Met mijn vriend kijk ik elke avond een aflevering van een serie op dvd voordat we gaan slapen. Moet ik wel eerlijk zeggen dat we soms te moe zijn om een hele aflevering af te kijken. Alleen kijk ik veel series op de iPad vanaf de bank of in bed.” Wat betekenen al deze series voor je? Is het ontspanning of nog iets meer?: “Absoluut ontspanning. Gewoon even niks doen behalve dan het volgen van een verhaal dat zo anders is dan mijn eigen leven.”




Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Dit is heel verschillend. Ik kijk nog steeds series op Nederlandse televisie, dus één aflevering per week. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik series die uitgezonden worden op commerciële zenders het liefst opneem om ze later af te kijken zonder reclame. De dvd’s haal ik uit de bibliotheek. Verder kijk ik op de iPad series op Ziggo Movies & Series en heb ik sinds kort NPO Start plus. Dan kijk ik vaak een complete serie in een paar dagen. Dus al met al kijk ik meerdere series door elkaar. Ik heb nog een zodanige lange verlanglijst, dat ik nog geen account op Netflix neem.”



De laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom?: “Ik zou mezelf een 7,5 geven als seriefanaat. Ik kijk zeker niet alles en echt bingewatchen doe ik niet. Maar ik weet anderen vaak wel een tip te geven voor een leuke serie. Zo heb ik mijn ouders inmiddels ook aan het serie-kijken geholpen.”



Natasha Slagter (Travelgirl) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. In 2020 komen er weer andere seriefans aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Natasha, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 21 oktober 2019

,5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

mmvandoorn
20 december 2019, 12:42
Heel herkenbaar! De Zevensprong was ook één van mijn favoriete series en nu kijk ik ook veel Scandinavische series. Je noemt er een paar die ik nog niet kende, dus dank voor de tips!
1
Log in om een reactie achter te laten