Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Metropolis gecanceld te midden van schrijversstaking en aanpassing pre-productie kosten

De serieverfilming van Metropolis voor Apple TV+ gaat niet langer door. De productie van de sciencefictionserie is definitief stopgezet.
Sam Esmail's jarenlange bewerking van Fritz Lang's klassieke sciencefictionfilm Metropolis uit 1927 (zie foto) is een van de meest in het oog springende slachtoffers geworden van de groeiende onzekerheid in Hollywood als gevolg van de arbeidsonrust tegen de achtergrond van economische tegenwind.



De groots opgezette UCP-serie voor Apple TV+, die in Australië in voorbereiding was, is definitief stopgezet. De crew is net op de hoogte gebracht dat het ambitieuze project niet verder zal gaan met de productie, die was gericht op een start in de zomer.

UCP heeft aan Deadline bevestigd dat Metropolis is geschrapt. "Drukkosten en onzekerheid in verband met de voortdurende staking hebben geleid tot deze moeilijke beslissing", aldus een vertegenwoordiger van de studio.

Metropolis was de afgelopen zeven weken in het ongewisse. Omdat de conceptversies van de scripts voor de grootschalige serie met veel special effects niet af waren voor het begin van de schrijversstaking op 2 mei, vertraagde dat het vaststellen van de budgetten en andere belangrijke elementen van de pre-productie.

De serie was al gedeeltelijk gecast, met Briana Middleton als hoofdrolspeelster en Lindy Booth (The Librarians (2014)) voor een belangrijke rol.

Door de timing werd UCP geconfronteerd met stijgende kosten voor het uitstellen van de start van de productie, het bouwen en vasthouden van grote podia, arbeids- en VFX-werk - terwijl ze niet wisten wanneer het filmen kon beginnen vanwege de schrijversstaking (en het vooruitzicht van een mogelijke SAG-AFTRA-staking). Na het evalueren van het geld dat tot nu toe is uitgegeven en het risico om door te gaan, heeft UCP besloten om niet door te gaan met de serie en hebben ze hun partners bij Apple TV+ op de hoogte gesteld.

De opnames zouden plaatsvinden in de staat Victoria, waar volgens de aankondiging van april 2022 bijna 4.000 banen zouden worden gecreëerd, door gebruik te maken van een van de grootste 'virtuele productie'-infrastructuren ter wereld.

Het Australische VicScreen trok de serie naar de staat via zijn Victorian Screen Incentive subsidie. Er werd verwacht dat dit het eerste van meerdere NBCU-projecten in de regio zou zijn, wat een injectie van A$416M ($310M) in de lokale economie zou betekenen.

Metropolis is een passieproject geweest voor Mr. Robot-bedenker Esmail. Hij was schrijver, regisseur en uitvoerend producent van de serie van acht afleveringen waar hij al meer dan zeven jaar aan werkte. Het langverwachte project landde vorig jaar op Apple TV+ met een serieorder. Esmail produceerde via zijn deal met UCP, een divisie van Universal Studio Group, en Chad Hamilton, via Anonymous Content.

De originele film, geregisseerd door Lang en geschreven door Thea Von Harbou op basis van diens roman uit 1925, speelt zich af in een futuristische stedelijke dystopie en volgt de pogingen van Freder, de rijke zoon van de stadsbaas, en Maria, een heilig figuur voor de arbeiders, om de enorme kloof tussen de klassen in hun stad te overbruggen en de arbeiders samen te brengen met Joh Fredersen, de stadsbaas.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

BlackBiker
20 juni 2023, 16:17
Enerzijds jammer. Bijna 100 jaar na de klassieker had het best aardig geweest om te zien hoe deze film nu gemaakt zou worden. Anderzijds was ik al wel bang dat het teveel "gemoderniseerd" zou worden.
Maar het is jammer dat ik dat zelf niet kan bekijken...

Het origineel staat overigens bekend als de allereerste big budget science fiction film in de geschiedenis en koste de Duitse studio bijna een faillissement. Als je hem ziet, dan snap je ook wel waar dat budget in is gaan zitten. Ik vind het persoonlijk nog steeds een hele mooie film.
3
Futsudo
24 juni 2023, 17:59
Bij voorbaat vind ik het al jammer want wanneer ik het plot lees had dit wel iets moois kunnen worden. Ik heb de film nog niet gezien maar ga dat zeker doen en heb inmiddels de Blu-ray aangeschaft/besteld.
0
Log in om een reactie achter te laten