Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Good Doctor-spinoff The Good Lawyer gaat niet verder bij ABC

The Good Doctor-spinoff The Good Lawyer gaat niet verder bij ABC

Meer gevolgen van de WGA en SAG-AFTRA stakingen. ABC heeft ervoor gekozen om niet door te gaan met The Good Lawyer.
The Good Lawyer was de geplande juridische spin-off van The Good Doctor met Kennedy McMann (Nancy Drew (2019)) en Felicity Huffman (Desperate Housewives) in de hoofdrollen. Het netwerk had beslissingen over twee spin-offs, de dramaserie The Rookie: Feds en de pilot van The Good Lawyer. Afgelopen week is de knoop doorgehakt en geen van beide gaat door.

14279 The Good Lawyer

The Good Lawyer is ontstaan als een spin-off van The Good Doctor en de backdoor pilot werd afgelopen lente uitgezonden als aflevering van het populaire medische drama. Het werd goed ontvangen en de hoge bazen van ABC waren zeer te spreken over de prestaties van McMann en Huffman.

De opties op de cast liepen af op 15 augustus. Vanwege de SAG-AFTRA staking werd de wachtperiode verlengd voor de duur van de werkonderbreking, dus ABC had nog een maand om een beslissing te nemen over The Good Lawyer. Voor The Rookie: Feds was de deadline in december.

Hoe langer de stakingen duurden na Labor Day, hoe kleiner de kans werd dat de uitstaande series nog werden opgenomen. ABC cancelde ook Home Economics eind september.

ABC had gepland om The Good Lawyer komend voorjaar te lanceren omdat de omroepnetwerken te weinig schapruimte hebben om al hun populaire terugkerende scriptseries een plaats te geven.

Daarom koos ABC er eind september voor om zijn enige nieuwe scriptserie, High Potential, door te schuiven naar de herfst van volgend jaar. Dat project, met Kaitlin Olson (It's Always Sunny in Philadelphia) in de hoofdrol, is de enige ABC 2023 pilot die een serieorder kreeg.

The Good Lawyer, van Sony Pictures Television en ABC Signature, is geschreven door The Good Doctor co-showrunners David Shore en Liz Friedman. In de backdoor pilot aflevering, zoekt Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore) juridische vertegenwoordiging om hem te helpen een zaak te winnen en stelt zijn vertrouwen in een veelbelovende, jonge advocaat, Joni DeGroot (McMann) die een obsessieve compulsieve stoornis heeft.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten