Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
FX gaat niet verder met serie over The Rolling Stones van The Crown-producenten

FX gaat niet verder met serie over The Rolling Stones van The Crown-producenten

Een serie over de gloriejaren van The Rolling Stones is volgens de producent van de serie "uit ontwikkeling genomen" door FX te midden van bredere bezuinigingen bij Disney.
Andy Harries, CEO van The Crown-producent Left Bank Pictures, zei dat hij de serie aan het "hergroeperen" was en gesprekken aan het voeren was over de toekomst - zowel in termen van een nieuw huis als een nieuwe showrunner.

"Het is helaas niet meer in ontwikkeling bij FX, het is eruit gegooid vanwege de bezuinigingen bij Disney. Het was gewoon te duur en te ambitieus voor de onmiddellijke agenda," vertelde Harries.

14538 The Rolling Stones

"John Landgraf was erg lovend over de scripts en de ambitie voor de serie, maar hij had gewoon niet het gevoel dat hij het in de komende twee jaar groen licht zou kunnen geven."

Harries sluit niet uit dat hij terugkeert naar FX met het project, maar hij onderzoekt andere opties voor de serie nadat de Stones toestemming gaven om hun muziek in de serie te gebruiken.

Hij voegde eraan toe: "Ik voer live gesprekken. Het heeft echt een schrijver nodig met een specifieke visie. Er moet een showrunner aan verbonden zijn die de tijd en de energie heeft en er helemaal in opgaat."

In 2020 kwam het nieuws dat de serie in ontwikkeling was bij FX, met High Fidelity-auteur Nick Hornby erbij.

De serie zou zich richten op de gloriejaren van de Stones, vanaf de oprichting van de band tot 1972. Dit omvat een reeks hitalbums, waaronder Their Satanic Majesties Request, Beggars Banquet, Let It Bleed, Sticky Fingers en Exile on Main Street.

FX is niet vreemd met biopics over iconische Britse bands. De Sex Pistols-serie Pistol van Danny Boyle ging vorig jaar in première, maar is sindsdien internationaal verwijderd van Hulu en Disney+.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten