Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime gaat niet verder met epische dramaserie King Shaka

Showtime heeft King Shaka geschrapt, de aankomende epische dramaserie geproduceerd door Antoine Fuqua (Training Day).
King Shaka vertelt het indrukwekkende verhaal van de stichter van het Zoeloe-rijk. Het is de laatste nieuwe serie die bij Showtime wordt geschrapt voordat hij is uitgezonden. Het netwerk wordt binnenkort samengevoegd met zuster-streamer Paramount+ en heet voortaan Paramount+ with Showtime.

De productie, met Charles Babalola als hoofdrolspeler, werd in het weekend definitief stilgelegd omdat het werd afgerond in de historische provincie KwaZulu-Natal (KZN) in Zuid-Afrika, de geboorteplaats van King Shaka. Het grootste deel van de opnames, inclusief de laatste aflevering, was al voltooid, met nog twaalf opnamedagen te gaan. Producent CBS Studios onderzoekt andere opties voor de serie, die uit de beelden een volledig seizoen kan samenstellen. Showtime helpt de studio bij het vinden van een nieuw onderkomen voor de serie.

King Shaka, voorheen bekend als Shaka: King of the Zulu Nation, komt van schrijvers Olu Odebunmi en Tolu Awosika, Propagate, Fuqua Films en CBS Studios.



De serie vertelt het verhaal van de stichter van het Zoeloe-rijk Shaka (Babalola, foto) en zijn onwaarschijnlijke opkomst tot de macht. Hij verenigde meerdere stammen in grote delen van zuidelijk Afrika in het begin van de 19e eeuw en veranderde zijn macht in een legende, vergelijkbaar met de belangrijkste figuren uit de geschiedenis.

Het 90 miljoen dollar kostende verhaal, een langlopend passieproject van Fuqua, werd getipt als een van de grootste producties van Showtime ooit en omvat een grote cast en uitgebreide gevechtsscènes.

Charmaine Bingwa, Nkeki Obi-Melekwe, Aïssa Maïga en Thando Dlomo behoren ook tot de vaste cast en Tony Kgoroge, Sindi Dlatu en Bahle Hadebe zijn te zien in terugkerende rollen.

King Shaka voegt zich bij twee andere nieuwe dramaseries met afgeronde seizoenen die de afgelopen maanden door Showtime zijn geannuleerd: Three Women, dat bij Starz belandde, en Ripley, dat naar Netflix verhuisde.

Onlangs werd onthuld dat het netwerk een groot deel van zijn programma's in ontwikkeling heeft geschrapt omdat het zijn programmeringsstrategie verschuift om zich te concentreren op de drie hoofdlijnen die eerder door Chris McCarthy zijn uitgestippeld: complexe personages en subversieve antihelden zoals Dexter, Your Honor (US) en Yellowjackets, krachtige werelden met een hoge inzet zoals Billions en Homeland en cultureel diverse series zoals The Chi en het aankomende Fellow Travelers.

Terwijl King Shaka niet op Showtime zal worden uitgezonden, werkt het premium netwerk nog wel aan meerdere andere dramaprojecten met diverse verhalen, waaronder een project van The Chi-showrunner Justin Hillian, Panda van Eddie Huang (Fresh off the Boat) en Quiet in Her Bones van schrijfster Aminta Goyel. Showtime is ook van plan om diversiteit toe te voegen aan de Billions-franchise, aangezien deze wordt uitgebreid met meerdere spin-offs.

De beslissing om King Shaka in eerste instantie wel uit te brengen volgde op een herbeoordeling van Showtime's programmering door het nieuwe regime dat McCarthy installeerde nadat hij het netwerk afgelopen najaar aan zijn toezicht had toegevoegd.

King Shaka wordt geproduceerd door Odebunmi en Awosika, Fuqua, Bridget Carpenter, Propagate's Ben Silverman, Howard T. Owens en Rodney Ferrell. Seith Mann (Homeland, Elementary), die de pilot regisseerde, en Spencer Medof zijn ook uitvoerend producent. Scott Greenberg is producent en Michael Callas produceert voor Fuqua Films.

De serie omvatte een productie-investering in Zuid-Afrika en de provincie KZN, met meer dan 300 lokale werknemers voor alle facetten van de productie. Daarnaast werkte de productie samen met programma's voor loopbaanontwikkeling zoals SA Film Academy en de Academy of Creative Excellence om productiestages en andere mogelijkheden te bieden.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten